Matkailuala

Matkailualan perustutkinto

Matkailualan perustutkinto on innostava reitti kasvavan alan monipuolisiin ammatteihin.

Matkailualan perustutkintoon voi hakea meille yhteishaussa (kaksoistutkinto) ja jatkuvassa haussa. Ylioppilaspohjaisten opintojen päätoiminen opiskelupaikka on Malmin kampus, kaksoistutkinnon kampukseksi voit valita Malmin tai Töölön. Jatkuvan haun lukio-/muu opintopohjaisten opintojen päätoiminen kampus on Malmi.

UUTTA: matkailun liikkeenjohdon amk-väyläopinnot, restonomi

Syksystä 2021 lähtien matkailualan perustutkinto-opintoihin on mahdollista liittää myös matkailun liikkeenjohdon restonomiopintoja >>

Jos kansainvälisyys kiehtoo ja olet kielitaitoinen, palvelu- / myyntihenkinen, luova mutta pitkäpinnainen, hae meille opiskelemaan matkailualaa, jota voi hyvällä syyllä sanoa tulevaisuuden alaksi.

Perho Liiketalousopistossa sinulla on mahdollisuus opiskella alaa monipuolisesti. Meillä on tarjolla matkailualan perustutkinnon kaikki kolme osaamisalaa (matkapalvelujen myynti, matkailupalvelut ja majoituspalvelut), joista voit rakentaa omaan urasuunnitelmaasi sopivimman opintokokonaisuuden. Pääkaupunkiseutu, jolla toimimme, tarjoaa myös laajan kirjon erilaisia työelämässä oppimisen ja työllistymisen mahdollisuuksia. Ovet ovat auki myös muualle Suomeen ja ulkomaille.

Meillä matkailualan ammatillista perustutkintoa voi suorittaa

  • peruskoulupohjaisina opintoina (yhteishaku), jolloin opintoihin kuuluu lukio-opintoja (kaksoistutkinto) >>
  • lukio-/muu koulutus- ja/tai työkokemuspohjaisina opintoina
  • yhdistettynä huippu-urheiluun (yhteishaku ja jatkuva haku), Urhea-linja >>
  • oppi- tai koulutussopimuksella, jos sinulla on jo matkailualan työkokemusta/alan työpaikka

Opintojen kesto on yksilöllinen ja määritellään opintojen alussa tehtävässä henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Aiemmin hankittu osaaminen (esimerkiksi lukio- tai muut opinnot sekä työkokemus) lyhentää opintojen pituutta.

Perustutkinnolla voi hankkia myös lisäosaamista

Jatkuvassa haussa hakeneet (lukio-/muu opinto- tai työelämätausta) voivat suorittaa matkailualan perustutkinnosta myös vain osan tai osia ja syventää/laajentaa aiemmin hankkimaansa alan osaamista. Opinnot voidaan järjestää joustavasti sopimaan elämäntilanteeseesi joko lähiopetuksessa, monimuoto-opintoina tai työvaltaisesti esimerkiksi oppisopimuksella.

Matkailualan opinnoissa suuntautuminen – myös ulkomaanopas

Osaamisalan valinnalla ja valinnaisilla tutkinnon osilla >> sekä myös vaikka liittämällä matkailualan perustutkintoosi tutkinnon osan ravintola- ja catering-alan tai liiketoiminnan perustutkinnosta rakennat oman näköisesi osaamisen, jolla erotut joukosta.

Matkailualan perustutkinto-opinnoissamme sinulla on mahdollisuus pätevöityä myös ulkomaanoppaaksi ja työskennellä matkanjärjestäjän palveluksessa ulkomaan kohteissa.


Tutustu ja hae yhteishaussa tai jatkuvassa haussa


Yhteishaun hakulomakkeet


Jatkuvan haun hakulomake


Jatko-opinnot

Perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammatti- ja tiedekorkeakouluopintoihin sekä vahvistaa niissä onnistumista.

Ammattikorkeakouluun voi nyt päästä hyvällä ammatillisella perustutkintotodistuksella suoraan sisään ilman pääsykoetta.

Lisätietoa


Työelämä mukana koulutuksessa

Teemme tiivistä yhteistyötä matkailualan eri toimijoiden kanssa. Olemme muun muassa Amadeus Finlandin yksi tärkeimmistä koulutusyhteistyökumppaneista. Meillä voit opiskella Amadeus-matkailupalvelujen varausjärjestelmän perusteet sekä suorittaa myös alan arvostaman Amadeus-sertifikaatin.

Finnairin kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo yli kymmenen vuotta ja luoneet yhteistyössä muun muassa Service Guide -tutkinnon osan, jonka on tarjolla vain meillä. Service Guide -tutkinnon osaa opiskelevat voivat suorittaa työelämässä oppimisen jaksonsa Finnairilla.

Perho Liiketalousopiston matkailualan perustutkintokoulutuksen yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Finnair, SMAL, FBTA ja Amadeus

Matkailualan koulutuksen yhteistyökumppaneitamme: Finnair, SMAL, FBTA ja Amadeus

Matkailuala kasvaa ja uudistuu

Matkailualaa voi hyvällä syyllä sanoa tulevaisuuden alaksi. Se on merkittävä vientitoimiala ja työllistäjä. Myös näkymät tuleville vuosille ovat poikkeuksellisen myönteiset. Yksistään Suomen matkailuala kasvaa noin neljän prosentin vuosivauhtia, mikä on muita toimialoja nopeammin. Siksi ala tarvitsee koko ajan uutta, uudistavaa osaamista, joka kehittää ja edistää myös muun muassa alan ekologisesti vastuullista toimintaa.

Työ- ja elinkeinoministeriö: Matkailu kasvaa ja uudistuu >>


Jos sinulla on alan kokemusta ja työpaikka/toimit esimerkiksi freelancerina, tutustu myös Perho PROn matkailualan ammattitutkintoihin: