tiedote: Muutoksia koronatoimintaohjeisiin

Kevätlukukausi käynnistyi Perho Liiketalousopistossa ma 10.1.2022 pääosin lähiopetuksen merkeissä. Opintovuoden aloitusviikko ei ole ollut helppo eikä lähelläkään normaalia. Kaikkien perholaisten hyvällä yhteistyöllä ja toisista välittämällä meillä on kuitenkin mahdollisuus jatkaa alkanutta opintovuotta kampuksilla.

tiedote: Muutoksia koronatoimintaohjeisiin

Vallitseva koronatilanne on koko yhteiskunnassa ja myös alueellisesti todella haastava. Siihen yhdistyvät muun muassa voimakkaasti kasvaneet tartuntaluvut ja epätietoisuus omikronin vaikutuksista – sekä valitettavasti myös viranomaiskannanottojen ristiriitaisuus valmisteluvaiheessa.

Yleiset muutokset

Helsingin kaupunki ja useat kunnat ovat nyt ilmoittaneet lopettavansa oppilaitoksissa, kouluissa ja päiväkodeissa altistuneiden säännönmukaisen tartunnanjäljityksen, eikä kaikkia altistuneita enää aseteta karanteeniin viranomaisten toimesta.

Lisäksi THL on 13.1. vahvistanut muuttavansa karanteeniajan 5–10 päiväiseksi (tartuntatautilääkäri arvioi keston).

Pääkaupunkiseudulla laajaa kasvimaskin käyttösuositusta on jatkettu su 13.2.2022 saakka.

Tartunta- ja altistumistilanteet ja toimintaohjeet

Haluamme edelleen, että lähiopiskelun olosuhteet Perho Liiketalousopistossa ovat hyvin toimivat ja terveysturvalliset niin opiskelijoillemme kuin henkilöstöllemmekin.

Käytämme kampuksillamme kasvomaskeja oman sekä toisten terveyden suojaamiseksi (vahva maskisuositus). Vaihtoehtona kasvomaskille on visiiri. Luonnollisesti ruokailutilanne muodostaa poikkeuksen maskin käyttöön.

Jos opiskelija saa tiedon altistumisestaan koronalle, pyydetään häntä ottamaan viivytyksettä yhteyttä joko omaan uraohjaajaan tai koulutuspäällikköön. Altistunut opiskelija pysyy pois kampukselta ja seuraa opetusta etäyhteyksillä vähintään viiden päivän ajan.

Altistuneen tulee lähipäivinä seurata omaa vointiaan, mahdollisia oireita ja mahdollisuuksien mukaan tehdä koronakotitestit sekä toimia edellä kuvattujen ohjeiden mukaisesti.

Jos altistuit koronalle, tee kotitesti

  • Jos koronakotitestisi on positiivinen, pysy kotona ja pyri välttämään kaikkia tarpeettomia kontakteja vähintään viiden päivän ajanoireiden alkamisesta.
  • Jos tekemäsi koronakotitestit ovat negatiivisia, voit palata kampukselle aikaisintaan, kun olet ollut vähintään kaksi vuorokautta täysin oireeton.

Tällä hetkellä kouluista jaettavista koronakotitesteistä puhutaan julkisuudessa paljon. Sitä koskevat yhteiskunnan ratkaisut käytännön kysymyksistä ovat vielä alkutekijöissään. Mahdollisista ratkaisuista tiedotetaan myöhemmin erikseen. 

Oppitunneille osallistuminen karanteenissa

Opiskelijalla on oman voinnin mukaan mahdollisuus seurata kampuksilla tapahtuvaa lähiopetusta kotoa etäyhteyksin.

Ravintola- ja catering-alan poissaolevien opetus hoituu yksilöllisesti muun muassa verkko-oppimisympäristö iPerhoa hyödyntäen.

Matkailualan ja liiketoiminnan etäopetuksen seuraamista varten opettajat avaavat oppitunnin alussa Collaborate- tai Teams -etäyhteydet sekä kirjaavat ja ohjeistavat mukana olevat.

Perho Liiketalousopiston toimintaohjeet tiivistetysti

Jos opiskelijalla ilmenee koronaan viittaavia tai flunssaoireita:

  • älä tule kampuksille ja vältä tarpeettomia kontakteja
  • tee mahdollisuuksien mukaan koronakotitesti ja toista testi 2–3 vrk:n kuluttua
  • informoi tilanteestasi viivytyksettä omalle yhteyshenkilöllesi Perho Liiketalousopistossa.

Yhteistyöllä ja toisista välittämällä eteenpäin Perho Liiketalousopiston  tiedotteessa 5.1.2022 on koottu laajemmin koronatilanteeseen liittyviä käytännön toimintaohjeita ja sen vaikutuksia eri toimintoihimme. Tilanne kehittyy nopeasti ja muutoksia ohjeisiin voi tulla pikaisestikin. Pyydämme seuraamaan Wilmaa ja nettisivujamme perho.fi.

Lisätietoja

Juha Ojajärvi, rehtori
040 093 9269

Petri Vainio, henkilöstö- ja viestintäpäällikkö
050 376 0652