Matkailuala

Matkailualan perustutkinto

Matkailualan perustutkinto on innostava reitti kasvavan alan monipuolisiin ammatteihin. Jos kansainvälisyys kiehtoo ja olet kielitaitoinen, palvelu- / myyntihenkinen, luova mutta pitkäpinnainen, hae meille opiskelemaan alati kasvavaa matkailualaa, jolla on nyt myös huutava pula tekijöistä!

Perho Liiketalousopistossa sinulla on mahdollisuus opiskella alaa monipuolisesti. Meillä on tarjolla matkailualan perustutkinnon kaikki kolme osaamisalaa (matkapalvelujen myynti, matkailupalvelut ja majoituspalvelut), joista voit rakentaa omaan urasuunnitelmaasi sopivimman opintokokonaisuuden.

Opintoja on mahdollista suorittaa myös osatutkintona, josta saat todistuksen. Esimerkiksi suorittamalla osatutkintona hotellin vastaanottopalvelut-  tai matkapalvelujen myynnin ja asiakaspalvelun tutkinnon osan, voit työllistyä alalle jo alle puolessa vuodessa.

Pääkaupunkiseutu, jolla toimimme, tarjoaa laajan kirjon erilaisia työelämässä oppimisen ja työllistymisen mahdollisuuksia. Ovet ovat auki myös muualle Suomeen ja ulkomaille.

Matkailualan perustutkinto-opinnot Perho Liiketalousopistossa

Opintojen kesto on yksilöllinen ja määritellään opintojen alussa tehtävässä henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Aiemmin hankittu osaaminen (esimerkiksi lukio- tai muut opinnot sekä työkokemus) lyhentää opintojen pituutta.

Perustutkinnolla voi hankkia myös lisäosaamista

Jatkuvassa haussa hakeneet (lukio-/muu opinto- tai työelämätausta) voivat suorittaa matkailualan perustutkinnosta myös vain osan tai osia ja syventää/laajentaa aiemmin hankkimaansa alan osaamista. Opinnot voidaan järjestää joustavasti sopimaan elämäntilanteeseesi joko lähiopetuksessa, monimuoto-opintoina tai työvaltaisesti esimerkiksi oppisopimuksella.

Matkailualan opinnoissa suuntautuminen – myös ulkomaanopas

Osaamisalan valinnalla ja valinnaisilla tutkinnon osilla >> sekä myös vaikka liittämällä matkailualan perustutkintoosi tutkinnon osan ravintola- ja catering-alan tai liiketoiminnan perustutkinnosta rakennat oman näköisesi osaamisen, jolla erotut joukosta.

Matkailualan perustutkinto-opinnoissamme sinulla on mahdollisuus hankkia osaamista myös ulkomaanoppaan työtehtävistä. Työllistyttyäsi matkanjärjestäjän palvelukseen voit hankkia meillä myös ammattitutkintotasoisen pätevyyden ulkomaan kohdeoppaaksi.


Tutustu osaamisaloihin

Ylioppilaspohjaisten opintojen päätoiminen opiskelupaikka on Malmin kampus, peruskoulupohjaisten opintojen kampukseksi voit valita Malmin tai Töölön.


Jatko-opinnot

Perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammatti- ja tiedekorkeakouluopintoihin sekä vahvistaa niissä onnistumista. Ammattikorkeakouluun voi nyt päästä hyvällä ammatillisella perustutkintotodistuksella suoraan sisään ilman pääsykoetta.

Jos sinulla on alan kokemusta ja työpaikka/toimit esimerkiksi freelancerina, tutustu myös matkailualan ammattitutkintoihimme >>

Lähde uudistamaan matkailualaa aitiopaikalta


Tulevaisuuden osaamista yhteistyössä työelämän kanssa

Matkailualaa voi hyvällä syyllä sanoa tulevaisuuden alaksi. Se on merkittävä vientitoimiala ja työllistäjä. Myös näkymät tuleville vuosille ovat poikkeuksellisen myönteiset. Yksistään Suomen matkailuala kasvaa noin neljän prosentin vuosivauhtia, mikä on muita toimialoja nopeammin. Siksi ala tarvitsee koko ajan uutta, uudistavaa osaamista, joka kehittää ja edistää myös muun muassa alan ekologisesti vastuullista toimintaa.

Teemme tiivistä yhteistyötä matkailualan eri toimijoiden kanssa. Olemme muun muassa Amadeus Finlandin yksi tärkeimmistä koulutusyhteistyökumppaneista. Meillä voit opiskella Amadeus-matkailupalvelujen varausjärjestelmän perusteet sekä suorittaa myös alan arvostaman Amadeus-sertifikaatin.

Finnairin kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo yli kymmenen vuotta ja luoneet yhteistyössä muun muassa Service Guide -tutkinnon osan, jonka on tarjolla vain meillä. Service Guide -tutkinnon osaa opiskelevat voivat suorittaa työelämässä oppimisen jaksonsa Finnairilla.

Aurinkomatkojen kanssa toteutamme työssäoppimisjaksoja Suomen asiakaspalvelussa ja -neuvonnassa sekä muun muassa ulkomaan opastuskohteissa.

Työ- ja elinkeinoministeriö: Matkailu kasvaa ja uudistuu >>