RAVINTOLA-ALA

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto,
kokki tai tarjoilija

Perho Liiketalousopiston ravintola- ja cateringalan perustutkinto (kokki ja tarjoilija) antaa hyvät ja monipuoliset perustaidot ruoanvalmistuksen, tarjoilun, myynnin ja asiakaspalvelujen työtehtäviin. Käytännön taitoja opitaan opetusravintola Perhossa, työssäoppimispaikoilla kotimaassa ja ulkomailla. Perustaidot kehittyvät ammattitaitoisiksi ravintola-alan monipuolisissa ja vauhdikkaissa työympäristöissä – ammattikeittiössä tai ravintolan salissa.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Voit opiskella ravintola- ja cateringalan perustutkinnon

  • peruskoulupohjaisina opintoina
  • yhdistelmätutkintona (ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto)
  • lukio-/muu tutkintopohjaisina ja/tai työkokemuspohjaisina opintoina

Ruokapalvelu, kokki >>
Ruokapalvelu yhdistelmätutkinto, kokki ja yo >>
Asiakaspalvelu, tarjoilija >>

Opiskelijavalinnat tehdään ravintola- ja cateringalan perustutkintoon. Tutkinnon eperusteet >>

Peruskoulupohjaiset opiskelijat valitsevat kokin tai tarjoilijan opinnot ensimmäisen opintovuoden keväällä. Lukiosta valmistuneet opiskelijat aloittavat suoraan kokin opinnoissa.

Kokiksi englannin kielellä opiskellen — Restaurant Cook

Lukiosta valmistuneilla on mahdollisuus hakea suosittuun englannin kieliseen kokin koulutukseen (Restaurant Cook). Opiskelijat valmistuvat perustutkinnosta Vocational upper secondary qualification in Restaurant and Catering Services, competence area in Food Service.  Seuraava haku opintoihin on 1.1.—28.2.2019.

Urheiluvalmennus yhdistettynä ravintola-alan opintoihin

Urheilevalla nuorella on mahdollisuus hakea mukaan ammatillisten opintojen ohessa tapahtuvaan urheiluvalmennukseen. Ravintola-alan opinnoissa  urheiluvalmennus integroidaan opintoihin yksilöllistesti huomioiden opintojen vaatimukset. Urheilupainotteisiin opintoihin haetaan yhteishaussa Opintopolku.fi-palvelussa. Yhteishaun aikana tulee toimittaa Perho Liiketalousopiston hakutoimistoon hakulomake urheiluoppilaitokseen >>

Urheilun ja ammatillisten opintojen yhdistäminen >>

Jos olet kiinnostunut oppisopimuksesta, ota yhteyttä: Perho PRO >>

Jatko-opinnot

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammatti- ja tiedekorkeakouluopintoihin ja/tai vahvistaa niissä onnistumista.

 

Työelämässä jo toimivat voivat kehittää ja syventää ammatillista osaamistaan Perho PROn tarjoamilla koulutuksilla ja valmennuksilla.

Perho PRO >> Oppisopimus, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot