Juomien myynti ja tarjoilu
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Tutkinnon osa: Juomien myynti ja tarjoilu
Ota juomien myynti- ja tarjoilutyö haltuun joustavalla ja täsmällisellä koulutuksella! Suoritat osatutkinnon ja olet askeleen lähempänä ammattilaisuutta!
Juomien myynti ja tarjoilu -koulutus on työelämälähtöisesti suunniteltua juomien myynnin ja tarjoilun perustaitoihin keskittyvää osatutkintotavoitteista koulutusta. Opiskelijat suorittavat työssäoppimisjakson aikana Juomien myynti ja tarjoilu–tutkinnon osan Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.
KOHDERYHMÄ JA EDELLYTYKSET
Juomien myynti ja tarjoilu – baarin asiakaspalvelun osaajaksi -koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille Helsingin työllisyyspalveluiden asiakkaille, jotka haluavat työskennellä juomien myyntiin ja tarjoiluun liittyvissä tehtävissä anniskeluravintolan baarissa tai salissa.
Hakijoilta edellytetään kiinnostusta ja motivaatiota ravintola-alalle, valmiuksia ilta- ja viikonlopputyöhön sekä riittävää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa.
Koulutuksen tavoite
Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelijat suorittavat työssäoppimisen aikana Juomien myynti ja tarjoilu -tutkinnon osan ja työllistyvät sitä vastaaviin tehtäviin tai jatkavat Ravintola- ja catering-alan perustutkinto-opintoja.
KOULUTUKSEN TOTEUTUKSESTA
Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, johon kuuluu lähi- ja verkko-opetusta sekä työpaikalla tapahtuvan oppimisen jakso. Noin seitsemän tunnin koulupäivät sijoittuvat arkipäiviin klo 8.00–18.00 välille. Työpaikalla tapahtuva oppiminen tapahtuu viitenä päivänä viikossa, maanantai – sunnuntai, ravintolan asiakaspalvelutehtävissä yrityksen kanssa sovittujen työvuorojen ja työaikojen mukaisesti.
Koulutus on kokopäiväistä opiskelua ja koulutuksen opetuskielenä on suomi. Kaikille opiskelijoille tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, HOKS. Opintojen kesto voi vaihdella yksilöllisesti henkilökohtaistamisen perusteella.
Lähi- ja verkko-opetusjakso: 23.3.–17.4.2025
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen jakso: 22.4.–6.6.2025
Opintoihin sisältyy ravintolan asiakaspalvelua, tarjoilutaitoja, juomatietoutta, baarityöskentelyä, alkoholitietoutta, juomasekoitusten valmistamista, anniskelulainsäädäntöä ja kestävän kehityksen toimintaperiaatteet alalta.
Lähikoulutusjakso toteutetaan Perho Liiketalousopiston Töölön kampuksella, Perhonkatu 11, Helsinki.
Koulutukseen hakeminen ja valinta
Esivalinta tehdään koulutushakemusten perusteella. Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille omaa soveltuvuutta ja motivaatiota koulutukseen ja ravintola-alalla toimimiseen.
Esivalinnan jälkeen valitut hakijat kutsumme valintahaastatteluun, joka toteutetaan yksilöhaastatteluna. Haastattelut järjestämme Perho Liiketalousopiston tiloissa Töölön kampuksella viikolla 11. Osoite Perhonkatu 11, 00100 Helsinki.
Täytä hakemus TE-palveluiden sivuilla
Työmarkkinatorilla
Koulutuksen URA-numero on 724829
Lisätiedot koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta
Anu Piirainen, lehtori
040 774 7608
anu.piirainen (at) perho.fi
Marja Hemmi
040 480 5577
marja.hemmi (at) perho.fi