Kaisla – Bocuse d’Or -kokkiassistentti

Kilpailuhenkinen ja taitava kokki

Kahdensantoistavuotias Kaisla Heimala on Perho Liiketalousopiston kolmannen eli viimeisen vuoden opiskelija, hotelli-, ravintola ja cateringalan perustutkinto, kokki.

Kaisla Perho Liiketalousopiston opetuskeittiössä

Moi Kaisla! Mikä meininki?

Puh ja huh – tulossa Taitaja2017 finaalit toukokuussa sekä valmistujaisjuhla kesäkuussa…

Missä olen menestynyt?
Sijoituin toiseksi Taitaja2017-semifinaalissa Rovaniemellä ja ravintolakoulujen SM-kilpailussa kokkiparini kanssa tuli myös hopeaa.

Menestykseksi luen senkin, että saan toimia huippukokkien Eero Vottosen ja Miikka Mannisen assistenttina Bocuse d´Or -kilpailuharjoittelujen ajan eli talvesta 2016 alkutalveen 2017.

Miksi kilpailutoimintaan?
Halusin ottaa ruonvalmistuksesta irti kaiken mahdollisen Perhossa. Minua kiinnostaa etenkin fine dining-ruoanvalmistus, joka on luovan ihmisen kädentaidoille parasta harjoitusta. Ujolle ihmiselle kilpailutilanteen jännittämisen, kun kaikki katsoo, aiheuttama adrenaliinimyrsky on mahtavaa tunne. Pieni, pian hälvenevä alkujännitys auttaa keskittymään ja tehostaa tekemisiäni.

Kilpailuihin valmentautuminen?
Valmentajani on tällä hetkellä Jarmo Liimatainen. Treenaan kolmesti viikossa. Aikaa on, nyt kun opintoni ovat valmiit. Loppupuolella, kisojen lähestyessä treenikertoja on tiheämmässä. Harjoittelen viiden ryppään tehtävistä niin sanottua ennakkotehtävää, johon Taitaja-organisaation puolesta on määrätty menu ja raaka-aineet. Lempparini raaka-aineista on kana, josta voin tehdä monipuolisesti ruoka-annoksia, ja toisaalta mietityttää kun raparperin hapokkuus juoksettaa helposti kermaisen moussen.

Käykö kisaodotus voimille?
Ei ehkä vielä. Annokset kehittyvät hyvin. Minulle vieras vegaanikaturuoka-tehtävä asettaa haasteita.

Millä mielellä lähdet Taitaja-kisaan?
Haen Taitaja2017-kilpailusta voittoa.

Millaista on ollut opiskelu Perho Liiketalousopistossa? Tai Helmi Liiketalousopistossa – miten vain!
Hain silloiseen Ravintolakoulu Perhoon, jossa opiskelu oli ykkösvalintani. Olen saanut ja oppinut paljon ammattitaitoisilta opettajilta. Opetustilat ja etenkin keittiöt ovat niin tikissään kuin olla voi. Ensimmäisenä vuotena ujostutti, mutta työskentely uusien ja jonkin verran vaihtuvien ihmisten kanssa vahvisti sisäistä minua, ja työskentely kävi helpommaksi. Keittiössä olemme ryhmässä yksilöitä.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments