tiedote: Koulutyö alkaa 10.1.2022 pääosin lähiopetuksessa

Opintovuosi 2022 alkaa pääosin lähiopetuksessa terveysturvallisuudesta huolehtien.

Kasvomaskisuositus palaa 24.11.2021

Opintovuosi 2022 käynnistyy koronan osalta haasteellisessa tilanteessa heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Tällä hetkellä koronatartuntojen määrä kasvaa sekä valtakunnallisesti että pääkaupunkiseudulla nopeasti ja tartuntoja on enemmän kuin koskaan epidemian aikaisemmissa vaiheissa.

Perho Liiketalousopiston koulutyön käynnistäminen 10.1. alkaen

Perho Liiketalousopistossa koulutyö käynnistyy maanantaina 10.1. pääosin lähiopetuksessa. Noudatamme ammatillisen koulutuksen ja toisen asteen ohjeistuksia  opetuksen järjestämisestä pääkaupunkiseudulla.

Panostamme edelleen vahvasti terveysturvallisuuteen ja toimenpiteisiin, joilla vähennetään lähikontakteja ja ehkäistään koronaviruksen leviämistä. Perho Liiketalousopistossa ovat toistaiseksi voimassa seuraavat koulutyöhön liittyvät järjestelyt 10.1. alkaen:

 • koulutusaloilla ns. jatkuvan haun opiskelijaryhmät ja lisäkoulutuksen opiskelijaryhmät etäopiskelevat verkkokampuksellamme ja vain täysin välttämättömät lähiopetukselliset kontaktit kampuksilla ovat sallittuja
 • koulutusaloittain annetaan erilliset käytännön toimintaohjeet ryhmille
 • kaikilla koulutusaloilla lähiopiskelussa olevien ryhmien opinnot sekä ruokailuajat aikataulutetaan siten, että ryhmien keskinäiset kontakteja ja liikkumista ruuhka-aikoina julkisissa liikennevälineissä vältetään
 • kampuksilla ryhmät opiskelevat mahdollisimman tilavissa luokissa ja muissa väljissä tiloissa, jotta opiskelijoiden keskinäiset etäisyydet turvataan
 • Malmin kampuksella hyödynnämme käytettävissä olevia ammattikorkeakoulun (Haaga-Helia) tiloja niin kauan, kuin ammattikorkeakoulussa tehdään etäopintoja
 • suosimme monimuoto-opiskelua ja verkkokampuksen hyödyntämistä kaikissa siihen soveltuvissa toteutuksissa ja oppimistilanteissa.

Pääkaupunkiseudun laajan maskisuosituksen mukaisesti kampuksilla käytetään kasvomaskia sisätiloissa.

Wilmassa olevia työjärjestyksiä noudatetaan, mutta niihin voi tulla muutoksia nopealla aikataululla. Pyydämme seuraamaan työjärjestyksiä ja ryhmittäin annettavia ohjeita päivittäin Wilmassa.

Perhon ravintoloiden palvelut ja lounasruokailut

Perhon ravintoloissa noudatetaan voimassa olevia alueellisia rajoituksia ja toimintaohjeita. Opiskelija- ja henkilöstöruokailun toteuttaminen terveysturvallisesti on keskiössä 10.1. alkaen sekä Perhon Helmessä (Malmin kampus) että Perhon Herkussa (Töölön kampus).

Ravintoloidemme odotus- ja ruokailutilat osin ruuhkautuvat lounasaikoina, vaikka pyrimme sitä välttämään aikataulujärjestelyin ja porrastuksin. Pyydämme kaikkia ruokailijoita pitämään mahdollisimman hyvää etäisyyttä muihin, noudattamaan hyvää käsihygieniaa sekä noudattamaan vahvaa kasvomaskisuositusta muissa kuin ruokailutilanteissa.

