Kestävän gastronomian huippuseminaari
Kestävän gastronomian huippuseminaari on viimeksi järjestetty 2019 ennen koronapandemiaa. Kartoitamme mahdollisuutta järjestää seuraava seminaari syksyllä 2022.
- Aika: ti 24.9.2019 klo 8.30–13.15/16.15
- Paikka: Perho Liiketalousopisto/Malmin kampus
Vanha Helsingintie 13 (ent. Latokartanontie 12), 00700 Helsinki
Perho Liiketalousopiston nyt toista kertaa järjestämä
Kestävän gastronomian huippuseminaari
tuo ravintolakeittiöiden kestävän gastronomian ja liikkujien ruokavalioita tutkivat SporttiGastronomian asiantuntijat yhteisen pöydän ääreen teemalla:
Herkullista ja ilmastoystävällistä lähiruokaa aktiivisille ihmisille
Vastuullisuus ja ruoka kulkevat käsikädessä!
Kestävät ruokavalinnat ja kierrättäminen ovat vastuullista toimintaa, joka tukee niin ympäristön, ihmisten kuin eläinten hyvinvointia.
Vastuullisessa ruokavaliossa, josta ei usein kierrätettävääkään synny, yhdistyvät terveellisyys, eettisyys ja hyvä maku. Kestävästi tuotettu lähiruoka kasvattaa suosiotaan myös laatutietoisten ravintola-asiakkaiden lautasilla.
Aamupäivä klo 8.30–13.15
8.30.-9.00 Kevyt aamiainen
- Tervetuloa Green City Farmille!
- Kestävän gastronomian mukaiset ruokavalinnat ja hyvinvointi ~ Sustainable Gastronomy and Well-Being | ravintoloisija MATTHEW ORLANDO / AMASS Restaurant, Kööpenhamina
- Syö paremmin, jaksa enemmän | ravitsemusasiantuntija PATRIK BORG / Lääkärikeskus Aava
12.15–13.15 Lounas ja peltokierros
- Aamupäivässä mukana myös Fazer Food Services ja Haaga-Helian ammattikorkeakoulu.
Iltapäivä klo 12.15–16.15
- Ilmastoystävälliset ruokavalinnat | ruokakulttuurin professori, MARI NIVA, Helsingin yliopisto
- Menestyvän kiertotalousravintolan konsepti ja arjen opit ~ Conceptualizing urban farming | MATTHEW ORLANDO / AMASS Restaurant, Kööpenhamina
- Pellosta pöytään ja takaisin peltoon – ravinteet vaivattomasti kiertoon / From Farm to Table ~ How to Cycle Nutrients Back in Soil | lehtori SAMPO KANTELE / Perho Liiketalousopisto & personal farmer STEVEN LOWNDES / Green City Farm
14.45–15.15 taukotarjoilu
- Paikallisen ruoantuotannon hyödyt ja mahdollisuudet | tutkijat GALINA KALLIO / Aalto-yliopisto & VILLE LÄHDE / BIOS-tutkimusyksikkö
- Pienin askelin isoihin tekoihin ~ “Small Talk and Great Actions” Towards Carbon Neutral Meal Planning | ravintoloitsijat SIKKE SUMARI, HENRI ALÉN & MATTHEW ORLANDO
16.15 Huippuseminaarin päätös
Pidätämme oikeudet ohjelmamuutoksiin. Selvitämme mahdollisuutta tarjota seminaaria myös striimattuna verkossa. Asiasta lisätietoa myöhemmin.
Kestävän gastronomian huippuseminaari 24.9.2019 – lisätiedot
PERHO LIIKETALOUSOPISTO OY – Green City Farm
JUHA OJAJÄRVI, rehtori, toimitusjohtaja
0400 939 269
juha.ojajarvi (at) perho.fi
JARMO HEIMALA, koulutusteknologian kehittämispäällikkö, lehtori
ruokakulttuurin ja viestinnän maisteri
040 147 8552
jarmo.heimala (at) perho.fi