Matkailuala

Matkailualan perustutkinto

Yhteishaku ti 21.2.–ti 21.3. suoraan peruskoulusta

Matkailualan perustutkinto on innostava reitti kasvavan ja erinomaisesti työllistävän alan monipuolisiin ammatteihin. Meiltä valmistut vastuulliseksi ja työelämän arvostamaksi matka-asiantuntijaksi, matkailupalvelujen tuottajaksi tai vastaanottovirkailijaksi. Opiskelupaikka on Malmin kampus.

Jos kansainvälisyys kiehtoo ja olet kielitaitoinen, palvelu- / myyntihenkinen, luova mutta pitkäpinnainen, hae meille opiskelemaan alati kasvavaa matkailualaa, jolla on nyt huutava pula tekijöistä.

Perho Liiketalousopistossa sinulla on mahdollisuus opiskella matkailualaa monipuolisesti. Pääkaupunkiseutu tarjoaa laajan kirjon erilaisia työelämässä oppimisen ja työllistymisen mahdollisuuksia, ja ovet ovat auki myös muualle Suomeen ja ulkomaille.

Lisäksi perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammatti- ja tiedekorkeakouluopintoihin sekä vahvistaa niissä onnistumista.  Hyvällä ammatillisella perustutkintotodistuksella voi päästä suoraan sisään ammattikorkeakouluun, jonka opinnot voit aloittaa jo osana perustutkintoa väyläopintoina.

Matkailualan perustutkinto Perho Liiketalousopistossa

  • Peruskoulupohjaisina opintoina, joihin kuuluu lukio-opintoja (kaksoistutkinto) >>
  • Lukio-/muu pohjaisina opintoina – myös osatutkintona.
  • Osin tai kokonaan työvaltaisesti oppisopimuksella tai koulutussopimuksella, jos sinulla on jo matkailualan työkokemusta ja/tai alan työpaikka.
  • Yhdistettynä matkailun liikkeenjohdon 1. vuoden amk-opintoihin (väyläopinnot) >>
  • Yhdistettynä huippu-urheiluun >>
  • Mahdollisuus pätevöityä myös ulkomaanoppaaksi.

Päätoiminen opiskelupaikka on Malmin kampus. Opintojen kesto on yksilöllinen ja määritellään opintojen alussa tehtävässä henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Aiemmin hankittu osaaminen (esimerkiksi lukio-, muut opinnot ja työkokemus) lyhentää perustutkinto-opintojen pituutta.

Tutustu osaamisaloihin

Osaamisalan valinnalla ja valinnaisilla tutkinnon osilla sekä myös vaikka liittämällä matkailualan perustutkintoosi tutkinnon osan ravintola- ja catering-alan tai liiketoiminnan perustutkinnosta rakennat oman näköisesi osaamisen, jolla erotut joukosta.


Lähde uudistamaan matkailualaa aitiopaikalta


Matkailualaa voi hyvällä syyllä sanoa tulevaisuuden alaksi. Se on merkittävä vientitoimiala ja työllistäjä. Myös näkymät tuleville vuosille ovat poikkeuksellisen myönteiset. Yksistään Suomen matkailuala kasvaa noin neljän prosentin vuosivauhtia, mikä on muita toimialoja nopeammin. Siksi ala tarvitsee koko ajan uutta, uudistavaa osaamista, joka kehittää ja edistää myös muun muassa alan ekologisesti vastuullista toimintaa.

Teemme tiivistä yhteistyötä matkailualan eri toimijoiden kanssa. Olemme muun muassa Amadeus Finlandin yksi tärkeimmistä koulutusyhteistyökumppaneista. Meillä voit opiskella Amadeus-matkailupalvelujen varausjärjestelmän perusteet sekä suorittaa myös alan arvostaman Amadeus-sertifikaatin.

Finnairin kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo yli kymmenen vuotta ja luoneet yhteistyössä muun muassa Service Guide -tutkinnon osan, jonka on tarjolla vain meillä. Service Guide -tutkinnon osaa opiskelevat voivat suorittaa työelämässä oppimisen jaksonsa Finnairilla.

Aurinkomatkojen kanssa toteutamme työssäoppimisjaksoja Suomen asiakaspalvelussa ja -neuvonnassa sekä muun muassa ulkomaan opastuskohteissa.

Työ- ja elinkeinoministeriö: Matkailu kasvaa ja uudistuu >>