Näin haet meille

Yhteishaku ja jatkuva haku – hakeminen perustutkintoihin

Yhteishaussa hakemukset jätetään Opintopolku.fi -palvelun kautta. Jatkuvan haun hakulomakkeet löytyvät myös Opintopolku.fi:stä sekä kotisivuiltamme muun muassa koulutusesittelyjen yhteydestä.

Kuvituskuva: hae perustutkintoihimme osoitteessa Opintopolku.fi

Kaikki hakukohteemme ja hakulinkit löydät kotisivuiltamme sekä Opintopolku.fi:stä

Hyvällä ammatillisella perustutkintotodistuksella voi nyt päästä suoraan sisään ammattikorkeakouluun ilman pääsykoetta.

Voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon myös yhdistettynä lukio-opintoihin (kaksoistutkinto >>) tai suorittaa amk-opintoja osana perustutkinto-opintoja (väyläopinnot).

Hakeminen suoraan peruskoulusta: yhteishaku

Näin haet meille yhteishaussa Opintopolku.fi

Peruskoulun samana tai edellisenä vuonna päättäneet hakevat ensisijaisesti yhteishaun kautta. Valtakunnallinen yhteishaku toisen asteen ammatilliseen koulutukseen järjestetään keväisin.

Myös jatkuvassa haussa voi hakea peruskoulun päättötodistuksella ja saada opiskelupaikan, mikäli vapaita opiskelupaikkoja on. Opiskelijavalinnat tehdään elo–lokakuussa.

Muut hakijat: jatkuva haku

Meillä voit opiskella perustutkinnon joko kokonaisuudessaan tai osia siitä oman tarpeesi mukaan. Opinnot voidaan järjestää joustavasti sopimaan elämäntilanteeseesi, joko lähiopetuksessa, monimuoto-opintoina tai työvaltaisesti.

Jatkuva haku toimii yhteishaun rinnalla hakeutumisväylänä ammatilliseen perustutkintoon tai suorittamaan sen osan/osia. Jatkuvassa haussa voit hakea perustutkintoihimme läpi vuoden ja kelloon katsomatta.

Hae jatkuvassa haussa, jos olet jo suorittanut toisen asteen (lukio, ammatilliset opinnot) tai korkeakoulututkinnon tai sinulta ovat jääneet opinnot kesken ja/tai sinulla on työelämäkokemusta. Myös pelkästään peruskoulun suorittaneet voivat hakea jatkuvassa haussa yhteishaun ulkopuolella.