Multiskillaava kokki
Opiskelija- ja uratarinat – kokemuksia
Kuka #perholainen kokki
Amanda, 16 v
helsinkiläinen ravintola- ja catering-alan opiskelija
piirtäjä, maalaaja [taide], urheilija
Mitä nyt, AMANDA?
Toteutan suurimman haaveeni. Olen päättänyt valmistua kokiksi keväällä 2022.
Miksi/miten hakeuduit opiskelemaan Perho Liiketalousopistoon?
Kokin ammatissa voin yhdistää rakkaan harrastukseni kokkailun työhön. Maukkaan ruoan valmistaminen ja annoksen kauniisti lautaselle nostaminen koristeluineen vaatii kädentaitoja, mielikuvitusta ja luovuutta. Who knows? Ehkä teen à la carte -ruoasta joku päivä taidetta. Kunpa kokin työ veisi minut ulkomaille tai vapaa-ajalla onnistuisin usein matkustamaan paikkoihin, joissa viihdyn ja inspiroidun päästen tutustumaan monien maiden ruokakulttuureihin, tapoihin ja erityisesti ruokiin.
Mistä opinnoista olet eniten pitänyt?
Päivänselvää: ruoanvalmistuksesta ja keittiö-sali-integraatioista. Opiskelijaryhmässäni on hyvä yhteishenki. Jos jollakulla on huono päivä, teemme kaikkemme, että murjotus vaihtuu hymyksi. Meillä on ollut ensimmäisenä opiskeluvuotena niin kivaa, että harmittaa jos syksyllä opiskelijoiden osaamisalojen valinnoista johtuen ryhmämme kokoonpano suuresti muuttuu.
Stoorisi
Opiskelujeni lomassa odotan malttamattomana, että tulevana suvena pääsen kesätyöpaikkaani Espanjaan. Kauneusalan yrittäjänä toimiva isäni ehdotti yritykseensä työntekijöitä kyselevälle asiakkaalleen ravintola-alaa opiskelevaa tytärtään eli minua kesätyöntekijäksi. Muisti isäni kysyä minultakin, että kiinnostaako lähteä ulkomaille. Kiitos kyllä kiinnostaa työskennellä upeissa maisemissa sijaitsevassa ravintolassa, tavata uusia ihmisiä ja tutustua espanjalaiseen kulttuuriin ja historiaan.
Multiskillaava kokki – lisätiedot
Sari Siltala, opettaja, uraohjaaja
040 773 3678
sari.siltala (at) perho.fi