Kokki

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ruokapalvelujen osaamisala

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon ruokapalvelujen osaamisalan opinnoista valmistuu kokiksi. Kokin ammatti on ruoanvalmistusta ja asiakaspalvelua yhteistyössä toisten työntekijöiden kanssa. Vastaat asiakkaiden viihtymisestä, turvallisuudesta ja tyytyväisyydestä.

Kokkina tunnet raaka-aineet, valmistat maittavia, erilaisia ruoka-annoksia ja ruokalajeja ja huolehdit keittiön puhtaudesta ja kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta. Kokin työssä pääset käyttämään hyviä kädentaitojasi. Osaat huomioida ravitsemissuositukset ja erityisruokavaliot ja sekä toimia kiiretilanteissa.

Ruoanvalmistusta opitaan opetuskeittiöissä, Ravintola Perhon keittiössä, Perhon Ruokarekassa, yhteistyöprojekteissa ja suuri osa ohjatusti työelämässä oppien.

Kokiksi myös kaksoistutkintona

Ruokapalvelujen osaamisalan (kokki) peruskoulupohjaiset opinnot voi suorittaa myös kaksoistutkintona.

Kokki ammatissa

Kokin työpaikkoja ovat kahvilat ja lounasravintolat, ruoka- ja seurusteluravintolat, panimoravintolat, street food- paikat, tilaus- ja juhlaravintolat, fine dining-ravintolat, hotellit ja catering yritykset. Perhosta valmistuneet kokit työllistyvät hyvin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Tule siksi, mikä haluat olla.

Opiskelijavalinnat tehdään ravintola- ja catering-alan perustutkintoon.

Tutkinto: Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Tutkinnon osat >>
Osaamisala:
Ruokapalvelu
Tutkintonimike: Kokki
Pohjakoulutus: Peruskoulu- tai lukio-/muut opinnot ja/tai työkokemus
Koulutuksen laajuus: 180 osaamispistettä
Suunniteltu kesto: 3 vuotta. Lukion käyneillä, muun ammatillisen tutkinnon suorittaneilla ja/tai pitkän työkokemuksen hankkineilla opintojen kesto voi olla jopa alle 1 vuotta. Tutkinto on mahdollista suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella.
Opintojen muoto: Määritellään henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Esim. jatkuvan haun kautta opiskelijaksi valitut opiskelevat 2–3 päivää kuukaudessa Töölön kampuksella sekä itsenäisesti verkkokampuksella ja ammatillinen osaaminen hankitaan työelämässä oppien.
Työelämässä oppiminen: Suomessa. 18 v täyttänyt voi hakea ulkomaille työelämässä oppimaan
Opetuskieli: Suomi tai englanti >>
Kampus: Päätoiminen kampus on Töölö.
Pääsykoe: Ei (yhteishaku). Jatkuvassa haussa hakeneet kutsutaan hakemusten perusteella soveltuvuushaastatteluun. Urheilijastatuksella hakevat kutsutaan urheilijahaastatteluun.
Kielikoe: Hakijan äidinkielen ollessa muu kuin suomi, selvitämme hakijan riittävät valmiudet opiskeluun kielikokeella. Riittävän kielitaidon vähimmäisvaatimus ravintola- ja catering-alan perustutkintoon hakeville on B1.1.


Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ruokapalvelujen osaamisala, kokki

Yhteishaku @ Opintopolku.fi

Jos olet juuri päättänyt tai päättämässä peruskoulun, hae ravintola- ja catering-alan perustutkintoon (myös kokin  kaksoistutkinto) yhteishaussa. Opinnot alkavat elokuussa 2020.

Lisätietoa yhteishausta >>

Jatkuva haku koko ajan

Jos olet jo suorittanut toisen asteen (lukio, ammatilliset opinnot) tai korkeakoulututkinnon tai sinulta ovat jääneet opinnot kesken ja/tai sinulla on työelämäkokemusta, hae jatkuvassa haussa.

Jos olet hankkinut ravintola-alan työkokemusta/sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa opinnot myös oppi- tai koulutussopimuksella.

Sähköiseen hakemukseen, jonka löydät myös Opintopolku.fi:stä, tulee liittää kaikki aikaisemmat koulu- ja työtodistukset.

Lisätietoa jatkuvasta hausta >>

Englannin kieliset kokin opinnot

Kokin opinnot voi suorittaa myös englanninkielisinä päiväopintoina >>

Kokki – lisätiedot

hakutoimisto (at) perho.fi
(09) 350 9210

Päivi Kaksonen, opinto-ohjaaja
040 4805 511
paivi.kaksonen (at) perho.fi

Mervi Vilén-Peltoniemi, koulutuspäällikkö
040 738 9375
mervi.vilen-peltoniemi (at) perho.fi

opo (at) perho.fi

Opiskelijaksi valinta >>