KANSAINVÄLISYYS – TYÖSSÄOPPIMINEN JA OPISKELU ULKOMAILLA

Opiskelijavaihtoon tai työssäoppimaan – työelämä arvostaa kansainvälistä kokemusta!

Ulkomailla tarvitaan rohkeutta käyttää vieraita kieliä ja intoa tutustua vieraaseen kulttuuriin. Perho Liiketalousopistossa opiskelijat valitaan opiskelijavaihtoon tai ulkomaan työssäoppimisjaksolle haastattelun ja ryhmäohjaajan suosituksen perusteella. Matkan alkaessa opiskelijan tulee olla täyttänyt 18 vuotta.

Perho Liiketalousopisto osallistuu ulkomaan opiskelijavaihdon ja työssäoppimisen rahoitukseen, myös omaa rahaa on hyvä olla matkassa ja matkaa varten. Ulkomaan työssäoppimisjaksolle tai opiskelijavaihtoon valittu voi hakea oppilaitoksen KV-työssäoppimisapurahaa, joka kattaa pääsääntöisesti kohtuulliset matkakustannukset ja vakuutuksen.

Työssäoppiminen ulkomailla

Työssäoppimista – Suomessa tai ulkomailla – sisältyy ammatilliseen perustutkintoon vähintään 30 osaamispistettä (noin 6 kuukautta). Työssäoppimisjakson pituus on 2–5 kk riippuen koulutusohjelmasta. ulkomailla suoritettavat työssäoppimisjaksot voivat olla myös selvästi lyhyempiä.

Ulkomailla työssäoppimista suositellaan 2. tai 3. vuoden opiskelijoille.

Perustutkinto-opiskelijoiden lisäksi ammatti- ja erikoisammattitutkintoa suorittavien aikuis-/monimuoto-opintoihin voi sisältyä työssäoppimisjakso ulkomailla. Opiskelijat valitaan motivaation, asenteen, kielitaidon ja työssä tarvittavien ammatillisten taitojen perusteella.

Perho Liiketalousopisto tarjoaa ulkomaisia työssäoppimispaikkoja yhteistyökumppaneidensa kautta. Voit myös itse etsiä ulkomaisen työnantajan, jonka palveluksessa haluat suorittaa ulkomaan työssäoppimisjaksosi. Osallistut työssäoppimisjakson järjestelyihin ja yhteydenpitoon ulkomaiseen työssäoppimispaikkaan oppilaitoksen yhteyshenkilön ohjauksessa. Työssäoppiminen on useimmiten palkatonta.

Liiketalouden ja matkailualan opiskelijoiden työssäoppiminen ulkomailla

Ulkomaan työssäoppimisjaksot suoritetaan ensisijaisesti EU:n alueella ja Perho Liiketalousopiston yhteistyöyrityksissä. Muut kohteet sekä Euroopan ulkopuolelle suuntautuva työssäoppiminen hyväksytään harkinnan mukaan tapauskohtaisesti. Itse hankittu työssäoppimispaikka tulee aina hyväksyttää koulussa työssäoppimista ohjaavalla opettajalla.

Apuraha ulkomaan työssäoppimisjaksolle

Opiskelijan on mahdollista anoa apurahaa ulkomaan työssäoppimisjaksolle oppilaitoksen Erasmus+ -hankkeen Inspiring Learning Abroad 24/7 kautta. Apuraha määräytyy kohdemaan ja jakson pituuden mukaan (myönnettävien apurahojen määrä on rajallinen).

Kohdemaat, joihin on mahdollista anoa Erasmus+ -apurahaa ovat Englanti, Hollanti, Saksa, Ranska, Espanja.

Muihin kuin yllämainittuihin kohdemaihin, oppilaitoksen yhteistyöyrityksiin tai Euroopan ulkopuolelle suuntautuviin maihin ei ole mahdollista anoa Erasmus+ apurahaa.

Valintaperusteet ulkomaan työssäoppimisjaksolle

  • Opiskelija on hoitanut opinnot vastuullisesti, on oma-aloitteinen ja toiset huomioonottava.
  • Opiskelija on suoriutunut opinnoistaan hyvin – eikä opintoja ole rästissä!
  • Opiskelija osaa hyvin englantia ja tyydyttävästi kohdemaan kieltä.
  • Ulkomaan työssäoppimisjaksolle lähtevän opiskelijan tulee olla vähintään 18-vuotias ulkomaan jakson alkaessa.
  • Uraohjaajan, työssäoppimista ohjaavan opettajan ja muiden opettajien lausunnot opiskelijasta ovat ulkomaan jaksoa puoltavia.

