#tunneruokasi feat. korvasieni
Hienostuneen makuinen korvasieni on oikein käsiteltynä herkullinen ruokasieni. Maistuisiko maitohorsman paistetut versot korvasienikastikkeen tai -muhennoksen kera? Turvalliseksi raaka-aineeksi sieni saadaan nopeasti keittämällä eli ryöppäämällä.
Korvasienisadon ryöppääminen
- Puhdista korvasienet roskista ja hiekasta harjaamalla.
- Halkaise sieni ja poista lakin aivomaisissa onteloissa mahdollisesti asustavat etanat.
- Laita kattilaan yksi osa sieniä ja kolme osaa vettä. Keitä sieniä vähintään kahdesti viiden minuutin ajan. Huuhtele sienet keittämisten välissä ja lopuksi runsaalla vedellä. Heitä keitin- ja huuhteluvedet pois.
- Tuuleta huonetta keittämisen ajan hyvin.
Kotelosieniin kuuluva korvasieni kasvaa aika lailla koko maassa toukokuun alusta kesäkuun loppuun. Koulutuspäällikkö Mervi Vilén-Peltoniemen sieninokka haistoi maastoutuneet sienet tutulta avohakkuupläntiltä. Mervi kertoo videolla korvasienten käsittelystä.
Lisätietoa korvasienten käsittelystä ja varoitusmerkinnöistä Ruokaviraston verkkosivulta >>
Pyöräytä helppo korvasienimuhennos kotikeittiössä! Sopii lihan tai kalan kruunuksi tai sellaisenaan perunoiden kanssa.
Korvasienimuhennos
500 g korvasieniä
150 g sipulia
50 g voita
5 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
- Paloittele käsitellyt korvasienet ja kuutioi sipuli.
- Sulata voi kattilassa, älä ruskista.
- Kuullotta sienet ja sipulit voissa.
- Lisää kerma
- Keitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia kunnes kerma saostuu.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
#tunneruokasi #feelthefarm #feelthefood #korvasieni