RAVINTOLA-ALA

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto,
kokki tai tarjoilija

Perho Liiketalousopiston ravintola- ja cateringalan perustutkinto (kokki ja tarjoilija) antaa hyvät ja monipuoliset perustaidot ruoanvalmistuksen, tarjoilun, myynnin ja asiakaspalvelujen työtehtäviin. Käytännön taitoja opitaan opetusravintola Perhossa, työssäoppimispaikoilla kotimaassa ja ulkomailla. Perustaidot kehittyvät ammattitaitoisiksi ravintola-alan monipuolisissa ja vauhdikkaissa työympäristöissä – ammattikeittiössä tai ravintolan salissa.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Voit opiskella ravintola- ja cateringalan perustutkinnon

  • peruskoulupohjaisina opintoina
  • yhdistelmätutkintona (kokin kaksoistutkinto: perustutkinto ja ylioppilastutkinto tai kokin kolmoistutkinto: perustutkinto ja lukio & ylioppilastutkinto)
  • lukio-/muu tutkintopohjaisina ja/tai työkokemuspohjaisina opintoina

Ruokapalvelu, kokki >>
Ruokapalvelu yhdistelmätutkinto, kokki ja yo >>
Asiakaspalvelu, tarjoilija >>

Opiskelijavalinnat tehdään ravintola- ja catering-alan perustutkintoon. Tutkinnon eperusteet >>

Peruskoulupohjaiset opiskelijat valitsevat kokin tai tarjoilijan opinnot ensimmäisen opintovuoden keväällä. Lukiosta valmistuneet opiskelijat aloittavat suoraan kokin opinnoissa. Kaksoistutkinnossa lukio-opinnot suoritetaan Eiran aikuislukiossa.

Yhteishaku 19.2.-12.3. Opintopolku.fi-palvelussa

Jos olet juuri päättänyt tai päättämässä peruskoulun etkä ole vielä suorittanut lukiota tai esim. ammatillista perustutkintoa, hae ravintola- ja catering-alan perustutkintoon yhteishaussa.

Soveltuvuus- ja kielikoe / yhteishaku

Ravintola- ja catering-alan perustutkintoon yhteishaussa hakeville emme järjestä soveltuvuuskoetta keväällä 2019. Hakijan äidinkielen ollessa muu kuin suomi, selvitämme hakijan riittävät valmiudet suomen kielellä opiskeluun 24.4.2019 järjestettävässä kielikokeessa. Riittävän kielitaidon vähimmäisvaatimus kaksoistutkintoon (ravintola- ja catering-alan perustutkinto ja ylioppilastutkinto) hakeville on B2.1.

Jatkuva haku Opintopolku.fi-palvelussa

Voit hakea ravintola- ja catering-alan perustutkintoon jatkuvassa haussa, jos Sinulla ei ole vielä tutkintoa, tai olet suorittanut lukion, toisen asteen ammatillisen tai muun tutkinnon ja/tai jos sinulla on alan työkokemusta.

Otamme yhteyttä sähköpostilla kaikkiin  hakulomakkeen lähettäneisiin noin kahden viikon sisällä. Kutsumme hakijoita haastatteluun mikäli meillä on vapaita opiskelupaikkoja.

Haastattelu ja kielikoe / jatkuva haku

Ilmoitamme hakijalle haastattelu- ja kielikoeajasta sähköpostilla. Hakijan äidinkielen ollessa muu kuin suomi, selvitämme hakijan riittävät valmiudet suomen kielellä opiskeluun kielikokeella. Riittävän kielitaidon vähimmäisvaatimus ravintola-alalle hakeville on B1.1.

Kokiksi englannin kielellä opiskellen — Restaurant Cook

Lukiosta valmistuneilla on mahdollisuus hakea suosittuun englannin kieliseen kokin koulutukseen (Restaurant Cook). Opiskelijat valmistuvat perustutkinnosta Vocational upper secondary qualification in Restaurant and Catering Services, competence area in Food Service.  Seuraava haku opintoihin on 1.2.—31.3.2019.

Urheiluvalmennus yhdistettynä ravintola-alan opintoihin

Urheilevalla nuorella on mahdollisuus hakea mukaan ammatillisten opintojen ohessa tapahtuvaan urheiluvalmennukseen. Ravintola-alan opinnoissa  urheiluvalmennus integroidaan opintoihin yksilöllistesti huomioiden opintojen vaatimukset. Urheilupainotteisiin opintoihin haetaan yhteishaussa Opintopolku.fi-palvelussa. Yhteishaun aikana tulee toimittaa Perho Liiketalousopiston hakutoimistoon hakulomake urheiluoppilaitokseen >>

Urheilun ja ammatillisten opintojen yhdistäminen >>

Väyläopinnoista Haaga-Helian ammattikorkeakouluun

Syksyllä 2019 käynnistyy ammattikorkeakouluopintoihin tähtäävä koulutus ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa kokiksi opiskeleville, joilla on mahdollisuus suorittaa opintojensa loppuvaiheessa Haaga-Helian ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksen ensimmäisen lukuvuoden kursseja.  Väyläopintojen jälkeen opiskelijat voivat hakea Haaga-Helian ammattikorkeakouluun opiskelemaan restonomitutkintoa suoraan toiselle lukuvuodelle. Väyläopinnoista lisätietoja antaa paivi.kaksonen (at) perho.fi ja katja.winogradow (at) perho.fi.

Jatko-opinnot

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammatti- ja tiedekorkeakouluopintoihin.