Näin haet:

Täytä alla oleva englanninkielinen hakemus ja lisää hakemuksen liitteeksi englanninkielinen Europass CV. (Muista lisätä valokuva ja syntymäaika Europass CV:seen.) Lähetä hakemus ja sen liite osoitteeseen international (at) perho.fi. Hakemuksen käsitellään ja kaikki hakijat haastatellaan, jonka jälkeen suoritetaan valinnat.

Application-form_work-abroad_Malmi_Campus >> (docx)
Europass CV >>

Restaurant Cook -opiskelijoiden työssäoppimisjaksot

Suomalaiset Restaurant Cook-opiskelijat suorittavat 12 viikon työssäoppimisjakson ulkomailla. Kv-jakso sijoittuu toisen opiskeluvuoden alkuun. Työssäoppimispaikan valitsevat opiskelija ja työssäoppimisen ohjaaja yhdessä. Infot ja työssäoppimisen ohjaus ovat ensimmäisenä vuonna erikseen ilmoitettavana aikana.

Ravintola-alan opiskelijoille tarkoitettu kv-info löytyy iPerhosta/Kansainvälisyys.

Työssäoppimaan tullaan myös Suomeen

Perho Liiketalousopisto järjestää vuosittain yli kymmenelle ulkomaalaiselle opiskelijalle työssäoppimispaikan ja asunnon pääkaupunkiseudulla. Opiskelijoillemme tarjoutuu näin mahdollisuus kotikansainvälistymiseen, kun he viettävät vapaa-aikaa esim. saksalaisten, hollantilaisten, espanjalaisten ja italialaisten nuorien kanssa. Majoittajaperheenä toimiminen on ollut erityisen suosittua.

Opiskelijavaihto

Liiketalouden ja matkailualan lukiopohjaisten opiskelijoiden opiskelijavaihdon yhteistyökumppanina toimii Finlandia University >> USA:n Michiganissa. Vaihtojakson pituus on 4–5 kuukautta.

Ulkomailla opiskelijavaihdossa suoritetut opinnot ovat pääsääntöisesti osa Perho Liiketalousopistossa suoritettavaa perustutkintoa. Ulkomaille lähtevät opiskelijat valitaan motivaation, asenteen, kielitaidon ja aiotun opintokokonaisuussuunnitelman perusteella. Hauista ilmoitetaan Wilmassa.

Hakuohje – kansainvälinen opiskelijavaihto:
Hakuohje Finlandia Universityn vaihto-ohjelma syyslukukausi 2018 >>
Hakulomake – kansainvälinen opiskelijavaihto:
Finlandia University_hakulomake_syyslukukausi 2018 >>

Erasmus+ opiskelijavaihto ravintola-alan opiskelijoille

Erasmus+ opiskelijavaihtojaksoille valittavien ravintola-alan opiskelijoiden vaihtojaksot alkavat syyskuussa ja helmikuussa. Syyskuun jakso on kestoltaan 5 kuukautta ja helmikuun jakso 4. Ensimmäinen kuukausi opiskellaan kohdemaan kieltä ja kulttuuria vastaanottavassa oppilaitoksessa ja sen jälkeen lähdetään työssäoppimaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Ravintola-alan opiskelijoille vaihtojaksot alkavat syyskuussa (5 kk) ja helmikuussa (4 kk).

 

Lisätiedot

Ms. Johanna Mäesalu, Head of International Exchange
050 380 5944
johanna.maesalu (at) perho.fi
ravintola-ala/culinary studies

Yhteistyökouluja– maat

Wuppertal, Saksa – Hancock, Yhdysvallat – Dolný Kubín, Slovakia – Plymouth, Iso-Britannia – Badalona, Espanja – Kööpenhamina, Tanska – Berlin, Saksa – Istanbul, Turkki – Silves, Portugali – Göteborg, Ruotsi – Tenerife, Espanja – Göteborg, Ruotsi – Kortrijk, Belgia – Bardolino, Italia – ‘s-Hertogenbosch, Alankomaat – Kuressaare, Eesti – Guyancourt, Ranska – Firenze, Italia – St Etienne, Ranska – Lillehammer, Norja – Rooma, Italia – Skeggjastadir, Norja – Antwerpen, Belgia – Riga, Latvia – Dungannon, Irlanti – Parma, Italia – Rochelle, Ranska – München, Saksa – Eastbourne, Englanti – Tekirdag, Turkki – Budapest, Unkari – Dublin, Irlanti