Urhea-linja, peruskoulupohjainen merkonomi

Liiketoiminnan perustutkinto & urheilu

Urhea-linjalta valmistuneen merkonomin tyypillisiä työtehtäviä ovat asiakaspalvelu, tuotteiden ja palveluiden myynti, avustava markkinoinnin ja viestinnän suunnittelu ym. muun muassa urheilu-/liikunta-alan yrityksissä, urheiluorganisaatioissa ja -tapahtumissa seä myös yrittäjyys. Osa Urhea-linjan opiskelijoista jatkaa ammattiurheilijoina.

Urhea-linjalla opiskelija voi valmentautua omassa lajissaan täysipainoisesti, edustaa seuraansa sekä osallistua lajinsa kilpailu- ja maajoukkuetoimintaan. Opinnot suoritetaan urheilun ehdoilla Malmin kampuksella.

Peruskoulupohjaiseen liiketoiminnan perustutkintoon valmistavalle Urhea-linjalle voivat hakea kaikkien lajien urheilijat.


 

Urhea-merkonomi

Opiskelijavalinta tehdään liiketoiminnan perustutkintoon (180 osp). Valinta Urhea-linjalle tehdään yhteishaun tulosten ratkettua kesäkuussa.

Urhea-linjan opinnot voi suorittaa myös Mäkelänrinteen lukiossa Sporttikaksari -kaksoistutkintona >>

Kuka voi hakea

Urheilua aktiivisesti harrastava 9.-luokkalainen tai TUVA-oppilas.

Opintoaika

Suunniteltu kesto noin 2,5–3 vuotta.

 

Hakeminen

Peruskoulusta suoraan hakeville yhteishaku keväisin. Ks. hakuohjeet alla.

Jos ei saanut paikkaa yhteishaussa tai jos haluaa vaihtaa oppilaitosta, Urhea-linjalle voi hakea läpi vuoden jatkuvassa haussa >>

Opintojen aloitus

Opinnot alkavat elokuussa.

Hakijalle tieto perustutkintoon valinnasta Opintopolku.fi:stä ja tieto Urhea-linjalle valinnasta suoraan Perho Liiketalousopistosta.

Ei pääsykoetta

Urhea-linjoille hakeneille järjestetään urheilijahaastattelu.

Valinnan perusteina ovat yhteishaun kokonaispisteet sekä urheilullinen taso. Urheilullinen taso arvioidaan lajiliittopisteiden ja urheilijahaastattelun perusteella.


Liiketoiminnan perustutkinnon tutkinnon osat >>


Urhea-linjan merkonomiopinnoissa perehdytään muun muassa asiakaspalveluun, työyhteisössä toimimiseen, tulokselliseen toimintaan ja myyntiin.

Urheilun osuus opinnoista on jopa 42/180 osp. Valmentautuminen tapahtuu oman seuran tai lajiliiton johdolla tai Perho Liiketalousopiston omissa aamutreeneissä Malmin kampuksella. Treenejä myös Urhea-kampuksella.


Yhteishaun hakuohjeet

  • Valitse Opintopolku.fi:ssä hakukohteeksi Perho Liiketalousopisto (Malmin kampus) ja liiketoiminnan perustutkinto
  • Valitse ”KYLLÄ” kohdassa: ”Oletko kiinnostunut suorittamaan ammatillisen perustutkinnon urheilijana (urheilijan ammatilliseen koulutukseen voi hakeutua oman ikäluokkansa kilpatason urheilija)?”

Vastaa Urheilijan lisäkysymyksiin;
tutustu kysymyksiin jo ennakkoon Olympiakomitean sivuilla >>

TÄRKEÄÄ! Jos haet myös urheilulukioon, niin täytä Opintopolussa Urheilijan lisäkysymykset urheilulukion ja urheilijan ammatillisen koulutuksen osalta erikseen.


Urhea-linja, peruskoulupohjainen – lisätiedot

Lars Eriksson, tiimi- ja kehittämisvastaava, urheilijan ammatillinen koulutus
0400 529 016
lars.eriksson (at) perho.fi

Tuuli Merikoski, asiantuntija, urheilijan ammatillinen koulutus
0400 711728
tuuli.merikoski (at) perho.fi