Tutkinto tunturissa tai meren rannalla, opiskele kokiksi tai tarjoilijaksi

Ammattiin oppii työssä kuluttamatta liiaksi koulunpenkkiä

Mikä onkaan kannattavampaa kuin ammatin tai uuden opiskelu? Jos ammatillinen perustutkinto puuttuu tai koulunpenkin kuluttaminen tuntuu vaikealta, vastaus tavoitteeseen pääsemiseen voi olla oppisopimuskoulutus. Oppisopimuskoulutuksena Haaga-Perho tarjoaa hotelli-, ravintola- ja catering alan perustutkintoa.

Opiskelu on itsenäistä ja pureutuu käytäntöön. Työpaikoilla ammattiin oppii tavoitteellisesti ja ohjatusti ravintola-alan töitä tehden. Opintoja täydennetään verkossa ja koulutuspäivillä Haaga-Perhossa. Näitä tiedollisia opintoja voi olla vähän jos aiempaa osaamista on jo tullut kerrytettyä takataskuun. Hakijan kanssa tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ja näin selvitetään henkilökohtainen opiskelupolku – opintojen sisältö ja kesto. Työnantaja maksaa työajalta palkkaa ja auttaa asunnon etsimisessä.

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritetaan näyttötutkintona työpaikalla.

Aikuiskouluttajana tunnettu Haaga-Perho on mukana hankkeissa, joissa hiotaan uudenlaista mallia oppisopimuskoulutuksen käynnistämiseksi usean työnantajan kanssa. Opinnot voi aloittaa alle 25-vuotias nuori jolta puuttuu toisen asteen tutkinto kuten ammatillinen koulutus. Oppisopimuskoulutusta on tarjolla myös yli 25-vuotiaille hakijoille, joilla jo on ammatillinen koulutus ja työkokemusta.

Koulutussilta matkailualalle hankkeessa opiskelija työskentelee jaksoja Lapin tunturikeskusten yrityksissä ja etelärannikon merenrantakohteissa. Tiedolliset opinnot järjestää Etelä-Suomessa Haaga-Perho ja pohjoisessa Lapin matkailuopisto, joka on hankkeessa päätoimija. Opiskelija solmii oppisopimuksen työnantajan haastattelun jälkeen joko Luksian tai Lapin oppisopimuskeskuksessa.

Koulutussilta matkailualalle, lisätietoja:

Haaga-Perho, koulutuspäällikkö Anneli Väätäinen, p. 050 383 9414, anneli.vaatainen(a)haagaperho.fi.