tiedote: Ajankohtaista koronatilanteesta ja Perho Liiketalousopiston uudet toimintaohjeet

Pääkaupunkiseudulla koronaepidemia on edennyt leviämisvaiheeseen, mikä tarkoittaa viranomaisten vahvistamalla 3-portaisella asteikolla vakavinta tautitilannetta ja riskiä viruksen alueellisesta leviämisestä.

Syyskauden aikana Perho Liiketalousopiston opiskelijoilla on ilmoitettu yhteensä kahdeksan positiivista koronatestitulosta, joista osa on perustunut terveysviranomaisten ilmoitukseen ja osa opiskelijan tai huoltajan yhteydenottoon. Henkilöstömme jäsenillä ei toistaiseksi ole todettu positiivisia koronatestituloksia. Kaikissa opiskelijatapauksissa on viivytyksettä ryhdytty kaikkiin viranomaisten ohjeistamiin ja oma-aloitteisiin toimenpiteisiin altistumisvaarassa olleiden opiskelijoiden sekä henkilöstön jäsenten osalta.

Tapauksiin ei ole toistaiseksi ole liittynyt laajempia altistumistilanteita koulutiloissamme eikä tarvetta koulun tai sen osien asettamista karanteeniin.

tiedote: Ajankohtaista koronatilanteesta ja Perho Liiketalousopiston uudet toimintaohjeet

Uudet toimintaohjeet ja rajoitukset pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kävi perjantain 20.11.2020 tiedotustilaisuudessa läpi epidemiatilannetta sekä päätöksiä uusista alueellisista koronarajoituksista ja suosituksista. Koronakoordinaatioryhmään kuuluvat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Keskeisimmät uudet pääkaupunkiseutua koskevat toimintarajoitukset ja suositukset ovat 23.11. alkaen

 • Pääkaupunkiseudun kuntien järjestämässä ammatillisessa opetuksessa enintään kolmasosa on läsnä lähioppimistilanteissa (toimintaohje).
 • Suositus mahdollisimman laajasta etätyöskentelystä on edelleen voimassa ja jatkossa maskeja suositetaan kaikissa kontakteissa ja tiloissa lähityöskentelyssä (suositus)  .
 • Kaikkien sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien enimmäismäärä rajoitetaan 20 henkeen 3 viikon ajaksi (määräys).
 • Yksityistilaisuuksien osalta kehotetaan noudattamaan erityistä pidättyväisyyttä, yli 10 hengen perhe- tai yksityistilaisuuksia ei suositeta (suositus).
 • Kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa järjestettäviä ryhmässä harrastettavia aikuisten (yli 20-vuotiaiden) joukkue- ja kontaktilajeja ei enää järjestetä (määräys).
 • Maskisuositusten laajentaminen yläkoulujen toimintaan (suositus).

Perho Liiketalousopiston toimenpiteet ja käytännön toimintaohjeet

Aiemmassa tiedotteessamme 9.11.2020 ohjeistimme Perho Liiketalousopiston loppuvuoden toiminnasta, koronan ollessa vielä kiihtymisvaiheessa. Nyt uusien rajoitusten ja toimintaohjeiden pohjalta Perho Liiketalousopiston valmiusryhmä on tänään päättänyt seuraavista täsmennyksistä.

Olemme päättäneet, että Perho Liiketalousopiston kampukset pysyvät edelleen avoimina. Olemme systemaattisesti lisänneet etäopiskelun osuutta kaikilla kolmella koulutusalalla, mikä tarkoittaa osin tai kokonaan verkkokampuksellamme (iPerho) suoritettavia kursseja, oppimisen etäohjausta sekä ryhmien Collaborate-sessioita. Tätä toimintatapaa jatketaan edelleen myös 23.11. jälkeen.

Etä- ja lähiopiskelun järjestämisessä tavoitteenamme on, että enintään 1/3 opiskelijoista on yhtäaikaisesti Perho Liiketalousopiston kampuksilla. Lisäksi ryhmiä jaetaan edelleen pienemmiksi ja aikatauluja järjestetään siten, että ryhmien välisiä kontakteja vältetään ja että liikkuminen julkisessa liikenteessä olisi mahdollisimman vähäistä. Näillä ratkaisuilla vähennämme merkittävästi kampuksella yhtä aikaa olevien opiskelijoiden määrää ja myös koulumatkoihin liittyviä tartuntariskejä.

Perho Liiketalousopiston ravintola-, matkailu- ja liiketoiminnan alan koulutuksessa on jatkossakin erilaisia oppimisen ratkaisuja ja toteutustapoja. Pyydämme perholaisia opiskelijoita ja huoltajia seuraamaan Wilmassa koulutusalakohtaisesti annettavia ohjeita sekä aikatauluja, joihin voi tulla muutoksia nopeastikin. Perholaiset opettajat suunnittelevat etäopetuksen ja ohjauksen siten, että yhteys jokaiseen opiskelijaan säilyy koko ajan. He myös informoivat toteutuskohtaisesti oppimistavoista ja lähemmistä aikatauluista.

