Liiketoiminta (liiketalous)

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

YHTEISHAKU TI 21.2.–TI 21.3. SUORAAN PERUSKOULUSTA

Muutama lukiopohjainen opiskelupaikka vapaana ke 11.1.2023 aloitukseen! Soveltuvuushaastattelut järjestetään ti 3.1. poikkeuksellisesti Teamsissä.

Liiketoiminnan perustutkinnosta valmistuu merkonomiksi. Liiketoiminnan perustutkinto (aiemmin liiketalouden perustutkinto) on monien mahdollisuuksien tehokas ja mielekäs reitti mitä erilaisempiin liike-elämän ammatteihin.

Liiketoiminnan perustutkintoon voi hakea meille yhteishaussa ja jatkuvassa haussa. Päätoiminen opiskelupaikka on Malmin kampus. Kaksoistutkinnon (yhteishaku) kampukseksi voit valita Malmin tai Töölön.

Merkonomi toimii yleensä asiakaspalvelun, markkinoinnin, pankki-, vakuutus- tai rahoitusalan, kaupanalan, myynnin tai taloushallinnon tehtävissä. Se kaikki edustaa osaamista, jota myös yrittäjäksi aikovalla pitää olla.

Liiketoiminnan perustutkinto-opinnot Perho Liiketalousopistossa

Opintojen kesto on yksilöllinen ja määritellään opintojen alussa tehtävässä henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Aiemmin hankittu osaaminen (esimerkiksi lukio- tai muut opinnot sekä työkokemus) lyhentää opintojen pituutta.

Merkonomin opinnoissa suuntautuminen

Valinnaisilla tutkinnon osilla ja vaikka myös liittämällä liiketoiminnan perustutkintoosi tutkinnon osan ravintola- ja catering-alan tai matkailualan perustutkinnosta rakennat oman näköisesi osaamisen, jolla erotut joukosta.

Huippu-urheiluvalmentautumisen kriteerit täyttävillä merkonomiopiskelijoillamme on mahdollisuus osallistua urheiluvalmennukseen ja -ohjaukseen omaan henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan sovitetusti tai suorittaa opinnot Urhea-linjalla >>

Perustutkinnolla voi hankkia myös lisäosaamista

Jatkuvassa haussa hakeneet (lukio-/muu opinto- tai työelämätausta) voivat suorittaa liiketoiminnan perustutkinnosta myös vain osan tai osia ja syventää/laajentaa aiemmin hankkimaansa alan osaamista. Opinnot voidaan järjestää joustavasti sopimaan elämäntilanteeseesi joko lähiopetuksessa, itsenäisinä verkko-opintoina tai työvaltaisesti esimerkiksi oppisopimuksella.

Jatkuvan haun opiskelijat tarvitsevat opintoja varten läppärin tai pöytätietokoneen. Käytämme windows-käyttöjärjestelmää.


Yhteishaun hakulomake


Jatkuvan haun hakulomake


Merkonomin opinnot starttiin OPVA-opinnoilla?

Opintonsa aloittava voi halutessaan prepata muun muassa matematiikka-, viestintä- ja IT-/digitaitojaan opiskeluvalmiuksia tukevilla OPVA-opinnoilla >>

Jatko-opinnot

Perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammatti- ja tiedekorkeakouluopintoihin sekä vahvistaa niissä onnistumista. Ammattikorkeakouluun voi nyt päästä hyvällä ammatillisella perustutkintotodistuksella suoraan sisään ilman pääsykoetta.

Jos sinulla on alan kokemusta ja työpaikka, tutustu myös liiketoiminnan ammatti- ja erikoisammattitutkintoihimme >>