#tunneruokasi feat. voikukka osa 2
Pistokoe: mitä niistä villiyrteistä, kuten esimerkiksi voikukasta, voitiinkaan tehdä?
Esimerkiksi hilloa ja pikkelsiä. Tässä sinulle niiden testaamisen arvoiset reseptit!
Voit ensin lämmitellä muuveja videolta:
Ja tässä ohjeet mustaa valkoisella:
Voikukkahillo
4 dl voikukan kukintoja
1 dl sokeria
0,5 dl vettä
Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Hillo on valmista!
Pikkelöidyt voikukan nuput
2,5 dl voikukan nuppuja
1 dl väkiviinaetikkaa
1 tl Green City Farmin yrttisuolaa
1 rkl Perhon hunajaa
Huuhtele nuput huolellisesti ja keitä nuppuja suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Jäähdytä välittömästi kylmässä vedessä ja laita nuput purkkiin. Yhdistä loput ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma liemi nuppujen päälle ja sulje purkki.
Sitten tarvitset ripauksen malttia, sillä nuppujen pitää antaa maustua vähintään 3 vrk, jotta niistä tulee nimenomaisesti pikkelöityjä nuppuja!
P.S.
Aiemminhan olemmekin jo treenanneet muun muassa voikukan tunnistamista >>
#tunneruokasi #feelthefarm #feelthefood