tiedote: Koulutyö alkaa pääosin lähiopetuksessa

Koronatilanne on kehittynyt kesän loppupuolella tartuntalukujen valossa huonompaan suuntaan ja pääkaupunkiseutu on koronaepidemian leviämisvaiheessa. Perho Liiketalousopisto toimii yhdenmukaisesti pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän 3.8.2021 tekemien linjausten kanssa ja käynnistää syyskauden pääosin lähiopetuksessa.

tiedote: Perho Liiketalousopistossa koulutyö alkaa pääosin lähiopetuksessa

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän ti 3.8. vahvistamien linjausten mukaisesti Perho Liiketalousopistossa aloitetaan syyslukukausi pääosin lähiopetuksessa. Tämä tarkoittaa, että opetus ja muu ohjelma käynnistyy ma 9.8.2021 molemmilla kampuksilla työjärjestysten mukaisesti. Koulutyön alkuun liittyvistä ratkaisuista ja aikatauluista tiedotetaan erikseen koulutusaloittain.

Yleisten linjausten mukaisesti myös Perho Liiketalousopistossa pyritään välttämään uudelleen etäopetukseen siirtymistä ottaen kuitenkin huomioon terveysturvallisuus ja viranomaisten linjaukset.

Jokainen perholainen vastaa osaltaan terveysturvallisuudesta

Kampuksillamme haastavassa koronatilanteessa tartuntariskit pyritään minimoimaan ja turvallisuudesta pidetään edelleen erityistä huolta. Huolellisuus ja turvaohjeiden noudattaminen ovat lähiopetukseen osallistumisen sekä koulutiloissa oleskelun edellytys.

Koulutiloissa asioitaessa ja julkisissa kulkuvälineissä liikuttaessa tulee käyttää kasvomaskia, ellei yksittäistapauksissa ole painavia terveydellisiä perusteita olla sitä pitämättä.

Kasvomaskien käytön, riittävien etäisyyksien ja hygieniaohjeiden noudattamiseen kiinnitetään erityistä huomiota kaikissa koulun tiloissa. Lisäksi työssäoppimis­paikoilla tulee noudattaa terveysturvallisuudesta mahdollisesti annettuja erityisohjeita.

Ravintolatoiminta ja varattavat tilat

Toistaiseksi Töölön kampuksen Ravintola Perhon ja Malmin kampuksen Ravintola Perhon Helmi  palvelevat arkipäivisin klo 11–14.30. Ravintola Perhon kabinettitiloja on mahdollista varata ennakkoon ryhmille ma–la klo 10–17. Kabinettitiloissa noudatetaan alueellisesti voimassa olevia rajoituksia.

Opintopalvelut ja opiskelun tukipalvelut

Opinto-, IT-  ja muut opintoja tukevat palvelut ovat normaalisti opiskelijoiden käytettävissä molemmilla kampuksilla.

Helmi Centerin liikuntatilat

Helmi Centerin liikuntatilat aukeavat la 14.8.2021 seurojen ja opiskelijoiden käyttöön noudattaen tiloissa olevia toiminta- ja hygieniaohjeita.

Käytännön toimintaohjeet kampuksilla ja epidemiatilanteen seuranta

tiedote: Koulutyö alkaa pääosin lähiopetuksessa

Opiskelijoiden ja opettajien on turvallista palata kampuksille, kun kaikki noudattavat samoja ohjeistuksia ja pelisääntöjä.

 • Tule vain terveenä ja täysin oireettomana kampukselle tai työssäoppimispaikallesi.
 • Jos saat koronaan viittaavia oireita koulupäivän aikana, ilmoita asiasta opettajalle/ohjaajalle ja poistu viivytyksettä koulun tiloista ja hakeudu koronatestiin.
 • Käytä aina kampustiloissa kasvomaskia (poikkeuksena vain painavat terveydelliset syyt, jotka on varauduttava perustelemaan).
 • Huolehdi vähintään kahden metrin turvavälistä mahdollisuuksien mukaan.
 • Pese kädet lämpimällä vedellä ja saippualla aina tullessasi kampukselle, ennen ruokailua sekä esimerkiksi niistettyäsi tai yskittyäsi sekä usein päivän aikana.
 • Käytä käsidesiä, jos käsienpesu ei ole mahdollista.
 • Yski ja aivasta hihaan ja niistä kertakäyttöiseen nenäliinaan.
 • Tervehdi tuttavallisesti, mutta ilman fyysistä kosketusta kuten kättelyä tai halaamista.
 • Etsi kampukselta hyvä ja väljä työskentelytila. Jos työskentelet yhteistilassa, työskentele samassa pisteessä koko päivän ajan.
 • Puhdista yhteiskäytössä olevat työpisteet ja työvälineet käytettyäsi niitä.
 • Vältä ovenkahvoihin ja pintoihin koskemista paljain käsin.
 • Huomioi turvavälit taukotiloissa ja lounastauolla. Pidä muihin väliä ruokajonossa ja myös ruokaillessa.
 • Kulje koululle polkupyörällä tai jalan, jos mahdollista. Pyri välttämään ruuhkabusseja ja -junia.

Seuraamme epidemiatilanteen etenemistä. Tiedotamme muutoksista arjen käytänteisiin liittyen Wilmassa sekä kotisivuillamme.

Lisätietoja

Juha Ojajärvi, rehtori
​​​​​​​040 093 9269

Petri Vainio, henkilöstö- ja viestintäpäällikkö
050 376 0652