KANSAINVÄLISYYS – TYÖSSÄOPPIMINEN JA OPISKELU ULKOMAILLA

Opiskelijavaihtoon tai työssäoppimaan – työelämä arvostaa kansainvälistä kokemusta!

Ulkomailla tarvitaan rohkeutta käyttää vieraita kieliä ja intoa tutustua vieraaseen kulttuuriin. Perho Liiketalousopistossa opiskelijat valitaan opiskelijavaihtoon tai ulkomaan työssäoppimisjaksolle haastattelun ja ryhmäohjaajan suosituksen perusteella. Matkan alkaessa opiskelijan tulee olla täyttänyt 18 vuotta.

Perho Liiketalousopisto osallistuu ulkomaan opiskelijavaihdon ja työssäoppimisen rahoitukseen, myös omaa rahaa on hyvä olla matkassa ja matkaa varten. Ulkomaan työssäoppimisjaksolle tai opiskelijavaihtoon valittu voi hakea oppilaitoksen KV-työssäoppimisapurahaa, joka kattaa pääsääntöisesti kohtuulliset matkakustannukset ja vakuutuksen.


AJANKOHTAISTA

Haluatko käyttää englannin kielen taitoasi opiskelussa? Haluatko suorittaa tutkinnonosan Yrityksessä toimiminen (15 osp) innostavassa kansainvälisessä projektissa?

Kansainvälinen toimintaHae mukaan kansainväliseen Erasmus+ Taste Europe on the Go! -hankkeeseen

Hankkeessa opiskellaan yrittäjyyttä ja yrityksessä toimimista kansainvälisessä opiskelijaryhmässä. Työskentely tapahtuu ohjeistetusti pääosin pienryhmissä omalla ajalla, mutta sisältää myös yhteisen tapaamisia joka tiistai klo 14.30–16.

Tapaamisista suurin osa on Malmin kampuksella, mutta niitä on myös Töölön kampuksella ja partnerioppilaitoksissa MERCURIA Kauppiaitten kauppaoppilaitoksessa Martinlaaksossa (Vantaa) ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Haagan toimipisteessä.

Bardolinoon Italiaan tositoimiin touko-kesäkuun vaihteessa!

Taste Europe on the Go! -hanke huipentuu ke 29.5.–ke 5.6.2019  intensiiviviikkoon Italian Bardolinossa.

Bardolinossa avaamme siellä yhdessä espanjalaisten, italialaisten ja hollantilaisten kokki- ja liiketalouden opiskelijoiden kanssa viinimessuille Taste Europe on the Go! -myyntipisteen, jossa myymme street foodia sekä oheistuotteita tavoitteellisesti eli voittoa tavoitellen.

Projektiin osallistuvien valinta

Hankkeeseen valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella kuusi perholaista: Perho Liiketalousopiston Malmin kampukselta kolme ja Töölön kampuksilta kolme opiskelijaa. Toivomme hakijoiden olevan kiinnostuneita yrittäjyydestä, ravintolaliiketoiminnasta, kansainvälisyydestä ja keskustelemisesta englannin kielellä.

Hakuaika päättyy pe 8. helmikuuta

Täytä ja palauta hakemuskesi viimeistään pe 8.2.2019. Haastattelemme kaikki hakijat lyhyesti. Ilmoitamme tarkat haastatteluajat hakijoille erillisellä viestillä.

Lisätiedot sähköpostitse tai Wilma-viestillä

Leni Palminkoski-Pihlamo, Malmin kampus
leni.palminkoski (at) perho.fi

Akis Staboulis, Töölön kampus
akis.staboulis (at) perho.fi

Johanna Mäesalu
johanna.maesalu (at) perho.fi

P.S. Taste Europe on the Go! on jatkoa suositulle ja kansainvälistä mainetta niittäneelle Culinary Caravan on the Move -hankkeelle >>


Opiskelijavaihto 2019

Liiketalouden ja matkailualan lukiopohjaisten opiskelijoiden opiskelijavaihdon yhteistyökumppanina toimii Finlandia University >> USA:n Michiganissa. Vaihtojakson pituus on 4–5 kuukautta.

Ulkomailla opiskelijavaihdossa suoritetut opinnot ovat pääsääntöisesti osa Perho Liiketalousopistossa suoritettavaa perustutkintoa. Ulkomaille lähtevät opiskelijat valitaan motivaation, asenteen, kielitaidon ja aiotun opintokokonaisuussuunnitelman perusteella. Hauista ilmoitetaan Wilmassa.

Hakuohje – kansainvälinen opiskelijavaihto:
Hakuohje Finlandia Universityn vaihto-ohjelma syyslukukausi 2019 >>
Hakulomake – kansainvälinen opiskelijavaihto:
Finlandia University_hakulomake_kevätlukukausi 2019 >>

Työssäoppiminen ulkomailla

Työssäoppimista – Suomessa tai ulkomailla – sisältyy ammatilliseen perustutkintoon vähintään 30 osaamispistettä (noin 6 kuukautta). Työssäoppimisjakson pituus on 2–5 kk riippuen koulutusohjelmasta. ulkomailla suoritettavat työssäoppimisjaksot voivat olla myös selvästi lyhyempiä.

Ulkomailla työssäoppimista suositellaan 2. tai 3. vuoden opiskelijoille.

Perustutkinto-opiskelijoiden lisäksi ammatti- ja erikoisammattitutkintoa suorittavien aikuis-/monimuoto-opintoihin voi sisältyä työssäoppimisjakso ulkomailla. Opiskelijat valitaan motivaation, asenteen, kielitaidon ja työssä tarvittavien ammatillisten taitojen perusteella.

Perho Liiketalousopisto tarjoaa ulkomaisia työssäoppimispaikkoja yhteistyökumppaneidensa kautta. Voit myös itse etsiä ulkomaisen työnantajan, jonka palveluksessa haluat suorittaa ulkomaan työssäoppimisjaksosi. Osallistut työssäoppimisjakson järjestelyihin ja yhteydenpitoon ulkomaiseen työssäoppimispaikkaan oppilaitoksen yhteyshenkilön ohjauksessa. Työssäoppiminen on useimmiten palkatonta.

Liiketalouden ja matkailualan opiskelijoiden työssäoppiminen ulkomailla

Ulkomaan työssäoppimisjaksot suoritetaan ensisijaisesti EU:n alueella ja Perho Liiketalousopiston yhteistyöyrityksissä. Muut kohteet sekä Euroopan ulkopuolelle suuntautuva työssäoppiminen hyväksytään harkinnan mukaan tapauskohtaisesti. Itse hankittu työssäoppimispaikka tulee aina hyväksyttää koulussa työssäoppimista ohjaavalla opettajalla.

Valintaperusteet ulkomaan työssäoppimisjaksolle

  • Opiskelija on hoitanut opinnot vastuullisesti, on oma-aloitteinen ja toiset huomioonottava.
  • Opiskelija on suoriutunut opinnoistaan hyvin – eikä opintoja ole rästissä!
  • Opiskelija osaa hyvin englantia ja tyydyttävästi kohdemaan kieltä.
  • Ulkomaan työssäoppimisjaksolle lähtevän opiskelijan tulee olla vähintään 18-vuotias ulkomaan jakson alkaessa.
  • Uraohjaajan, työssäoppimista ohjaavan opettajan ja muiden opettajien lausunnot opiskelijasta ovat ulkomaan jaksoa puoltavia.

Näin haet:

Täytä alla oleva englanninkielinen hakemus ja lisää hakemuksen liitteeksi englanninkielinen Europass CV. (Muista lisätä valokuva ja syntymäaika Europass CV:seen.) Lähetä hakemus ja sen liite osoitteeseen seppo.honkanen (at) perho.fi. Hakemuksen käsitellään ja kaikki hakijat haastatellaan, jonka jälkeen suoritetaan valinnat.

Application-form_work-abroad_Malmi_Campus >> (docx)
Europass CV >>

Restaurant Cook -opiskelijoiden työssäoppimisjaksot

Suomalaiset Restaurant Cook-opiskelijat suorittavat 12 viikon työssäoppimisjakson ulkomailla. Kv-jakso sijoittuu toisen opiskeluvuoden alkuun. Työssäoppimispaikan valitsevat opiskelija ja työssäoppimisen ohjaaja yhdessä. Infot ja työssäoppimisen ohjaus ovat ensimmäisenä vuonna erikseen ilmoitettavana aikana.

Ravintola-alan opiskelijoille tarkoitettu kv-info löytyy iPerhosta/Kansainvälisyys.

Työssäoppimaan tullaan myös Suomeen

Perho Liiketalousopisto järjestää vuosittain yli kymmenelle ulkomaalaiselle opiskelijalle työssäoppimispaikan ja asunnon pääkaupunkiseudulla. Opiskelijoillemme tarjoutuu näin mahdollisuus kotikansainvälistymiseen, kun he viettävät vapaa-aikaa esim. saksalaisten, hollantilaisten, espanjalaisten ja italialaisten nuorien kanssa. Majoittajaperheenä toimiminen on ollut erityisen suosittua.

Erasmus+ opiskelijavaihto ravintola-alan opiskelijoille

Erasmus+ opiskelijavaihtojaksoille valittavien ravintola-alan opiskelijoiden vaihtojaksot alkavat syyskuussa ja helmikuussa. Syyskuun jakso on kestoltaan 5 kuukautta ja helmikuun jakso 4. Ensimmäinen kuukausi opiskellaan kohdemaan kieltä ja kulttuuria vastaanottavassa oppilaitoksessa ja sen jälkeen lähdetään työssäoppimaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Ravintola-alan opiskelijoille vaihtojaksot alkavat syyskuussa (5 kk) ja helmikuussa (4 kk).

Lisätiedot

Ms. Johanna Mäesalu, Head of International Exchange
050 380 5944
johanna.maesalu (at) perho.fi
ravintola-ala/culinary studies