Juomien myynti ja tarjoilu

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Tutkinnon osa: Juomien myynti ja tarjoilu

Ota juomien myynti- ja tarjoilutyö haltuun joustavalla ja täsmällisellä koulutuksella! Suoritat osatutkinnon ja olet askeleen lähempänä ammattilaisuutta!

Juomien myynti ja tarjoilu -koulutus on työelämälähtöisesti suunniteltua juomien myynnin ja tarjoilun perustaitoihin keskittyvää osatutkintotavoitteista koulutusta. Opiskelijat suorittavat työssäoppimisjakson aikana Juomien myynti ja tarjoilu -tutkinnon osan (Ravintola- ja catering-alan perustutkinto).

KOHDERYHMÄ JA EDELLYTYKSET

Juomien myynti ja tarjoilu -koulutus on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja kuntakokeilujen asiakkaille, jotka haluavat työskennellä juomien myyntiin ja tarjoiluun liittyvissä tehtävissä anniskeluravintolan baarissa tai salissa.

Hakijoilta edellytetään vahvaa motivaatiota ja asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä juomien myyntiin ja tarjoiluun, ravintolatyöhön soveltuvaa terveyttä, valmiutta ajoittain nopeatempoiseen ilta- ja viikonlopputyöhön sekä riittävää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelijat suorittavat työssäoppimisen aikana Juomien myynti ja tarjoilu -tutkinnon osan ja työllistyvät sitä vastaaviin tehtäviin tai jatkavat Ravintola- ja catering-alan perustutkinto-opintoja.


 

Juomien myynti ja tarjoilu

Tutkinnon osa Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta: Juomien myynti ja tarjoilu

Kuka voi hakea

Suunnattu vähintään 20-vuotiaille, jotka haluavat työskennellä juomien myyntiin ja tarjoiluun liittyvissä tehtävissä.

Opintoaika

Koulutus ajalla: 2.4.-31.5.2024(Koulutuksen kesto 45 opiskelijatyöpäivää/HOKS).

Koulutus on päätoimista opiskelua.

 

Hakeminen

Hakuaika 15.12.2023-3.3.2024

  1. TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakas hakee Työmarkkinatorin nettisivujen kautta koulutusnumerolla 718406 (Työvoimakoulutus)

Opintojen aloitus

Koulutus alkaa 2.4.2024

Valinta

Esivalinta 5.3.2024 klo 10–13.00. Valintahaastattelut 19.3.2024.


KOULUTUKSEN TOTEUTUKSESTA

Koulutus on työelämälähtöisesti suunniteltua juomien myynnin ja tarjoilun perustaitoihin keskittyvää osatutkintotavoitteista koulutusta.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, johon kuuluu lähiopetusta ja työpaikalla tapahtuvaa koulutusta. Koulutukseen kuuluva työssäoppiminen tapahtuu viitenä päivänä viikossa. Työssäoppiminen voi tapahtua myös iltaisin tai viikonloppuisin työssäoppimispaikasta riippuen. Työssäoppimisjakson aikana opiskelijat suorittavat Juomien myynti ja tarjoilu -tutkinnon osan (Ravintola- ja catering-alan perustutkinto).

Koulutusaika: 2.4.-31.5.2024.

Koulutus on kokopäiväistä opiskelua.

Koulutuksen opetuskielenä on suomi.

Kaikille opiskelijoille tehdään opintojen henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Opintojen kesto voi vaihdella yksilöllisesti henkilökohtaistamisen mukaisesti.

Lähiopetuksen sisältö (2.4.-19.4.2024)

– Orientaatio

– Väkevät alkoholit

– Asiakaspalvelu ja baarityöntekijänä toimiminen

– Tarjoilun perusteet

– Oluet ja siiderit

– Hygieniaosaaminen, hygieniaosaamistesti

– Drinkkikoulu

– Viinit

– Anniskeluasiat, anniskelupassin suorittaminen

Peruskoulutusjakso toteutetaan Perho Liiketalousopiston tiloissa (Perhonkatu 11, Helsinki).

Koulutuksen muu sisältö (22.4.-31.5.2024)

– Työpaikalla tapahtuvan koulutuksen jakso (työssäoppiminen), tutkinnon osan näytön suorittaminen ja arviointikeskustelu

KOULUTUKSEEN HAKEMINEN

Koulutukseen hakeminen

Täytä hakemus työmarkkinatorilla.

Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen TE-toimistoon tai kunnan työllisyyspalveluihin. Paperihakemuslomake löytyy verkosta www.suomi.fi hakusanalla TEM601 tai voit noutaa lomakkeen TE-toimiston/kunnan työllisyyspalveluiden toimipisteestä.

Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa/kunnan työllisyyspalveluissa ennen hakuajan päättymistä. Ilman tunnistautumista jätetyn sähköisen hakemuksen voit myös vahvistaa soittamalla TE-palveluiden Koulutusneuvontaan (kts. Koulutusneuvonnan yhteystiedot alempaa).

Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata TE-palveluiden Oma asiointi -palvelussa https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Opiskelijavalinnat

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Esivalinta tehdään koulutushakemusten perusteella. Muista siis perustella hakemuksesi hyvin! Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille soveltuvuutta ja motivaatiota koulutukseen ja juomien myyntiin ja tarjoiluun liittyvissä tehtävissä toimimiseen. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan valintahaastatteluun. Pienryhmähaastattelut järjestetään Perho Liiketalousopiston Töölön kampuksella (Helsinki) viikolla 12.

Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Lisätietoja koulutuksesta

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta: koulutusasiantuntija Marjo Rajala, Perho Liiketalousopisto Oy, marjo.rajala@perho.fi, 040 183 5353

Tietoa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse TE-palveluiden Koulutusneuvonnasta p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta

Tämän koulutuksen järjestäjällä Perho Liiketalousopistolla on laajat kontaktit alan ravintoloihin ja baareihin työmarkkinoilla. Kestävä tulevaisuus on tärkeänä osana Perho Liiketalousopiston toteuttamissa koulutuksissa. Tästä osoituksena Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Perho Liiketalousopistolle ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon vuonna 2022.