#tunneruokasi feat. rex peruna

Kotimainen itse viljelty, tai vaikka kaupasta ostettu, peruna on ekologisempi valinta ruokapöytään kuin esimerkiksi riisi.

Riisin viljely ei näillä leveysasteilla oikein onnistu, mutta peruna kukoistaa. Pottujen viljely on helppoa idättämisestä maasta nostoon ja keittiössä perunasta saa helposti jopa spagettia :D

Perunaspagetti

Ainekset: kiinteitä perunoita, vettä, mausteeksi suolaa
Välineet: vihannesorvi tai spiraalileikkuri

Pese ja kuori perunat. Voit myös jättää perunoihin puhtaaksi harjatun kuoren. Sorvaa perunoista ohutta nauhaa. Laita nauhat kylmään veteen odottamaan keittämistä.

Keitä runsas vesimäärä kiehuvaksi. Mausta vesi suolalla makusi mukaan.

Laita perunanauhat kiehuvaan veteen 3–4 minuutiksi. Jätä al-denteksi.

Valuta nopeasti keitinvesi pois tai nosta perunaspiraalit reikäkauhalla varovasti puhtaan liinan päälle astiaan poistaaksesi ylimääräisen veden.

Huom. Ohuet nauhat kypsyvät nopeasti. Älä keitä liikaa, muuten saat perunamuusia.

Käytä spagetin tapaan ja tarjoile esimerkiksi pastakastikkeen tai puhtaasta järvestä nostetun kalan kanssa.


Hyvää vappua!

 

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of