Jatkuva haku – näin haet meille

Hae milloin vain, aloita opinnot joustavasti

Ravintola-, matkailu- ja liiketoiminnan alojen ammatillisiin perustutkintoihimme voi hakea milloin vain jatkuvassa haussa. Jatkuvan haun kautta valitaan myös urheilijoiden ammatillisen koulutuksen edellytykset täyttäviä hakijoita.

Jatkuva haku toimii yhteishaun rinnalla toisena hakeutumisväylänä ammatilliseen perustutkintoon tai suorittamaan sen osan/osia ensisijaisesti lukio-/muu opinto- ja/tai työelämätaustalla. Opintojen aloituksia on kaikilla koulutusaloillamme vähintään neljä vuodessa.

Jos sinulla jo on/on tiedossa työpaikka, voit suorittaa perustutkinnon myös oppisopimuksella. Jatkuvan haun kautta voit vaihtaa myös oppilaitosta.

Voit hakea jatkuvassa haussa, jos

 • olet käynyt lukion ja/tai olet ylioppilas
 • sinulla on ammatillinen tai korkeakoulututkinto tai muita opintoja
 • sinulta ovat jääneet opinnot kesken
 • ja/tai sinulla on työkokemusta opintoja vastaavalta alalta

Peruskoulun samana tai edellisenä vuonna päättäneet hakevat ensisijaisesti yhteishaun kautta, mutta myös jatkuvassa haussa voi hakea peruskoulun päättötodistuksella ja saada opiskelupaikan, mikäli vapaita opiskelupaikkoja on. Opiskelijavalinnat tehdään elo–lokakuussa.

Varmista opiskelupaikkasi

Ammatillisen koulutuksen ja ammattikorkeakoulujen/yliopistojen haut ovat omia erillisiä hakujaan. Voit siis hakea ammatilliseen oppilaitokseen ja korkeakouluun vaikka saman aikaisestikin ilman, että haut vaikuttaisivat toistensa tuloksiin.

Ammatillisen perustutkinnon suoritettuasikin voit edelleen – tietenkin – hakea ammatti- ja tiedekorkeakouluihin. Ammatillisen koulutuksen aikana pääset tutustumaan sinua kiinnostavaan alaan ja sen työtehtäviin käytännön tasolla. Näin voit varmistaa, että ala on sinulle oikea ja sinun kannattaa jatkaa opintoja korkeakoulussa.

Jatkuva haku – opintojen lähimmät startit

Opintojen lähimmät startit

Jatkuvassa haussa hakeneet

Ravintola-alan opinnot, Töölön kampus
 • ma 15.3.2021
 • ma 9.8.2021
Matkailualan opinnot, Malmin kampus Ensimmäinen opintopäivä klo 8–16. Opintoja varten tarvitset läppärin tai pöytätietokoneen.
 • ti 16.3.
Liiketoiminnan opinnot, Malmin kampus Ensimmäinen opintopäivä klo 9–17. Opintoja varten tarvitset läppärin tai pöytätietokoneen. Käytämme Windows-käyttöjärjestelmää
 • ma 1.3.
 • ma 26.4.
*ensisijaisesti yhteisiä aineita (YTO) mutta myös ammattillisia aineita. Maaliskuusta lähtien tarjolla on kaikille myös lähiopetusta. Soveltuvuushaastattelujen ajankohdat (jatkuva haku, kaikki alat) >>

Opiskeluajat ja lomat

Yhteishaussa hakeneiden opinnot alkavat elokuisin. [av_button label='Opiskeluajat ja lomat' link='manually,https://perho.fi/startti/opiskeluajat-lomat-ammatillinen-koulutus/' link_target='' size='x-large' position='left' label_display='' icon_select='yes-right-icon' icon='ue832' font='entypo-fontello' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' av_uid='av-nbc5cp' custom_class='' admin_preview_bg='']  

Jatkuvan haun hakulomakkeiden liitteet

Hakulomakkeisiin liitettävät pdf-muotoiset ja nimenyt liitteet:

 • tutkintotodistus
 • opintosuoritusote tai tutkintotodistuksen liite, josta näkyvät kurssit ja arvosanat

Lisäksi

 • lukion suorittaneilta lukion päättötodistus ja ylioppilastutkintotodistus
 • peruskoulun tänä tai viime vuonna päättäneiltä peruskoulun päättötodistus/10-luokka/Valma

Jatkuvan haun hakemusten käsittely

Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse viimeistään kuukauden sisällä hakemuksesi saapumisesta.

Kesällä ja kiireaikoina hakemusten käsittely voi olla hitaampaa. Hakemuksesi on voimassa neljä kuukautta sen saapumisesta Perho Liiketalousopistoon.

Lisätietietoa opiskelijaksi valinnasta:


Jatkuvan haun hakukohteet


Seuraava vaihe: