Tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, asiakaspalvelun osaamisala

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon asiakaspalvelun osaamisalalta valmistuu tarjoilijaksi. Tarjoilijan työssä pääset käyttämään hyviä vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoja sekä palvelemaan myös kansainvälisiä asiakkaita.

Yhteishaku 23.2.–7.4. – hae meille

Tarjoilijan ammatti on asiakaspalvelua ja myyntityötä. Tarjoilija vastaa yhdessä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden viihtymisestä, tyytyväisyydestä ja turvallisuudesta. Tarjoilija vastaanottaa asiakkaat, esittelee ja myy ravintolan ruoka- ja juomatuotteita, tarjoilee niitä ja huolehtii työympäristön siisteydestä ja puhtaudesta. Lisäksi tarjoilija huolehtii asiakkaiden laskuttamisesta ja vastaa raha- ja maksuliikenteestä.

Tarjoilua ja ravintolan asiakaspalvelutaitoja opitaan Perho Liiketalousopiston Töölön kampuksen tarjoilu- ja baariluokissa, Ravintola Perhossa, Perhon Ruokarekassa ja yhteistyöprojekteissa – sekä suuri osa ohjatusti työelämässä.

Tarjoilija ammatissa

Perho Liiketalousopistosta valmistuneet tarjoilijat työllistyvät hyvin sekä kotimaassa että ulkomailla. Tarjoilijan työpaikkoja ovat kahvilat, cocktailbaarit, olutravintolat, yö- ja rockklubit, ruoka- ja seurusteluravintolat, tilaus- ja juhlaravintolat, hotellit ja cateringyritykset.

Tule siksi, mikä haluat olla.

Opiskelijavalinnat tehdään ravintola- ja catering-alan perustutkintoon.

Tutkinto: Ravintola- ja cateringalan perustutkinto
Tutkinnon osat >>
Osaamisala: Asiakaspalvelu
Tutkintonimike: Tarjoilija
Pohjakoulutus: Peruskoulu- tai lukio-/muut opinnot ja/tai työkokemus
Koulutuksen laajuus: 180 osaamispistettä
Suunniteltu kesto: enintään 3 vuotta aiemmin hankkimastasi osaamisesta riippuen (esimerkiksi lukio/muu tutkinto ja/tai työkokemus) lyhentää opintojesi pituutta.
Opintojen muoto: Määritellään henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Englanninkieliset opinnot oppi- tai koulutussopimuksella.
Työelämässä oppiminen: Suomessa. 18 v täyttänyt voi hakea työelämässäoppimisjaksolle myös ulkomaille
Opetuskieli: Suomi tai englanti >>
Kampus: Päätoiminen kampus on Töölö. Yksittäisiä aineopintoja voi suorittaa Malmin kampuksella.
Pääsykoe: Ei (yhteishaku). Jatkuvassa haussa hakeneet kutsutaan hakemusten perusteella soveltuvuushaastatteluun. Urheilijastatuksella hakevat kutsutaan urheilijahaastatteluun.
Kielikoe: Hakijan äidinkielen ollessa muu kuin suomi, selvitämme hakijan riittävät valmiudet opiskeluun kielikokeella. Riittävän kielitaidon vähimmäisvaatimus ravintola- ja catering-alan perustutkintoon hakeville on B1.1.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija

Yhteishaku keväisin

Jos olet juuri päättänyt tai päättämässä peruskoulun, hae ravintola- ja catering-alan perustutkintoon (myös kokin  kaksoistutkinto) yhteishaussa. Opinnot alkavat elokuussa. Yhteishaussa hakeneille ei ole pääsykoetta tai soveltuvuushaastattelua.

Jos et tullut valituksi suoraan yhteishaussa, voit hakea meille jatkuvassa haussa.

Lisätietoa yhteishausta >>

Jatkuva haku koko ajan

Jos olet jo suorittanut toisen asteen (lukio, ammatilliset opinnot) tai korkeakoulututkinnon tai sinulta ovat jääneet opinnot kesken ja/tai sinulla on työelämäkokemusta, hae jatkuvassa haussa.

Jos olet hankkinut ravintola-alan työkokemusta/sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa opinnot myös oppi- tai koulutussopimuksella.

Sähköiseen hakemukseen, jonka löydät myös Opintopolku.fi:stä, tulee liittää kaikki aikaisemmat koulu- ja työtodistukset. Kutsumme hakijoita hakemusten perusteella soveltuvuushaastatteluun.

Lisätietoa jatkuvasta hausta >>

English-Taught studies of Restaurant Waiter/Waitress

Work-based studies by apprenticeship or training agreement for foreigners who live in Finland – Restaurant Waiter/Waitress >>

Tarjoilija – lisätiedot

Hakutoimisto
(09) 350 9210
hakutoimisto (at) perho.fi

Päivi Kaksonen, opinto-ohjaaja
040 4805 511
paivi.kaksonen (at) perho.fi

Mervi Vilén-Peltoniemi, koulutuspäällikkö
040 738 9375
mervi.vilen-peltoniemi (at) perho.fi

Opiskelijaksi valinta >>