Vuoden Tarjoilija ja Kokki 2018 -titteleistä kilpaillaan Gastro Helsinki -messuilla

Vuoden Tarjoilija ja Kokki 2018 -titteleistä kilpaillaan Gastro Helsinki -messuilla


Vuoden Tarjoilija ja Vuoden Kokki 2018 valitaan 15.–16.3.2018 Gastro Helsinki -messuilla >> Helsingin messukeskuksessa. Kyseessä ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut, joista moni kokki ja tarjoilija on ponkaissut menestykseen.


Vuoden Tarjoilija ja Kokki 2018 tittelistä kilpaillaan Gastro Helsinki -messuilla


Tänä vuonna kokkikisan tehtävissä korostuu kasvispainotteisuus ja tarjoilijakisassa arvioidaan teknisen osaamisen lisäksi kykyä yhdistää elämyksellisyys aitoon asiakaskohtaamiseen.

Vuoden Tarjoilija ja Vuoden Kokki 2018 julkistetaan pe 16.3. illalla.

Tiivis kumppaniyhteistyö mahdollistaa kilpailut

Perho Liiketalousopisto on mukana kehittämässä kilpailuja vahvassa yhteistyössä voittajien ja kilpailuorganisaation sekä alan oppilaitosten ja yhteistyökumppaneiden kanssa.  Yhteisenä tavoitteena on kasvattaa Suomen maine ruokamatkailumaana sekä nuorten kiinnostusta ravintola-alaa kohtaan Suomessa, painottaa toimitusjohtaja Bettina Lindfors, ELO-säätiö >>

Vuoden Tarjoilija ja Kokki 2018 tittelistä kilpaillaan Gastro Helsinki -messuilla

Chris: Taitaja2017-kisojen tarjoilijalajin toinen • Coupe Georges Babtiste 2017 -kilpailun opiskelijasarjan Euroopan ja MM-tason ensimmäinen • Calvados Nouvulle Vougue 2017 -kilpailun viides • Chaîne des Rôtisseurs/Nuori Sommelier 2017 -kilpailun semifinalisti.

Perholaiset kilpailijoiden tukijoukoissa – sekä myös kisaamassa

Mukana kisaamassa Vuoden Tarjoilija -semifinaaleissa on jo useissa kansainvälisissä kisoissa menestynyt perholainen Chris Angelov.

Perho Liiketalousopiston ravintola-alan opiskelijoita toimii assistentteina 12 kokki- ja 12 tarjoilijakilpailijalle, joista kuusi jatkaa pe 16.3. järjestettävään finaaliin.

Vuoden Tarjoilija 2018 –semifinalistit >>
Vuoden Kokki 2018 –seminfinalistit >>

Palkinnot Henrik Bitten rahastosta ja Suomen Messusäätiöltä

Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja saa oman ammattitaidon kehittämistä varten Henrik Bitten rahaston myöntämän 10 000 euron apurahan ja Suomen Messusäätiön Vuoden Kokki -kilpailun pääpalkinnon, 10 000 euron apurahan.

Vuoden Tarjoilija ja Kokki 2018 tittelistä kilpaillaan Gastro Helsinki -messuilla

Vuoden Kokki – ja Tarjoilija 2018 -kilpailijat Helsingissä 29.1.2018. Kuva: Aleksi Tuomola / ELO-säätiö.

Kisa-aikataulu

Semifinaalit to 15.3. – Helsingin Messukeskus halli 6, kisakeittiöt

9.00 |  Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut täydessä ovat vauhdissa. Jo neljäs Vuoden Kokki -kilpailija nostaa ensimmäistä annosta. Vuoden Tarjoilija -kilpailijat tarjoilevat annoksia kutsuvieraspöytiin. Juontajina toimivat Aki Wahlman ja Ulla Häkkinen.
9.00–14.40 | Vuoden Kokki -kilpailijoiden annokset valmistuvat. Tarjoilijoiden kilpailusuoritusta voi seurata 15.45 saakka.
15.45 | Kilpailut päättyvät ja pisteiden lasku on käynnissä.
16.30 | Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuiden finalistien julkistus
16.45 | Finaalitehtävien julkistus

Finaalit pe 16.3. – Helsingin Messukeskus halli 6, kisakeittiöt

9.00 Vuoden Kokki -finalistit valmistelevat ruokia keittiöissä. Vuoden Tarjoilija -finalistit valmistautuvat kattaus ja tarjoilutilanteeseen.
10.00 | Vuoden Tarjoilija -kilpailijat vastaanottavat asiakkaita ja aloittavat ensimmäiset kisatehtävät. Tarjoilijoiden kilpailusuoritusta voi seurata klo 14.10 saakka.
11.10–13.00 | Vuoden Kokki -finalistien annokset valmistuvat.
14.10 | Kilpailut päättyvät ja pisteiden lasku alkaa.
15.20 | Vuoden Kokki ja Vuoden tarjoilija 2018 Erikoispalkintojen jako
15.30 | Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2018 -voittajien julkistus Messukeskuksessa kisa-alueella hallissa 6, Kisakeittiöt.

Seuraa Vuoden Tarjoilija ja Vuoden Kokki 2018 -semifinaaleja somessa!

Vuoden Kokki – FB >> • Vuoden Kokki  – IG >> • Vuoden Tarjoilija – FB >> • Vuoden Tarjoilija – IG >>

#vuodenkokki #vuodentarjoilija #gastrohelsinki

Vuoden Kokki -kilpailua on järjestetty vuodesta 1995. Arvostetun tittelin ovat vuosien aikana voittaneet mm. Pekka Terävä, Aki Wahlman, Markus Aremo, Matti Jämsén, Eero Vottonen ja Erik Mansikka. Nyt valittava Vuoden Kokki on järjestyksessä kahdeskymmenes. Vuoden Tarjoilija-kilpailua on järjestetty vuodesta 2013. Nyt valitaan 6. Vuoden Tarjoilija. Kilpailun järjestelyistä vastaa Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö (ELO-säätiö).