Helmi Center ja liikuntapalvelut

Helmi Centerin liikuntatiloissa noudatetaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston asettamia käyttörajoituksia, jotka ovat voimassa toistaiseksi 17.1.2022 asti. Tilat ovat seurojen käytettävissä vain 2004 tai myöhemmin syntyneiden ohjattuun harrastustoimintaan sekä ammattiurheiluun ja siihen rinnastettavaan toimintaan. Opiskelijaryhmien liikuntatunteihin tiloja ei rajoitusten voimassa ollessa käytetä.

Tilaisuudet ja kokoukset

Perho Liiketalousopisto ei toistaiseksi järjestä yleisötilaisuuksia fyysisesti kampuksillaan, vaan mahdolliset tilaisuudet toteutetaan virtuaalisesti. Henkilöstön kokoukset ja opiskelijoiden kokoontumiset (esimerkiksi opiskelijakunta) suositetaan toteutettavaksi etäkokouksina tai riittävän väljissä tiloissa.

Matkustaminen

Vallitsevassa kansainvälisessä tilanteessa suhtaudumme pidättyväisesti kansainvälisiin opinto- ja työmatkoihin. Kunkin matkan tarve ja sen vaatimat erityisjärjestelyt arvioidaan tapauskohtaisesti kansainvälisissä palveluissamme. Arvioinnissa huomioidaan maakohtaiset ja Suomen hallituksen 21.12. asettamia sisärajavalvonnan sekä maahantuloon liittyvät rajoitukset.

Yhteistyö

Hyvällä yhteistyöllä ja toisista välittämällä, meillä on mahdollisuus jatkaa opintovuotta 2022 kampuksilla lähiopetuksessa. Se vaatii meiltä kaikilta edelleen kärsivällisyyttä ja jaksamista myös epämukavuutta aiheuttavissa olosuhteissa.

Käytännön toimintaohjeet kampuksilla ja epidemiatilanteen seuranta

Opiskelijoiden ja henkilökunnan on turvallista toimia kampuksilla, kun kaikki noudattavat samoja ohjeistuksia ja pelisääntöjä:

 • Tule vain terveenä ja täysin oireettomana kampukselle tai työssäoppimispaikallesi.
 • Jos saat koronaan viittaavia oireita koulupäivän aikana, ilmoita asiasta opettajalle/ohjaajalle ja poistu viivytyksettä koulun tiloista ja hakeudu koronatestiin.
 • Käytä aina kampustiloissa kasvomaskia (poikkeuksena vain painavat terveydelliset syyt).
 • Huolehdi vähintään 2 metrin turvavälistä mahdollisuuksien mukaan.
 • Pese kädet lämpimällä vedellä ja saippualla aina tullessasi kampukselle, ennen ruokailua sekä esim. niistettyäsi tai yskittyäsi, sekä usein päivän mittaan.
 • Käytä käsidesiä, jos käsienpesu ei ole mahdollista.
 • Yski ja aivasta hihaan ja niistä kertakäyttöiseen nenäliinaan.
 • Tervehdi tuttavallisesti, mutta ilman kättelyä, halaamista tai fyysistä kosketusta.
 • Etsi kampukselta hyvä ja väljä työskentelytila. Jos työskentelet yhteistilassa, työskentele samassa pisteessä koko päivän ajan.
 • Puhdista yhteiskäytössä olevat työpisteet ja työvälineet käytettyäsi niitä.
 • Vältä ovenkahvoihin ja pintoihin koskemista paljain käsin.
 • Huomioi turvavälit taukotiloissa ja lounastauolla. Pidä muihin väliä ruokajonossa ja myös ruokaillessa.
 • Kulje koululle polkupyörällä tai jalan, jos mahdollista. Pyri välttämään ruuhkabusseja ja -junia.

Epidemiatilanteen etenemistä seurataan, ja muutoksista arjen käytänteisiin liittyen tiedotetaan Wilmassa sekä kotisivuillamme.

Lisätietoja

Juha Ojajärvi, rehtori
040 093 9269

Petri Vainio, henkilöstö- ja viestintäpäällikkö
050 376 0652