Tutkinnon osat
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Koulutuksen nimi: Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Laajuus: 180 osaamispistettä (osp)
Tutkinnon koodi: 10140 (kokki), 1797 (tarjoilija)
Pakolliset tutkinnon osat 85 osp
Kokki
- Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
- Lounasruokien valmistus 40 osp
- Annosruokien valmistus 25 osp
Tarjoilija
- Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
- Asiakaspalvelu ja myynti 25 osp
- Annosruokien ja juomien tarjoilu 40 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp
Valinnaiset tutkinnon osat mahdollistavat erilaiset opintopolut. ePerusteissa olevia ravintola- ja catering-alan perustutkinnon valinnaisia tutkinnonosia, jotka eivät kuulu Perho Liiketalousopiston lähiopetustarjontaan, voi opiskella työvaltaisesti työelämässä oppimisen jaksoilla.
- À la carte -ruoanvalmistus 30 osp
- À la carte -tarjoilu 30 osp
- Kahvilapalvelut 15 osp
- Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
- Tilaus- ja juhlaruokien valmistus 25 osp
- Tilaus- ja juhlatarjoilu 25 osp
- Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen 15 osp
- Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa 15 osp
- Ravitsemispalvelujen tuotteistaminen 20 osp
- Huippuosaajana toimiminen 15 osp
- Ilmastovastuullinen toiminta 15 osp
- Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen 15 osp
- Yrityksessä toimiminen 15 osp
- Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp
- Oluen valmistus ja työskentely olutravintolassa 10 osp
- Makeat kädentaidot 10 osp
- Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnonosa 20 osp
- Työpaikkaohjaajana toimiminen 5 osp
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
- Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen 11–20 osp
- Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen 6–15 osp
- Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen 9–18 osp