Ravintola- ja catering-ala
Perustutkinto: tarjoilija / kokki / Restaurant Cook
Perho Liiketalousopiston ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa hyvät, laajat ja monipuoliset perustaidot ruoanvalmistuksen, tarjoilun, myynnin ja ravintolan asiakaspalvelun työtehtäviin. Ravintola- ja catering-alan perustutkintoon voi hakea meille yhteishaussa ja jatkuvassa haussa. Päätoiminen opiskelupaikka on Töölön kampus.
Ravintola-ala on monipuolinen ja kansainvälinen ja tarjoaa useita mahdollisuuksia erilaisiin työuriin. Käytännön taitoja opitaan opetusravintola Perhossa, työelämässä kotimaassa ja ulkomailla. Perustaidot kehittyvät ammattitaitoisiksi monipuolisissa ja vauhdikkaissa työympäristöissä – ravintolan keittiöissä ja asiakaspalvelutehtävissä.
Opintoja voit suorittaa myös Perho Liiketalousopiston verkkokampuksella. Jokaisen opiskelijan opinnot etenevät oman henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
Meillä ravintola- ja catering-alan perustutkinnon voi suorittaa
- peruskoulupohjaisina opintoina (yhteishaku)
- kokin kaksoistutkintona >> (yhteishaku)
- lukio-/muu koulutus- ja/tai työkokemuspohjaisina opintoina (jatkuva haku)
- englannin kielisinä kokopäiväopintoina (erilliset hakuajat) ja työelämävaltaisina opintoina (jatkuva haku), Restaurant Cook/Waiter >>
- yhdistettynä huippu-urheiluun (yhteishaku ja jatkuva haku), Urhea-linja >>
- oppi- tai koulutussopimuksella, jos sinulla on jo ravintola-alan työkokemusta/alan työpaikka (yhteishaku ja jatkuva haku)
Opintojen kesto on yksilöllinen ja määritellään opintojen alussa tehtävässä henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Aiemmin hankittu osaaminen (esimerkiksi lukio- tai muut opinnot sekä työkokemus) lyhentää opintojen pituutta.
Osaamisalan valinnalla ja valinnaisilla tutkinnon osilla sekä myös vaikka liittämällä ravintola- ja catering-alan perustutkintoosi tutkinnon osan matkailualan tai liiketoiminnan perustutkinnosta rakennat oman näköisesi osaamisen, jolla erotut joukosta.
Huippu-urheiluvalmentautumisen kriteerit täyttävillä opiskelijoillamme on mahdollisuus osallistua myös urheiluvalmennukseen ja -ohjaukseen omaan henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan sovitetusti Urhea-linjalla >>
Perustutkinnolla voi hankkia myös lisäosaamista
Jatkuvassa haussa hakeneet (lukio-/muu opinto- tai työelämätausta) voivat suorittaa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta myös vain osan tai osia ja syventää/laajentaa aiemmin hankkimaansa alan osaamista. Opinnot voidaan järjestää joustavasti sopimaan elämäntilanteeseesi, joko lähiopetuksessa, monimuoto-opintoina tai työvaltaisesti.
Opinnoissa suuntautuminen
Yhteishaku 23.2.–23.3.2021 & jatkuva haku
Jatko-opinnot
Perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammatti- ja tiedekorkeakouluopintoihin sekä vahvistaa niissä onnistumista.
Ammattikorkeakouluun voi hyvällä perustutkintotodistuksella päästä nyt myös ilman pääsykoetta.
Ravintola- ja catering-alan ammatillinen lisäkoulutus Perho PRO’ssa >>