#tunneruokasi feat. raaka-ainekasvatus

Miten kestävä kehitys huomioidaan raaka-ainekasvatuksessa? Green City Farmin personal farmerit Heidi Hovi-Sippola ja Steven Lowndes kertovat siitä tässä:

#tunneruokasi feat. raaka-ainekasvatus

Perho Liiketalousopiston Green City Farm on kestävän kehityksen oppimispelto, jossa kasvatetaan ekologisesti lähiruokaa.

Koko pellon toiminta perustuu kestävän kehityksen huomioimiseen mm.

  • viljelmillä kasvaa monimuotoisesti vihanneksia ja yrttejä sekä tuotetaan taimia
  • järjestetään opetuksellisia elämyskierroksia

Maitokaali

1/2 (noin 500 g) kevätkaalia
2 rkl voita
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
4 maustepippuria
1 laakerinlehti
ripaus sokeria
ripaus merisuolaa

Suikaloi kaali. Kuumenna maito kiehuvaksi. Sulata voi kattilassa, ripottele jauhot päälle, ja sekoita niin että jauhot imevät kaiken rasvan. Kaada kuuma maito sekaan ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kattilaan kaali, pippurit ja laakerinlehti.

Keitä kannen alla, miedolla lämmöllä, kunnes kaali on pehmeää ja vehnäjauho ”kypsynyt”.

Mausta keitto sokerilla ja suolalla – ja käy lusikoimaan!

 

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of