LIIKETALOUS

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

Liiketalouden perustutkinto (merkonomi) muuttuu liiketoiminnan perustutkinnoksi 1.8.2018.

Perho Liiketalousopiston liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi) on monien mahdollisuuksien tehokas ja mielekäs reitti mitä erilaisempiin liike-elämän ammatteihin. Liiketoiminnan opinnoilla sekä niitä fiksusti tukevalla työssäoppimisella hankittu käytännönläheinen osaaminen on haluttua valuuttaa tehtävissä, joissa on osattava tarttua myös toimeen.

Voit suorittaa opinnot
• peruskoulupohjaisina
• yhdistelmätutkintona (ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto)
• lukio-/muu tutkintopohjaisina ja/tai työkokemuspohjaisina
• yhdistettynä huippu-urheiluun

Pakollisia tutkinnonosia ovat asiakaspalvelu, tuloksellinen toiminta ja työyhteisössä toimiminen. Vapaavalintaisilla tutkinnon osilla (esim. palvelumuotoilu, tapahtumatuotanto, yritystoiminnan suunnittelu, palkanlaskenta, kirjanpito, markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto) luot tutkinnostasi omanlaisesi kokonaisuuden. Voit myös liittää opintoihisi osia ravintola- ja matkailualojen tutkinnoista.

Lukio- ja muu tutkinto- ja/tai työelämätaustaisten opintojen valinnaiset tutkinnon osat kampuksittain

Malmin kampus:
Asiakkuuksien hoitaminen, Markkinointiviestintä ja sisällön tuotanto, Finanssipalvelut, Kirjanpito, Palkanlaskenta, Laskutus ja reskontra, Tilinpäätöskirjaukset, Yritystoiminnan suunnittelu ja Yrityksessä toimiminen

Töölön kampus:
Myynti, Palvelumuotoilu ja Tapahtumatuotanto.

Töölön ja Malmin kampus
Henkilöstön tukipalvelut, Työhyvinvointi ja Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen


Perho Liiketalousopisto on myös valtakunnallinen urheiluoppilaitos. Huippu-urheiluvalmentautumisen kriteerit täyttävillä opiskelijoillamme on mahdollisuus osallistua myös urheiluvalmennukseen ja -ohjaukseen omaan henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan sovitetusti.

Merkonomi | Jatkuva haku koko ajan & yhteishaku

Tutkinto: Liiketalouden perustutkinto muuttuu liiketoiminnan perustutkinnoksi 1.8.2018
Tutkintonimike: Merkonomi
Pohjakoulutus: Peruskoulu- tai lukio-/muu tutkinto ja/tai työelämäkokemus
Koulutuksen laajuus: 180 osaamispistettä
Suunniteltu kesto:* enintään 3 vuotta. Mahdollinen aiemmin hankimasi osaaminen (lukio/muu tutkinto ja/tai työkokemus) lyhentää opintojesi pituutta. Esim. lukion päättötodistuksesta osaamista tunnustetaan 57 osp:ttä, jolloin opintojen kesto on enintään 2 vuotta. Muun ammatillisen tutkinnon suorittaneilla ja/tai pitkän työkokemuksen hankkineilla opintojen kesto voi olla jopa alle vuoden.
Opintojen muoto:
Päivä-/monimuotoinen
Työssäoppiminen: 
Suomessa tai ulkomailla
Opetuskieli:
Suomi
Kampus: 
Peruskoulupohjaisten liiketalouden opintojen pääkampus on Malmi.
Lukio- ja muu tutkinto- ja/tai työelämätaustaisten opintojen pääkampus on Malmi tai Töölö riippuen valituista vapaavalintaisista tutkinnon osista. Pääkampus on Töölö, mikäli valitut vapaavalintaiset tutkinnonosat ovat Myynti, Palvelumuotoilu ja Tapahtumatuotanto.

*Kaikille hakijoille tehdään yhteistyössä HOKS (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma), jossa sovitaan aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen sekä tutkinnonosittainen suunnitelma ja aikataulut.

Liiketoiminnan perustutkinto

ESIMERKKEJÄ liiketoiminnan perustutkinnossa suuntautumisesta
Asiakaspalvelu ja markkinointi, merkonomi >>
Myynti ja markkinointi, merkonomi >>
Finanssiala, merkonomi >>
Talouspalvelut, merkonomi >>

Urheiluakatemiamerkonomi (UAM) >>
Urheiluakatemiamerkonomi (YUAM) >>

Yhdistelmätutkinnot (perustutkinto ja ylioppilas)
Liiketoiminnan yhdistelmätutkinto, merkonomi >>
Sporttikaksari-yhdistelmätutkinto, merkonomi >>

Jatko-opinnot

Perustutkinto antaa hakukelpoisuuden korkeakouluopintoihin ja/tai vahvistaa niissä onnistumista. Lukiopohjalta suoritat liiketoiminnan perustutkinnon jopa vuodessa, jonka jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa sujuvasti esim. Haaga-Helia ammattikorkeakouluun.


Yhteishaku & jatkuva haku @ Opintopolku.fi

Jos olet juuri päättänyt tai päättämässä peruskoulun etkä ole vielä suorittanut lukiota tai esim. ammatillista perustutkintoa, hae liiketalouden perustutkintoon yhteishaussa.

Lukion, toisen asteen ammatillisen tai muun tutkinnon jälkeen ja/tai jos sinulla on alan työkokemusta, voit hakea liiketalouden perustutkintoon jatkuvassa haussa.

Opiskelijavalinnat tehdään liiketoiminnan perustutkintoon (merkonomi).

Jatko-opinnot
Perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammatti- ja tiedekorkeakouluopintoihin ja/tai vahvistaa niissä onnistumista.

Työelämässä jo toimivat voivat mm. kehittää ja syventää ammatillista osaamistaan Perho PROn >>  koulutuksilla ja valmennuksilla.