henkilötarina: Bocuse d’Or -assistentti Taitaja-finaalissa
Kaisla Heimala, 18 v
Kolmannen vuoden kokkiopiskelija, kilpailuvalmennettava / Perho Liiketalousopisto
Valmistujaisjuhla 2.6.2017: Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki
Taitaja2017-kilpailussa kultaa
Mitä on tulossa?
Helsingin messukeskuksessa 15.–18.5.2017 Taitaja2017–kilpailujen finaalit >>
Missä olen menestynyt?
Sijoituin toiseksi Taitaja2017-semifinaalissa ja Rovaniemellä helmikuussa 2017 ravintolakoulujen SM-kilpailussa kokkiparini kanssa sijalle 2.
Eero Vottosen ja Miikka Mannisen assistenttina Bocuse d´Or–kilpailuharjoittelujen ajan talvesta 2016 alkutalveen 2017
Miksi kilpailutoimintaan?
Halusin ottaa ruonvalmistuksesta irti kaiken mahdollisen Perhossa. Minua kiinnostaa etenkin fine dining-ruoanvalmistus, joka on luovan ihmisen kädentaidoille parasta harjoitusta. Ujolle ihmiselle kilpailutilanteen jännittämisen, kun kaikki katsoo, aiheuttama adrenaliinimyrsky on mahtavaa tunne. Pieni, pian hälvenevä alkujännitys auttaa keskittymään ja tehostaa tekemisiäni.
Opiskelu Perhossa?
Perhossa opiskelu oli ykkösvalintani. Olen saanut ja oppinut paljon ammattitaitoisilta opettajilta. Opetustilat ja etenkin keittiöt ovat niin tikissään kuin olla voi. Ensimmäisenä vuotena ujostutti, mutta työskentely uusien ja jonkin verran vaihtuvien ihmisten kanssa vahvisti sisäistä minua, ja työskentely kävi helpommaksi. Keittiössä olemme ryhmässä yksilöitä.
Kilpailuihin valmentautuminen?
Valmentajani on tällä hetkellä Jarmo Liimatainen. Treenaan kolmesti viikossa. Aikaa on, nyt kun opintoni ovat valmiit. Loppupuolella, kisojen lähestyessä treenikertoja on tiheämmässä. Harjoittelen viiden ryppään tehtävistä niin sanottua ennakkotehtävää, johon Taitaja-organisaation puolesta on määrätty menu ja raaka-aineet. Lempparini raaka-aineista on kana, josta voin tehdä monipuolisesti ruoka-annoksia, ja toisaalta mietityttää kun raparperin hapokkuus juoksettaa helposti kermaisen moussen.
Stressaako treenaus, edes vähän?
Ei ehkä vielä. Annokset kehittyvät hyvin. Minulle vieras vegaanikaturuoka-tehtävä asettaa haasteita.
Työpaikkana ravintola?
Haen töihin fine dining–ravintoloihin. Olen Suomessa töissä ravintoloissa jonkin aikaa, ja lähden Australiaan tai Pohjoismaihin.
Onko haasteita?
ON. Haen Taitaja2017-kilpailusta voittoa.