Tutkinnon osat, ravintola-ala

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (180 osp)

Koulutuksen nimi: Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Tutkinnon koodi: 10140 (kokki), 1797 (tarjoilija)

Pakolliset tutkinnon osat 85 osp

Kokki
  • Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
  • Lounasruokien valmistus 40 osp
  • Annosruokien valmistus 25 osp
Tarjoilija
  • Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
  • Asiakaspalvelu ja myynti 25 osp
  • Annosruokien ja juomien tarjoilu 40 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp

  • À la carte -ruoanvalmistus 30 osp
  • À la carte -tarjoilu 30 osp
  • Kahvilapalvelut 10 osp
  • Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus 25 osp
  • Tilaus- ja juhlatarjoilu 25 osp
  • Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa 15 osp
  • Ravitsemispalvelujen tuotteistaminen 20 osp
  • Huippuosaajana toimiminen 15 osp
  • Yrityksessä toimiminen 15 osp
  • Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp
  • Oluen valmistus ja työskentely olutravintolassa 10 osp
  • Makeat kädentaidot 10 osp
  • Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnonosa 20 osp
  • Työpaikkaohjaajana toimiminen 5 osp

Valinnaiset tutkinnon osat mahdollistavat erilaiset opintopolut. Voit liittää ravintola-  ja catering-alan perustutkintoosi myös esim. matkailualan tai liiketoiminnan perustutkinnon osan ja rakentaa näin oman näköisesi osaamisen. Huippu-urheiluvalmentautumisen kriteerit täyttävillä opiskelijoillamme on mahdollisuus osallistua myös urheiluvalmennukseen ja -ohjaukseen omaan henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan sovitetusti.

Myös ePerusteissa olevia ravintola- ja catering-alan perustutkinnon valinnaisia tutkinnonosia, jotka eivät kuulu Perho Liiketalousopiston lähiopetustarjontaan, voi opiskella työvaltaisesti työelämässä oppimisen jaksoilla.

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen  11–20 osp
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen 6–15 osp
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen 9–18 osp