Huhtikuun 1. pv ei olekaan vain huijausta?

Aprillia! …jaa, ei sittenkään?!

BBC kokosi 1.4.2019 aprillipäivän kunniaksi erikoisia uutisia maailmalta. Niitä voisi äkkiseltään luulla aprillipiloiksi, mutta ne ovat ilmeisesti totta.

Huhtikuun 1. pv ei olekaan vain huijausta?

Onko kesä tulossa – vai menossa?

1. Newsweek: Elon Musk räppää

Teslan toimitusjohtaja ja miljardööri Elon Musk on julkaissut RIP Harambe -rap-biisin. Kappale kertoo amerikkalaisen Cincinnatin eläintarhan Harambe-gorillasta (RIP 5/2016), jonka aitaukseen oli kiivennyt pikkupoika. Eläintarhan työntekijä ampui 17-vuotiaan Haramben poikaa suojellakseen.

2. NBC News: Koomikkopresidentti johtaa presidenttikisaa

Ukrainan 2019 presidentinvaalien toisen kierroksen perusteella näyttää, että Ukrainan uudeksi presidentiksi voi nousta hyvinkin komediasarjassa presidenttiä parodioinut Volodymyr Zelensky – tai maan nykyinen presidentti Petro Poroshenko. Pressavaalien ensimmäisen kierroksella Zelensky sai äänistä 30 prosenttia ja Poroshenko 16 prosenttia.

3. BBC: Hyttyset fanittavat Skrillex’iä

Tutkijoiden mukaan ääni on elintärkeä monien lajien lisääntymiselle, selviytymiselle ja populaation ylläpitämiselle. Testin perusteelle elektroninen tanssimusiikki vaikuttaisi mm. hyttysiin: naarasitikat huvittuivat Skrillex’istä niin paljon, etteivät välittäneet musiikin soidessa käydä ihmisen kimppuun yhtä hanakasti kuin kollegansa, joiden korviin dubstep ei kuulunut.

(Se ristiriita tässä tutkimuksen yhteenvedossa ehkä on, että jos hyttynen ei musiikin kuuntelultaan ehdi imeä verta, se ei voi lisääntyä, selviytyä eikä myöskään ylläpitää sitä populaatiota… Latojan huomatus)

4. Evening Standard: Bizza Airways

Nigeriaiset luottavat kohtuuttomasti ulkomailta tulevaan tuontitavaraan, joka on monelle heistä myös statussymboli. Maan maatalousministeri Audu Ogbeh epäilee, että pitsaa tilataan jopa yli 6 000 kilometrin päästä Lontoosta British Airwaysin hoitaessa rahdin.

5. The Guardian: Kemistikalat

USA:n Oregonin osavaltion yliopiston tutkijat ottivat näytteet Etelä-Kalifornian rannikolla pyydetystä 17 kalalajista. Tutkijat uskovat, että nuoren kalan suomuja peittävästä, sinttiä haitallisilta bakteereilta, sieniltä ja viruksilta suojaavasta limakerroksesta voisi löytyä uusia antibiootteja ihmislääketieteenkin käyttöön.

6. The Sun: Kolmen kilon harakiri

Erään Tokiossa sijaitsevan hotellin ravintolan ruokalistalla on kultapölyllä koristeltu kolme kiloinen 15 senttiä pitkä ja 25 senttiä leveä hampurilainen hintaan 800 eur. Tämä kaikki Japanin uuden keisarin kunniaksi.

7. The Independent: Radistikrillit

Tutkijat haluavat käyttää kalojen ja äyriäisten vedenalaisia aistillisia kykyjä poimiakseen valtamerissä nykysotilastekniikalta havaitsematta jääviä signaaleja sekä ne tuottavat viholliset.

8. Church MilitantCristina ”Like a Madonna” Scuccia

Milanolaisessa luostarissa asuva uskonsisar kilpailee italialaisessa tanssiohjelmaformaatissa, johon Tanssii tähtien kanssa -ohjelma pohjautuu. Nunna Cristina Scuccia tuli kaikkien kansojen tietoisuuteen voitettuaan Italian The Voice -kilpailun vuonna 2014. Voicen jälkeen hän on julkaissut kaksi musiikkialbumia ja Like a Virgin -videon.

9. Ilmatieteen laitos: Kevät koittaa (tulla)

Kevään työelämäjaksoja rutistaessa ja ylioppilaskirjoitusten tuloksia vartoessa odotellaan myös kesää, joka tulee …kun on tullakseen. Aika pian kuitenkin :)

Ajankohtaista-arkisto >>