Ravintola-alalla ei valita ammattia sokkona
Perho Liiketalousopistossa asiakaspalvelun ja ruokatuotannon työtehtäviin tutustutaan ensimmäisenä opintovuotena rintarinnan.
Opintojen alussa perholaiset ravintola- ja catering-alan opiskelijat tutustuvat sekä tarjoilijaksi että kokiksi valmistaviin osaamisaloihin käytännön tasolla eli oman pääalan valintaa ei joudu tekemään sokkona mielikuvien perusteella.
Ensimmäisen opintovuoden syksy vierähtää ruoanlaitossa, asiakaspalvelussa, pöytien kattamisessa sekä tarjoilussa, minkä aikana on tutustuttu myös perusviinien tunnistukseen sekä tarjoiluun ja säilyttämiseen.
Päätös tehty: Melinasta tulee kokki
Ravintolan salin ja keittiön työtehtäviin tutustumisen merkeissä on hurahtanut myös elokuussa opintonsa aloittaneen 18 opiskelijan PT19B-ryhmän loppuvuosi.
Ryhmän opiskelijoista Melina on jo tehnyt valinnan pääopinnoista seuraavalle kahdelle opintovuodelleen. Hän lähtee kiitämään kohti kokkiopintoja, koska ”uusia ruokalajeja on kiva valmistaa unelmakääretortusta grillipihviin”.
Totta! Se on kivaa, kun osaa, ja tekeminen ei takkua myöskään ehdottoman tärkeissä perusasioissa kuten keittiöhygieniassa ja raaka-aineiden käsittelyssä.
”Mun perhe arvostaa itsetehtyä, hyvää ruokaa ja yhdessä syömistä”, Melina paljastaa ja jatkaa:
”Seiskaluokan kotitaloustunnit vahvistivat kiinnostustani ruokien maailmaan ja ruoanlaittoon. Ravintola-alan ammattiin opiskelu poikkeaa yläasteen köksäntunneista siten, että Perho Liiketalousopistossa me tietysti opiskelemme ruoanlaittoa ammattimielessä. Täällä meitä opiskelijoita myös kuunnellaan!”
Keittiön ja salin työtehtävien kolmannella integraatiojaksolla koko syksyn aikana opittu testataan aidoissa palvelutilanteissa. Itse tehty ateriakokonaisuus juomasuosituksineen tarjoillaan pöytiin oikeille asiakkaille:
⭐PT19B ja 18 tähden menu⭐
- Alkuun: maa-artisokkakeitto
- Keskelle: grillipihvi, lohkoperunat, paahdetut kasvikset, papupekoninyytit, tumma kermakastike
- Jälkeen: unelmakääretorttu & vaniljakastiketta
Ravintola-alalla ei valita ammattia sokkona – lisätiedot
Sari Siltala, opettaja, uraohjaaja
040 773 3678
sari.siltala (at) perho.fi
P.S. Melinan perhe odottaa nyt kotona vesikielellä 18 tähden menua – tähtikokkikin on omasta takaa :)