RAVINTOLA-ALA

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto,
kokki tai tarjoilija

Perho Liiketalousopiston ravintola- ja cateringalan perustutkinto (kokki ja tarjoilija) antaa hyvät ja monipuoliset perustaidot ruoanvalmistuksen, tarjoilun, myynnin ja asiakaspalvelujen työtehtäviin. Käytännön taitoja opitaan opetusravintola Perhossa, työssäoppimispaikoilla kotimaassa ja ulkomailla. Perustaidot kehittyvät ammattitaitoisiksi ravintola-alan monipuolisissa ja vauhdikkaissa työympäristöissä – ammattikeittiössä tai ravintolan salissa.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Voit opiskella tarjoilijaksi tai kokiksi

  • peruskoulupohjaisina opintoina
  • yhdistelmätutkintona (kokin kaksoistutkinto: perustutkinto ja ylioppilastutkinto tai kokin kolmoistutkinto: perustutkinto ja lukio & ylioppilastutkinto)
  • lukio-/muu tutkintopohjaisina ja/tai työkokemuspohjaisina opintoina

Ruokapalvelu, kokki >>
Ruokapalvelu yhdistelmätutkinto (kaksoistutkinto), kokki ja yo >>
Asiakaspalvelu, tarjoilija >>

Peruskoulupohjaiset opiskelijat valitsevat kokin tai tarjoilijan opinnot ensimmäisen opintovuoden keväällä. Lukiosta valmistuneet opiskelijat aloittavat suoraan kokin opinnoissa. Kaksoistutkinnossa lukio-opinnot suoritetaan Eiran aikuislukiossa. Tutkinnon eperusteet  >>

Yhteishaku keväisin @ opintopolku.fi

Opiskelijavalinnat tehdään ravintola- ja catering-alan perustutkintoon.

  • Jos olet juuri päättänyt tai päättämässä peruskoulun tai et ole vielä suorittanut lukiota tai esim. ammatillista perustutkintoa, hae yhteishaussa.

Jatkuva haku Opintopolku.fi

  • Voit hakea opiskelemaan myös jatkuvassa haussa, jos sinulla ei ole vielä tutkintoa, tai olet suorittanut lukion, toisen asteen ammatillisen tai muun tutkinnon ja/tai jos sinulla on alan työkokemusta.

Jos et täytä yhteishaun hakukriteerejä/tule valituksi meille yhteishaussa, ota yhteyttä ja kysy muista hakumahdollisuuksista >>

Soveltuvuus- ja kielikoe / yhteishaku

Yhteishaussa hakeville emme järjestä soveltuvuuskoetta keväällä 2019.  Yhteishaun hakijat, jotka ovat hakeneet harkinnanvaraisen syyllä ”ulkomaalainen todistus” tai ”riittämätön kielitaito”, postitamme kutsun kielikokeeseen. Muistathan lähettää tarvittavat liitteet oppilaitokseemme, jotta harkinnanvarainen hakemuksesi voidaan huomioida. Kielikoe järjestetään tiistaina 24.4.2019. Riittävän kielitaidon vähimmäisvaatimus kaksoistutkintoon (ravintola- ja catering-alan perustutkinto ja ylioppilastutkinto) hakeville on B2.1.

Haastattelu ja kielikoe / jatkuva haku

Jatkuvassa haussa hakijan äidinkielen ollessa muu kuin suomi, selvitämme hakijan riittävät valmiudet opiskeluun kielikokeella. Riittävän kielitaidon vähimmäisvaatimus ravintola- ja cateringalan perustutkintoon hakeville on B1.1. Kutsumme hakijoita haastatteluun mikäli meillä on vapaita opiskelupaikkoja. Otamme yhteyttä sähköpostilla jatkuvan haun  hakijoihin noin kahden viikon sisällä.

Urheiluvalmennus yhdistettynä ravintola-alan opintoihin

Urheilevalla nuorella on mahdollisuus hakea mukaan ammatillisten opintojen ohessa tapahtuvaan urheiluvalmennukseen. Ravintola-alan opinnoissa  urheiluvalmennus integroidaan opintoihin yksilöllistesti huomioiden opintojen vaatimukset. Urheilupainotteisiin opintoihin haetaan yhteishaussa Opintopolku.fi-palvelussa. Yhteishaun aikana tulee toimittaa Perho Liiketalousopiston hakutoimistoon hakulomake urheiluoppilaitokseen.

Väyläopinnoista Haaga-Helian ammattikorkeakouluun

Syksyllä 2019 käynnistyy ammattikorkeakouluopintoihin tähtäävä koulutus ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa kokiksi opiskeleville, joilla on mahdollisuus suorittaa opintojensa loppuvaiheessa Haaga-Helian ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksen ensimmäisen lukuvuoden kursseja.  Väyläopintojen jälkeen opiskelijat voivat hakea Haaga-Helian ammattikorkeakouluun opiskelemaan restonomitutkintoa suoraan toiselle lukuvuodelle. Väyläopinnoista lisätietoja antaa paivi.kaksonen (at) perho.fi ja katja.winogradow (at) perho.fi.

Kokiksi englannin kielellä opiskellen — Restaurant Cook

Lukiosta valmistuneilla on mahdollisuus hakea suosittuun englannin kieliseen kokin koulutukseen (Restaurant Cook). Opiskelijat valmistuvat perustutkinnosta Vocational upper secondary qualification in Restaurant and Catering Services, competence area in Food Service.  Seuraava haku opintoihin on 1.2.—31.3.2019.

Jatko-opinnot

Perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammatti- ja tiedekorkeakouluopintoihin.