PerhoTarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, asiakaspalvelun osaamisala

Yhteishaku 20.2.–19.3.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon asiakaspalvelun osaamisalalta valmistuu tarjoilijaksi.

Tarjoilijan ammatti on asiakaspalvelua ja myyntiä myös kansainvälisille asiakkaille.

Tarjoilija vastaanottaa asiakkaat, esittelee ja myy ravintolan ruoka- ja juomatuotteita ja vastaa niiden tarjoilusta. Yhdessä toisten työntekijöiden kanssa tarjoilija vastaa asiakkaiden viihtymisestä, tyytyväisyydestä ja turvallisuudesta  sekä pitää huolta työympäristön siisteydestä ja puhtaudesta. Lisäksi tarjoilija tehtävänä on laskuttaa asiakkaita ja vastata raha- ja maksuliikenteestä.

Tarjoilijan työssä pääset käyttämään hyviä vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoja sekä palvelemaan myös kansainvälisiä asiakkaita. Perho Liiketalousopistosta valmistuneet tarjoilijat työllistyvät hyvin sekä kotimaassa että ulkomailla. Tarjoilijan työpaikkoja ovat kahvilat, cocktailbaarit, olutravintolat, yö- ja rockklubit, ruoka- ja seurusteluravintolat, tilaus- ja juhlaravintolat, hotellit ja cateringyritykset.


 

Tarjoilija

Asiakaspalvelun osaamisala.

Opiskelijavalinta tehdään ravintola- ja catering-alan perustutkintoon.

Opinnot voi yhdistää huippu-urheiluun >>

Kuka voi hakea

Yhteishaussa voi hakea vähintään peruskoulun suorittanut.

Jatkuvassa haussa voi hakea, jos on lukio-/muita jatko-opintoja tai jo jonkin verran työkokemusta.

Urheilijakoulutukseen edellytetään myös urheilijataustaa.

Opintoaika

Suunniteltu kesto (aiemmin hankittu ammatillinen osaaminen lyhentää opiskeluaikaa):

peruskoulupohjaiset 3 vuotta, muut 1–2 vuotta.

 

Hakeminen

Peruskoulusta suoraan hakeville yhteishaku keväisin. Jos ei tule valituksi suoraan yhteishaussa, voi hakea jatkuvassa haussa.

Lukio- ja muu opinto-/työkokemustaustaisille jatkuva haku 24/7 läpi vuoden.

Opintojen aloitus

Yhteishaussa hakeneet: elokuu

Jatkuva haku: opintojen lähimmät startit >>

Valinta osaamisalalle tapahtuu opintojen alussa.

Ei pääsykoetta

Jatkuvassa haussa hakeneille soveltuvuushaastettelu.

Urhea-linjoille hakeneille urheilijhaastattelu.


Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnon osat >>


Tarjoilua ja ravintolan asiakaspalvelutaitoja opitaan Töölön kampuksemme tarjoilu- ja baariluokissa, Ravintola Perhossa, Perhon Ruokarekassa ja yhteistyöprojekteissa – sekä suuri osa ohjatusti työelämässä.

Hae peruskoulupohjaiseen ravintola- ja catering-alan perustutkintoon

Yhteishaku 20.2.–19.3.2024


Hae lukio-/muu osaamispohjaiseen ravintola- ja catering-alan perustutkintoon

Jatkuvan haun hakemukseen tulee liittää muun muassa kaikki aikaisemmat koulu- ja työtodistukset. Katso tarvittavat liitteet tarkemmin täältä >>


Tarjoilijan englanninkielinen koulutus

Jatkuva haku Restaurant Waiterin työvaltaiseen koulutus-/oppisopimuskoulutukseen:


Tarjoilija – lisätiedot

Hakutoimisto
(09) 350 9210
hakutoimisto (at) perho.fi

Päivi Kaksonen, opinto-ohjaaja
040 4805 511
paivi.kaksonen (at) perho.fi

Juha Kuokkanen, koulutuspäällikkö, ravintolapalvelu
040 480 6868
juha.kuokkanen (at) perho.fi