Kokki
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ruokapalvelujen osaamisala
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon ruokapalvelujen osaamisalalta valmistuu kokiksi.
Kokin ammatti on ruoanvalmistusta ja asiakaspalvelua yhteistyössä toisten työntekijöiden kanssa.
Kokki tuntee raaka-aineet, valmistaa maittavia, erilaisia ruoka-annoksia ja ruokalajeja ja huolehtii keittiön puhtaudesta ja kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta. Kokkina osaat myös huomioida ravitsemissuositukset ja erityisruokavaliot ja sekä toimia kiiretilanteissa. Lisäksi kokki vastaa asiakkaiden viihtymisestä, turvallisuudesta ja tyytyväisyydestä.
Perho Liiketalousopistosta valmistuneet kokit työllistyvät hyvin sekä kotimaassa että ulkomailla. Kokin työpaikkoja ovat kahvilat ja lounasravintolat, ruoka- ja seurusteluravintolat, panimoravintolat, street food-paikat, tilaus- ja juhlaravintolat, fine dining-ravintolat, hotellit ja catering yritykset.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnon osat >>
Ruoanvalmistusta opitaan opetuskeittiöissä, Ravintola Perhon keittiössä, Perhon Ruokarekassa ja yhteistyöprojekteissa – sekä suuri osa ohjatusti työelämässä oppien.
Hae peruskoulupohjaiseen ravintola- ja catering-alan perustutkintoon
Yhteishaku keväisin
Hae lukio-/muu osaamispohjaiseen ravintola- ja catering-alan perustutkintoon
Jatkuvan haun hakemukseen tulee liittää muun muassa kaikki aikaisemmat koulu- ja työtodistukset. Katso tarvittavat liitteet tarkemmin täältä >>
Kokin englanninkielinen koulutus
Jatkuva haku Restaurant Cookin päiväopintoihin tai työvaltaiseen koulutus-/oppisopimuskoulutukseen:
Kokki – lisätiedot
hakutoimisto (at) perho.fi
(09) 350 9210
Päivi Kaksonen, opinto-ohjaaja
040 4805 511
paivi.kaksonen (at) perho.fi
Aki Nikula, koulutusjohtaja, ruokapalvelu
040 558 5100
aki.nikula (at) perho.fi