Aina hyväntuulinen kokki
Opiskelija- ja uratarinat – kokemuksia
Kuka #perholainen kokki
Toni Heikkilä, 26 v
helsinkiläinen ravintola- ja catering-alan opiskelija
ylioppilas, käsikirjoittaja
Mitä nyt, TONI?
Valmistuin 2020 kokiksi (ravintola- ja catering-alan perustutkinto).
Miksi/miten hakeuduit opiskelemaan Perho Liiketalousopistoon?
Lukion jälkeen pyöräyttelin kaksi vuotta burritoja ravintola Somassa sekä paiskin hommia lentokentällä ja opiskelin käsikirjoittamista.
Tykästyin keittiöpuoleen – sen sosiaalisuuteen puheensorinoineen, nauruineen ja hauskaa pitävine ihmisineen. Olen hyväntuulinen ihminen, jolla nauraminen on hallussa :D Sitten silmiini pompsahti Perho Liiketalousopiston somemainos kokin opinnoista ja päätinpä siltä istumalta hakea opiskelemaan.
Stoorisi
Kaipa se oli joku etsikkoaika silloin lukion jälkeen. Pari vuotta ravintola-alalla ehti kuitenkin tehdä vaikutuksen ja laittaa ajatuksen kokin opinnoista itämään.
Ja nyt sitten ollaan ottamassa innokkaasti haltuun ruokapuolta! Haluan päästä töihin à la carte -ravintolaan lähelle merta tai kausiluontoisesti Lappiin. Yrityksen perustaminen Helsinkiin on ideatasolla. Yrityksessäni voin suunnitella, tehdä ja johtaa minun tavallani.
Ruoka on suuri nautintoni. Se on loputon uusien ideoiden lähde, opinpolku ja ilonaihe, joka pitää minut liikkeessä ja oppimassa varmasti lopun ikääni. Kokin taidoista hyötyy läpi elämän.
Aina hyväntuulinen kokki – lisätiedot
Mervi Vilén-Peltoniemi, koulutuspäällikkö
040 738 9375
mervi.vilen-peltoniemi (at) perho.fi
ruokatuotanto