Tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, asiakaspalvelun osaamisala

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon asiakaspalvelun osaamisalalta valmistuu tarjoilijaksi. Tarjoilijan työssä pääset käyttämään hyviä vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoja ja palvelemaan myös kansainvälisiä asiakkaita.

Tarjoilijan ammatti on asiakaspalvelua ja myyntityötä. Tarjoilija vastaa yhdessä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden viihtymisestä, tyytyväisyydestä ja turvallisuudesta. Tarjoilija vastaanottaa asiakkaat, esittelee ja myy ravintolan ruoka- ja juomatuotteita, tarjoilee niitä ja huolehtii työympäristön siisteydestä ja puhtaudesta. Lisäksi tarjoilija huolehtii asiakkaiden laskuttamisesta ja vastaa raha- ja maksuliikenteestä.

Tarjoilua ja ravintolan asiakaspalvelutaitoja opitaan Perho Liiketalousopiston Töölön kampuksen tarjoilu- ja baariluokissa, Ravintola Perhossa, Perhon Ruokarekassa ja yhteistyöprojekteissa – sekä suuri osa ohjatusti työelämässä.

Tarjoilija ammatissa

Perho Liiketalousopistosta valmistuneet tarjoilijat työllistyvät hyvin sekä kotimaassa että ulkomailla. Tarjoilijan työpaikkoja ovat kahvilat, cocktailbaarit, olutravintolat, yö- ja rockklubit, ruoka- ja seurusteluravintolat, tilaus- ja juhlaravintolat, hotellit ja cateringyritykset.

Tule siksi, mikä haluat olla.

Opiskelijavalinnat tehdään ravintola- ja catering-alan perustutkintoon.

Tutkinto: Ravintola- ja cateringalan perustutkinto
Tutkinnon osat >>
Osaamisala: Asiakaspalvelu
Tutkintonimike: Tarjoilija
Pohjakoulutus: Peruskoulu- tai lukio-/muut opinnot ja/tai työkokemus
Koulutuksen laajuus: 180 osaamispistettä
Suunniteltu kesto: enintään 3 vuotta aiemmin hankkimastasi osaamisesta riippuen (esimerkiksi lukio/muu tutkinto ja/tai työkokemus) lyhentää opintojesi pituutta.
Opintojen muoto: Määritellään henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Englanninkieliset opinnot oppi- tai koulutussopimuksella.
Työelämässä oppiminen: Suomessa. 18 v täyttänyt voi hakea työelämässäoppimisjaksolle myös ulkomaille
Opetuskieli: Suomi tai englanti >>
Kampus: Päätoiminen kampus on Töölö. Yksittäisiä aineopintoja voi suorittaa Malmin kampuksella.
Pääsykoe: Ei (yhteishaku). Jatkuvassa haussa hakeneet kutsutaan hakemusten perusteella soveltuvuushaastatteluun. Urheilijastatuksella hakevat kutsutaan urheilijahaastatteluun.
Kielikoe: Hakijan äidinkielen ollessa muu kuin suomi, selvitämme hakijan riittävät valmiudet opiskeluun kielikokeella. Riittävän kielitaidon vähimmäisvaatimus ravintola- ja catering-alan perustutkintoon hakeville on B1.1.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija

Yhteishaku @ Opintopolku.fi

Jos olet juuri päättänyt tai päättämässä peruskoulun, hae ravintola- ja catering-alan perustutkintoon (myös kokin  kaksoistutkinto) yhteishaussa. Opinnot alkavat elokuussa 2020.

Lisätietoa yhteishausta >>

Hae nyt – jatkuva haku koko ajan

Jos olet jo suorittanut toisen asteen (lukio, ammatilliset opinnot) tai korkeakoulututkinnon tai sinulta ovat jääneet opinnot kesken ja/tai sinulla on työelämäkokemusta, hae jatkuvassa haussa.

Jos olet hankkinut ravintola-alan työkokemusta/sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa opinnot myös oppi- tai koulutussopimuksella.

Sähköiseen hakemukseen, jonka löydät myös Opintopolku.fi:stä, tulee liittää kaikki aikaisemmat koulu- ja työtodistukset.

Lisätietoa jatkuvasta hausta >>

English-Taught studies of Restaurant Waiter/Waitress

Work-based studies by apprenticeship or training agreement for foreigners who live in Finland – Restaurant Waiter/Waitress >>

Tarjoilija – lisätiedot

Hakutoimisto
(09) 350 9210
hakutoimisto (at) perho.fi

Päivi Kaksonen, opinto-ohjaaja
040 4805 511
paivi.kaksonen (at) perho.fi

Mervi Vilén-Peltoniemi, koulutuspäällikkö
040 738 9375
mervi.vilen-peltoniemi (at) perho.fi

opo (at) perho.fi

Opiskelijaksi valinta >>