TALOUSPALVELUT

Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto *

Lukio- tai muu tutkinto ja/tai työelämässä hankittu alan osaaminen pohjalla suoritettavat talouspalveluihin suuntautuneet merkonomin opinnot sisältävät mm. yritysten rahataloudenpitoon liittyviä palveluja ja lakisääteisiä toimintoja kuten osto- ja myyntireskontran hoitajan sekä kirjanpitäjän ja peruspalkanlaskijan ammattien osaamisalueet.

Opintojen vaihtoehtoina ovat Tilitoimisto, joka erikoistaa tilinpäätöstaitoisen kirjanpitäjän työtehtäviin sekä Palkanlaskenta, joka erikoistaa palkanlaskijan ammattiin.

Perehtymisalueina ovat mm. asiakaspalvelu, talouspalvelut, kirjanpito, toiminnan kannattavuuden suunnittelu sekä tilinpäätöskirjaukset ja yrityksen verotus.

* Tutkinto: Liiketalouden perustutkinto muuttuu liiketoiminnan perustutkinnoksi 1.8.2018
Tutkintonimike: merkonomi
Pohjakoulutus: 
Peruskoulu-/lukio- tai muu tutkinto ja/tai työelämäkokemus
Koulutuksen laajuus:
180 osaamispistettä
Suunniteltu kesto: 
0–3 vuotta
Opintojen muoto:
Päivä-/monimuotoinen
Työssäoppiminen: 
Suomessa tai ulkomailla
Opetuskieli:
Suomi
Kampus: 
Opintoja voi suorittaa sekä Malmin että Töölön kampuksella
Hakeminen: Yhteishaku ja jatkuva haku @ Opintopolku.fi >>

Ammatissa

Talouspalvelut -suuntautuneista opinnoista valmistuneiden merkonomien tyypillisiä ammatteja ovat mm. ostoreskontran hoitaja, palkanlaskija, myyntireskontran hoitaja, kirjanpitäjä, talousassistentti, taloussihteeri ja laskenta-assistentti.

Tyypillisiä tehtäviä ovat mm. osto- tai myyntireskontran hoitaminen, laskuntarkastus ja ostolaskujen kierto, laskuttaminen, matkalaskujen tarkastaminen, palkanlaskenta, kirjanpito, asiakaspalvelu ja tiliöinti

Lisätiedot

hakutoimisto (at) perho.fi
09 350 9210

Malmin kampus
Kirsi Kärki-Luoto, koulutuspäällikkö, liiketalous
040 7144 264
kirsi.karki-luoto (at) perho.fi