Töölön BLONDI -olut ja vappumunkit
Ravintola- ja catering-alan opiskelijat valmistivat olutta
Se välähti kuin kevätaurinko! Perho Liiketalousopiston ravintola- ja catering-alan yo-pohjaisen perustutkinnon opiskelijoiden KA22-ryhmä sai inspiksen Töölön BLONDI -olueen kesken oppitunnin. Perhon Panimon oluentekijä Juha Sinisalo syttyi hänkin ideasta niin, että olut laitettiin siltä istumalta tohisemaan.
Vapuksi opetusravintola Perhoon valmistuvassa Töölön BLONDI -oluessa on appelsiinia ja uskaliaasti korianteria. Myös olutpullon kyljessä komeileva auringonpaisteinen etiketti on ryhmän opiskelijan käsialaa!
Kaveriksi BLONDILLE suunniteltiin kipakka vappumunkki, jonka taikinassa ja kuorrutuksessa on aavistus sitruunankuoresta raapaistua kirpeyttä:
Syntyykö uusi makuliitto? Maistamalla se selviää!
Töölön BLONDI -olut ja vappumunkit – lisätiedot
Jaana Mäkinen, lehtori
040 628 2618
jaana.makinen (at) perho.fi
Opiskelijoiden innostus oluen valmistamiseen syntyi asiakaspalvelu-tarjoilutunneilla ”Ravitsemispalveluissa toimiminen” (20 osp) opinnoissa. Tämän olutprojektin aikana on ollut mahdollisuus suorittaa myös ”Oluen valmistus ja työskentely olutravintolassa” tutkinnonosan teoriaopinnot (10 osp). Inspiraation lähteenä olivat kevätauringon valo ja uudet ystävät – sekä tietysti lähestyvä vappu.