Kokki
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ruokapalvelujen osaamisala
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon ruokapalvelujen osaamisalalta valmistuu kokiksi. Kokin työssä pääset käyttämään hyviä kädentaitojasi.
Kokin ammatti on ruoanvalmistusta ja asiakaspalvelua yhteistyössä toisten työntekijöiden kanssa. Kokki tuntee raaka-aineet, valmistaa maittavia, erilaisia ruoka-annoksia ja ruokalajeja ja huolehtii keittiön puhtaudesta ja kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta. Kokkina osaat myös huomioida ravitsemissuositukset ja erityisruokavaliot ja sekä toimia kiiretilanteissa. Lisäksi vastaat asiakkaiden viihtymisestä, turvallisuudesta ja tyytyväisyydestä.
Ruoanvalmistusta opitaan opetuskeittiöissä, Ravintola Perhon keittiössä, Perhon Ruokarekassa ja yhteistyöprojekteissa – sekä suuri osa ohjatusti työelämässä oppien.
Kokiksi myös kaksoistutkintona
Ruokapalvelujen osaamisalan (kokki) peruskoulupohjaisen perustutkinnon voi suorittaa myös lukio-opintoihin yhdistettynä eli kaksoistutkintona.
Kokin amk-väyläopinnot, restonomi
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto-opintoihin on mahdollista liittää myös restonomiopintoja >>
English-taught studies for Restaurant Cook
Read more about studies englanninkielisinä päiväopintoina >>
Kokki ammatissa
Perho Liiketalousopistosta valmistuneet kokit työllistyvät hyvin sekä kotimaassa että ulkomailla. Kokin työpaikkoja ovat kahvilat ja lounasravintolat, ruoka- ja seurusteluravintolat, panimoravintolat, street food-paikat, tilaus- ja juhlaravintolat, fine dining-ravintolat, hotellit ja catering yritykset.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ruokapalvelujen osaamisala, kokki
Yhteishaku keväisin
Jos olet juuri päättänyt tai päättämässä peruskoulun tai valmistunut lukiosta, hae ravintola- ja catering-alan perustutkintoon (myös kokin kaksoistutkinto) yhteishaussa. Opinnot alkavat elokuussa. Yhteishaussa hakeneille ei ole pääsykoetta tai soveltuvuushaastattelua.
Jos et tullut valituksi suoraan yhteishaussa, voit hakea meille jatkuvassa haussa.
Jatkuva haku koko ajan
Jos olet jo suorittanut toisen asteen (lukio, ammatilliset opinnot) tai korkeakoulututkinnon tai sinulta ovat jääneet opinnot kesken ja/tai sinulla on työelämäkokemusta, hae jatkuvassa haussa.
Jos olet hankkinut ravintola-alan työkokemusta/sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa opinnot myös oppi- tai koulutussopimuksella.
Sähköiseen hakemukseen, jonka löydät myös Opintopolku.fi:stä, tulee liittää kaikki aikaisemmat koulu- ja työtodistukset. Kutsumme hakijoita hakemusten perusteella soveltuvuushaastatteluun.
Lisätietoa jatkuvasta hausta >>
hakutoimisto (at) perho.fi
(09) 350 9210
Päivi Kaksonen, opinto-ohjaaja
040 4805 511
paivi.kaksonen (at) perho.fi
Mervi Vilén-Peltoniemi, koulutuspäällikkö
040 738 9375
mervi.vilen-peltoniemi (at) perho.fi