Matkailuala

Matkailualan perustutkinto

Matkailualan perustutkinto on innostava reitti kasvavan alan monipuolisiin ammatteihin. Jos kansainvälisyys kiehtoo ja olet kielitaitoinen, palvelu-/myyntihenkinen, luova mutta pitkäpinnainen, hae meille opiskelemaan matkailualaa. Matkailualan perustutkintoon voi hakea meille yhteishaussa ja jatkuvassa haussa. Päätoiminen opiskelupaikka on Malmin kampus.

Perho Liiketalousopiston matkailualan perustutkintokoulutuksen yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Finnair, SMAL, FBTA ja Amadeus

Matkailualan koulutuksen yhteistyökumppaneitamme: Finnair, SMAL, FBTA ja Amadeus


Hae nyt elokuussa alkaviin matkailualan opintoihin jatkuvassa haussa!

Voit suorittaa koko tutkinnon tai osa/osia siitä – poimi itse parhaat palat! Hae jo tänään. Hyvällä ammatillisella perustutkintotodistuksella voi nyt päästä suoraan sisään ammattikorkeakouluun ilman pääsykoetta.


Matkailualaa voi hyvällä syyllä sanoa tulevaisuuden alaksi. Se on merkittävä vientitoimiala ja työllistäjä. Myös näkymät tuleville vuosille ovat poikkeuksellisen myönteiset. Yksistään Suomen matkailuala kasvaa noin neljän prosentin vuosivauhtia, mikä on muita toimialoja nopeammin. Siksi ala tarvitsee koko ajan uutta, uudistavaa osaamista, joka kehittää ja edistää myös muun muassa alan ekologisesti vastuullista toimintaa.

Työ- ja elinkeinoministeriö: Matkailu kasvaa ja uudistuu >>

Meillä matkailualan ammatillisen perustutkinnon voi suorittaa

  • peruskoulupohjaisina opintoina (yhteishaku), jolloin opintoihin kuuluu lukio-opintoja (kaksoistutkinto) >>
  • lukio-/muu koulutus- ja/tai työkokemuspohjaisina opintoina (jatkuva haku)
  • yhdistettynä huippu-urheiluun (yhteishaku ja jatkuva haku), Urhea-linja >>
  • oppi- tai koulutussopimuksella, jos sinulla on jo matkailualan työkokemusta/alan työpaikka (yhteishaku ja jatkuva haku)

Opintojen kesto on yksilöllinen ja määritellään opintojen alussa tehtävässä henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Aiemmin hankittu osaaminen (esimerkiksi lukio- tai muut opinnot sekä työkokemus) lyhentää opintojen pituutta.

Perustutkinnolla voi hankkia myös lisäosaamista

Jatkuvassa haussa hakeneet (lukio-/muu opinto- tai työelämätausta) voivat suorittaa matkailualan perustutkinnosta myös vain osan tai osia ja syventää/laajentaa aiemmin hankkimaansa alan osaamista. Opinnot voidaan järjestää joustavasti sopimaan elämäntilanteeseesi joko lähiopetuksessa, monimuoto-opintoina tai työvaltaisesti esimerkiksi oppisopimuksella.

Matkailualan opinnoissa suuntautuminen

Osaamisalan valinnalla ja valinnaisilla tutkinnon osilla >> sekä myös vaikka liittämällä matkailualan perustutkintoosi tutkinnon osan ravintola- ja catering-alan tai liiketoiminnan perustutkinnosta rakennat oman näköisesi osaamisen, jolla erotut joukosta.

Huippu-urheiluvalmentautumisen kriteerit täyttävillä opiskelijoillamme on mahdollisuus osallistua myös urheiluvalmennukseen ja -ohjaukseen omaan henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan sovitetusti Urhea-linjalla >>


Meillä voit pätevöityä myös ulkomaanoppaaksi

Matkailualan perustutkinto-opinnoissamme sinulla on mahdollisuus pätevöityä myös ulkomaanoppaaksi ja työskennellä matkanjärjestäjän palveluksessa ulkomaan kohteissa.Yhteishaku &  jatkuva haku


Jatko-opinnot

Perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammatti- ja tiedekorkeakouluopintoihin sekä vahvistaa niissä onnistumista.

Ammattikorkeakouluun voi nyt päästä hyvällä ammatillisella perustutkintotodistuksella suoraan sisään ilman pääsykoetta.

Matkailualan ammatillinen lisäkoulutus Perho PRO’ssa >>