Yhteishaku keväisin

Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti peruskoulun ja lukion päättäneet. Jos olet käynyt lukion voit hakea yhteishaussa yo-pohjaisiin koulutuksiin. Et voi silloin hakea peruskoulupohjaisiin koulutuksiin.

Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, et voi hakea yhteishaussa. Haet silloin meille jatkuvan haun kautta.

Yhteishaun aikana voit vielä lisätä ja poistaa hakutoiveita tai vaihtaa niiden järjestystä. Hakutoiveita ei voi muuttaa hakuajan jälkeen.

Urheilijan ammatillinen koulutus

Jos olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta, voit ilmoittaa siitä yhteishaun hakulomakkeella. Haet ammatilliseen koulutukseen normaalisti yhteishaun (tai jatkuvan haun) kautta. Jotta sinut voidaan valita opiskelijaksi urheilijan ammatilliseen koulutukseen, sinun pitää lisäksi täyttää urheilijan lisätietolomake >> ja lähettää se hakuaikana suoraan oppilaitokseen.

Selvitämme lomakkeen avulla, onko sinulla riittävät edellytykset tutkinnon suorittamiseen urheilijana.

Opiskelupaikan vastaanotto

Jos olet antanut hakulomakkeella sähköpostiosoitteesi, saat linkin henkilökohtaiseen tuloskirjeeseen, jossa näet valintatilanteesi. Jos sinut on hyväksytty koulutukseen, saat toisen sähköpostiviestin, jossa on linkki paikan vastaanottamiseen.

Lähetämme sinulle lisäksi päätöksen opiskelijavalinnastasi ja ohjeet paikan vastaanottamisesta.