Liiketoiminta (liiketalous)

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

Liiketoiminnan perustutkinnosta valmistuu merkonomiksi. Liiketoiminnan perustutkinto (aiemmin liiketalouden perustutkinto) on monien mahdollisuuksien tehokas ja mielekäs reitti mitä erilaisempiin liike-elämän ammatteihin.

Liiketoiminnan perustutkintoon voi hakea meille yhteishaussa ja jatkuvassa haussa. Päätoiminen opiskelupaikka on Malmin kampus. Kaksoistutkinnon (yhteishaku) kampukseksi voit valita Malmin tai Töölön.

Merkonomi toimii yleensä asiakaspalvelun, markkinoinnin, pankki-, vakuutus- tai rahoitusalan, kaupanalan, myynnin tai taloushallinnon tehtävissä. Se kaikki edustaa osaamista, jota myös yrittäjäksi aikovalla pitää olla.

Meillä liiketoiminnan perustutkintoa voi suorittaa

  • peruskoulupohjaisina opintoina (yhteishaku)
  • kaksoistutkintona (perustutkinto ja ylioppilastutkinto) >> (yhteishaku)
  • lukio-/muu koulutus- ja/tai työkokemuspohjaisina opintoina (jatkuva haku)
  • yhdistettynä huippu-urheiluun, Urhea-linja >> (yhteishaku ja jatkuva haku)
  • oppi- tai koulutussopimuksella, jos olet hankkinut liiketoiminnan työkokemusta/sinulla on alan työpaikka (yhteishaku ja jatkuva haku)
  • verkko-opintoina

Opintojen kesto on yksilöllinen ja määritellään opintojen alussa tehtävässä henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Aiemmin hankittu osaaminen (esimerkiksi lukio- tai muut opinnot sekä työkokemus) lyhentää opintojen pituutta.

UUTTA: merkonomin amk-väyläopinnot, tradenomi

Syksystä 2020 lähtien liiketoiminnan perustutkinto-opintoihin on mahdollista liittää myös tradenomiopintoja >>


Perustutkinnolla voi hankkia myös lisäosaamista

Jatkuvassa haussa hakeneet (lukio-/muu opinto- tai työelämätausta) voivat suorittaa liiketoiminnan perustutkinnosta myös vain osan tai osia ja syventää/laajentaa aiemmin hankkimaansa alan osaamista. Opinnot voidaan järjestää joustavasti sopimaan elämäntilanteeseesi joko lähiopetuksessa, itsenäisinä verkko-opintoina tai työvaltaisesti esimerkiksi oppisopimuksella.

Jatkuvan haun opiskelijat tarvitsevat opintoja varten läppärin tai pöytätietokoneen. Käytämme windows-käyttöjärjestelmää.

Merkonomin opinnoissa suuntautuminen

Valinnaisilla tutkinnon osilla ja vaikka myös liittämällä liiketoiminnan perustutkintoosi tutkinnon osan ravintola- ja catering-alan tai matkailualan perustutkinnosta rakennat oman näköisesi osaamisen, jolla erotut joukosta.

Huippu-urheiluvalmentautumisen kriteerit täyttävillä merkonomiopiskelijoillamme on mahdollisuus osallistua urheiluvalmennukseen ja -ohjaukseen omaan henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan sovitetusti tai suorittaa opinnot Urhea-linjalla >>


Yhteishaun hakulomakkeet


Jatkuvan haun hakulomakkeet


Merkonomin opinnot starttiin OPI-opinnoilla?

Opintonsa aloittava voi halutessaan prepata muun muassa matematiikka-, viestintä- ja IT-/digitaitojaan opiskeluvalmiuksia tukevilla OPI-opinnoilla >>

Jatko-opinnot

Perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammatti- ja tiedekorkeakouluopintoihin sekä vahvistaa niissä onnistumista.

Ammattikorkeakouluun voi hyvällä perustutkintotodistuksella päästä nyt ilman pääsykoetta.

Lisätietoa


Liiketoimintaosaamisen lisäkoulutus Perho PRO’ssa >>