#tunneruokasi feat. voikukka osa 1

Voikukka on kotipihan villisti kasvava rikkaruohona pidetty monivuotinen kasvi, jota joko villisti rakastaa tai sitten vihaa.

Yrttejä löytyy monenkin meistä pihamaalta, varsinkin villejä sellaisia. Näihin hurjiin lukeutuu muun muassa meille kaikille tuttu voikukka. Se on monikäyttöinen kasvi, josta käyttökelpoista ovat juuren ja lehtien lisäksi myös sen auringon keltainen valmis kukinto siinä kuin kukoistuksesta vielä haaveileva nuppukin.

Voikukkia voi lisäaineista stressaamatta kerätä syötäväksi ainakin omalta pihalta jos ja kun tietää, ettei maataan ole suitsinut lannoitteilla tai kasvintorjunta-aineilla.

Seuraavalla #tunneruokasi-videolla Perho PROn kouluttaja Olli Takanen sitten jo kertookin, miten valmistat puhtaan maan voikukkahillon ja pikkelöityä nuppuja:

P.S.

Voikukallahan on siis tuuhea kukinto ja suipot, sahalaitaiset lehdet. Jos sen onton pyöreän varren katkaisee, siellä tihkuu maitiaisnestettä, jolla voit tuhria kätesi ja valkoisen helleasusi todella tehokkaasti!

Vaan Martat vakuuttaa, että voikukkatahrat voi saada tekstiileistä pois, kuten monet muutkin töhryt, ekologisesti ruokasoodalla >>

#tunneruokasi #feelthefarm #feelthefood

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments