Osatutkinto: Luontoalan yritystoiminnan suunnittelu

Luontoalan ammattitutkinto

TUTKINNON OSA: LUONTOALAN YRITYSTOIMINNAN SUUNNITTELU, 30 OSP

Hakuaika: 15.1.-19.2.2024
Koulutus: 18.3.-31.5.2024

LUONNON YSTÄVÄSTÄ LUONTOYRITTÄJÄKSI?

Keräiletkö yrttejä tai oletko kenties tottunut viemään kavereitasi melomaan? Oletko harrastuksesi tai töidesi myötä oppinut taitoja, joista olisi myytäväksi luontoalan tuotteeksi tai palveluksi? Oletko harkinnut yrittäjäksi ryhtymistä mutta et tiedä mistä aloittaa? Nyt voit oppia yrittäjyydestä ja arvioida edellytyksiäsi toimia luontoalan yrittäjänä. Lyhyt koulutuksemme antaa sinulle mahdollisuuden ottaa uusi ja jännittävä suunta urallasi!

Kenelle

Koulutus on suunnattu sinulle, joka olet kiinnostunut oppimaan yrittäjyydestä ja selvittämään, voisitko toimia yrittäjänä ja myydä luontoalan tuotteitasi tai palvelujasi kannattavasti. Koulutus sopii myös sinulle, joka olet halukas laajentamaan jo olemassa olevaa yritystoimintaasi luontoalalle. Koulutuksessa käydään läpi yrittäjänä toimimisen perusasiat liikeideasta markkinointiin ja perustamistoimenpiteistä laskelmiin, ja laaditaan liiketoimintasuunnitelma liitteineen.

Tavoite

Laadit koulutuksen aikana liiketoimintasuunnitelman oman liikeideasi ja siihen sisältyvien, luontoalan tuotteiden tai palveluiden pohjalta, ja arvioit edellytyksiäsi toimia luontoalan yrittäjänä.

Liiketoimintasuunnitelma, jonka laadit näyttöä varten, toimii osoituksena ammattitaidostasi. Saat hyväksytystä näytöstä luontoalan ammattitutkinnon osatutkintotodistuksen koulutuksen päätteeksi.

Hakijalta edellytämme

Sinulla tulee olla kokemusta työelämästä sekä sujuvat tietotekniset taidot. Suomen kielen hyvä hallinta on tärkeää suullisella ja kirjallisella tasolla.

Koulutuksen sisältö

  • Orientaatio opintoihin
  • Asiantuntijaluennot
  • Opintojen ohjaus koulutuksen ajan

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan verkko-oppimisympäristössä. Koulutuspäiviä on neljä kertaa klo 16.30-20.00 lukuun ottamatta ensimmäistä ja viimeistä koulutuspäivää, jotka ovat kestoltaan pidempiä ja alkavat siksi alkuiltapäivästä. Koulutuksen aikana ei ole kurssitehtäviä, vaan työstät opintojen edetessä liiketoimintasuunnitelmaa liitteineen, jotka arvioijat lopulta arvioivat.

Koulutuspäivät:
– Ke 20.3.
– Ke 10.4.
– Ke 24.4.
– Ke 8.5.

Luennoitsijoina ja ohjaajina toimivat alan kokeneet kouluttajat ja asiantuntijat.

Opinnot on mahdollista suorittaa myös yrittäjän oppisopimuksella.

Koulutuksen kesto

Koulutus järjestetään ajalla 18.3.-31.5.2024. Opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), joka määrittää koulutuksen tarkan keston.

Hinta

100 euroa. Hinta oppisopimuksella 50 euroa.

Hakuaika

Hakuaika 15.1.-19.2.2024 klo 16.00.

Aloituspaikkoja on 20.

Haastattelut

Hakukriteerit täyttävät hakijat kutsutaan viikoilla 8 ja 9 haastatteluun, joka järjestetään verkossa. Lopulliset opiskelijavalinnat tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Tutkinnon perusteet

Tutustu tutkinnon osan perusteisiin ja ammattitaitovaatimuksiin tästä linkistä

Lisätiedot:

Karla Ruutu, koulutusasiantuntija
0400 520335
karla.ruutu (at) perho.fi

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments