Ravintola- ja catering-ala

Perustutkinto: tarjoilija / kokki / Restaurant Cook / Restaurant Waiter/Waitress

YHTEISHAKU TI 21.2.–TI 21.3. SUORAAN PERUSKOULUSTA

Perho Liiketalousopiston ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa hyvät, laajat ja monipuoliset perustaidot ruoanvalmistuksen, tarjoilun, myynnin ja ravintolan asiakaspalvelun työtehtäviin. Ravintola- ja catering-alan perustutkintoon voi hakea meille yhteishaussa ja jatkuvassa haussa. Päätoiminen opiskelupaikka on Töölön kampus.

Ravintola-ala on monipuolinen ja kansainvälinen ja tarjoaa useita mahdollisuuksia erilaisiin työuriin. Käytännön taitoja opitaan opetusravintola Perhossa, työelämässä kotimaassa ja ulkomailla. Perustaidot kehittyvät ammattitaitoisiksi monipuolisissa ja vauhdikkaissa työympäristöissä – ravintolan keittiöissä ja asiakaspalvelutehtävissä.

Opintoja voit suorittaa myös Perho Liiketalousopiston verkkokampuksella. Jokaisen opiskelijan opinnot etenevät oman henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Tarjoilija kantaa juomatarjotinta.

Meillä ravintola- ja catering-alan perustutkinnon voi suorittaa

  • peruskoulupohjaisina opintoina (yhteishaku)
  • kokin kaksoistutkintona >> (yhteishaku)
  • lukio-/muu koulutus- ja/tai työkokemuspohjaisina opintoina (jatkuva haku)
  • englannin kielisinä kokopäiväopintoina (erilliset hakuajat) ja työelämävaltaisina opintoina (jatkuva haku) Restaurant Cook >>
  • englannin kielisinä työelämävaltaisina opintoina (jatkuva haku), Restaurant Waiter/Waitress>>
  • yhdistettynä huippu-urheiluun (yhteishaku ja jatkuva haku), Urhea-linja >>
  • oppi- tai koulutussopimuksella, jos sinulla on jo ravintola-alan työkokemusta/alan työpaikka (yhteishaku ja jatkuva haku)

Opintojen kesto on yksilöllinen ja määritellään opintojen alussa tehtävässä henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Aiemmin hankittu osaaminen (esimerkiksi lukio- tai muut opinnot sekä työkokemus) lyhentää opintojen pituutta.

Osaamisalan valinnalla ja valinnaisilla tutkinnon osilla sekä myös vaikka liittämällä ravintola- ja catering-alan perustutkintoosi tutkinnon osan matkailualan  tai liiketoiminnan perustutkinnosta rakennat oman näköisesi osaamisen, jolla erotut joukosta.

Huippu-urheiluvalmentautumisen kriteerit täyttävillä opiskelijoillamme on mahdollisuus osallistua myös urheiluvalmennukseen ja -ohjaukseen omaan henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan sovitetusti Urhea-linjalla >>

Perustutkinnolla voi hankkia myös lisäosaamista

Jatkuvassa haussa hakeneet (lukio-/muu opinto- tai työelämätausta) voivat suorittaa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta myös vain osan tai osia ja syventää/laajentaa aiemmin hankkimaansa alan osaamista. Opinnot voidaan järjestää joustavasti sopimaan elämäntilanteeseesi, joko lähiopetuksessa, monimuoto-opintoina tai työvaltaisesti.


Tutustu ravintola-alan opintoihin ja hae meille yhteishaussa tai jatkuvassa haussa


Yhteishaun hakulomake


Jatkuvan haun hakulomake


Jatko-opinnot

Perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammatti- ja tiedekorkeakouluopintoihin sekä vahvistaa niissä onnistumista. Ammattikorkeakouluun voi hyvällä perustutkintotodistuksella päästä nyt myös ilman pääsykoetta.

Jos sinulla on alan kokemusta ja työpaikka, tutustu myös ravintola-alan ammatti- ja erikoisammattitutkintoihimme >>


Lisätietoa