Malmin kampuksella Helmi Centerin liikuntatilojen osalta noudatamme edellä kuvattua kunnallista ohjeistusta eli 23.11. alkaen ryhmäliikuntatilat eivät ole avoimina aikuisten harrastustoimintaan joukkue- ja kontaktilajeissa. Tämä koskee erityisesti koulun ulkopuolista seurojen toimintaa Helmi Centerin tiloissa.

Ravintola Perhon toiminnassa noudatetaan valtioneuvoston asetuksessa määriteltyjä yleisiä koronarajoituksia.

Jaksamisen ja opiskelijahyvinvoinnin tukipalvelut

Jos sinulla on mieltäsi vaivaavia kysymyksiä tai huolenaiheita, älä epäröi ottaa yhteyttä omaan uraohjaajaasi taikka tukeutua koulun opiskelijahuollon asiantuntijoiden apuun.

Apuvoimat ja yhteystiedot erilaisissa hyvinvointiin ja opintojen ohjaukseen liittyvissä kysymyksissä:

Myös opintopalvelumme ovat käytettävissäsi molemmilla kampuksilla ja etäyhteyksien avulla:


Seuraa Wilmassa koulutusalakohtaisesti annettavia ohjeita sekä aikatauluja!


Toiminta opiskelun ja koulun ulkopuolisissa tilanteissa

Viimeksi tämän päivän tiedotustilaisuudessa korostettiin, että jokaisella on velvollisuus noudattaa koronaturvaohjeita, jotka tiivistettiin seuraavasti:

1.     Jos on oireita, koronatestiin
2.     Turvavälit
3.     Käsien peseminen
4.     Kasvomaskit
5.     Koronavilkku

Odotamme, että noudatat varovaisuutta ja koronatoimintaohjeita myös harrastuksissa ja kaikessa toiminnassa koulun ulkopuolella.

Yhteinen vastuu ja toimintaohjeiden muutokset

Kannamme yhdessä vastuuta perholaisen kouluyhteisön turvallisuudesta ja taudin leviämisen ehkäisemisessä. Seuraamme jatkuvasti terveys- ja opetusviranomaisten ohjeistuksia koronatilanteen ja esimerkiksi kasvomaskien käyttämisen osalta. Jos toimintaohjeita myöhemmin annetaan, arvioimme niiden pohjalta Perho Liiketalousopiston ohjeistuksia ja muutostarpeita. Haluamme jatkuvasti kehittää Perho Liiketalousopiston turvallisuutta nopeasti muuttuvissa olosuhteissa.

Jos sinulla on parannusehdotuksia tai kehittämisideoita yhteisen turvallisuutemme kehittämiseksi, kerrothan siitä meille!

Lisätietoja toimintaohjeista ja koulutusalakohtaisista ratkaisuista antavat

Juha Ojajärvi, rehtori
​​040 093 9269

Petri Vainio, henkilöstö- ja viestintäpäällikkö
050 376 0652

Ravintola-ala:
Marja Hemmi
koulutusalajohtaja
040 480 5577

Matkailuala:
Satu Sandman
koulutusalajohtaja
040 775 3266

Liiketoiminta:
Katriina Klén
koulutusalajohtaja
050 366 6711

tiedote: Ajankohtaista koronatilanteesta ja Perho Liiketalousopiston uudet toimintaohjeet

Pääkaupunkiseudulla maskisuositus koskee kaikkia tiloja, joissa liikkuu paljon ihmisiä ja turvaetäisyydet eivät välttämättä toteudu

Muistilista kasvomaskin käyttöön

 • Kokeile erilaisia maskeja, jotta löydät sellaisen kasvoillesi sopivan mallin, jonka läpi pystyt hengittämään.
 • Varaa käyttöösi niin monta maskia kuin päivän aikana tarvitset.
 • Varaa mukaan käsihuuhdepullo ja tarvittaessa ylimääräisiä maskeja vaihtoa varten.
 • Pese tai desinfioi kädet ennen kuin asetat uuden tai puhtaan maskin.
 • Aseta maski kasvoille hyvissä ajoin ennen liikennevälineeseen nousemista.
 • Varmista, että maski asettuu tiivisti kasvoille ja peittää suun, nenän ja leuan.
 • Älä koske maskiin tai siirrä sitä leuan alle tai otsalle käytön aikana.
 • Jos kosket maskiin käytön aikana, pese tai desinfioi kätesi ennen koskemista ja sen jälkeen.
 • Älä pue käytettyä maskia uudelleen.
 • Vaihda maski uuteen, jos se kostuu tai likaantuu.
 • Poista maski puhdistetuin käsin tarttumalla sen nauhoista. Älä koske maskin ulkopintaan.
 • Laita kertakäyttöinen maski suoraan roskiin käytön jälkeen ja uudelleen käytettävä kangasmaski muovipussiin tai suoraan pesukoneeseen.
 • Pese tai desinfioi kädet maskin poistamisen jälkeen.
 • Pese kangasmaski 60 asteessa aina käytön jälkeen tai keitä sitä viisi minuuttia vedessä, johon on lisätty hieman pesuainetta. Huuhtele maski ja kuivata se paikassa, jossa on raitis ilma.