tiedote: Turvallinen paluu Perho Liiketalousopiston kampuksille onnistuu yhdessä ja vastuullisesti

Perho Liiketalousopiston uusi opintovuosi 2020–2021 on käynnistymässä ja koulun kampukset ovat jälleen avoimina opiskelua varten. Tervetuloa opintojen pariin!

väkijoukko koronavirus

Ei näin! Perholainen huomioi turvallisuuden ja vastuulliset toimintatavat niin koulussa kuin vapaa-ajallaankin eli muistaa muun muassa pitää kanssaihmisiin kahden metrin turvavälin.

Perho Liiketalousopiston syksyn 2020 koulutus aloitetaan lähtökohtaisesti lähiopetuksena. Noudatamme erityistä huolellisuutta noudattaen terveys- ja opetusviranomaisten sekä Helsingin kaupungin toimintaohjeita ja suosituksia.

Tavoitteenamme on, että jokainen kampuksilla työskentelevä, opiskeleva tai vieraileva henkilö tuntee olonsa turvalliseksi. Noudatamme kaikessa toiminnassamme ja tiloissamme toimenpiteitä, joilla pyrimme ehkäisemään koronaviruksen leviämisen. Lisäksi seuraamme jatkuvasti yleisen koronatilanteen kehitystä ja teemme turvallisuuteen liittyviä tehostettuja toimenpiteitä tarpeen mukaan.

Turvallinen paluu kampuksille

Perho Liiketalousopiston keskeiset turvallisuustoimenpiteet koronatartuntojen ehkäisemiseksi ja riskin minimoimiseksi perustuvat:

1.  näkyviin toimintaohjeisiin sekä yleiseen informaatioon kampuksilla
2.  huolelliseen käsihygieniaan ja riskin minimoimiseen tehostetuilla desinfiointi- ja siivoustoimenpiteillä
3.  suojaetäisyyksien mahdollistamiseen ja varmistamiseen sekä tilojen käyttöratkaisuihin
4.  erilaisten oppimisympäristöjen ja opetusjärjestelyiden hyödyntämiseen
5.  opastamiseen oikeissa ja turvallisissa toimintatavoissa.

1. Toimintaohjeet kampuksilla

Meistä jokaisella on tärkeä rooli ja vastuu yhteisestä turvallisuudestamme. Seuraavassa toimintaohjeet kaikille Perho Liiketalousopiston tiloissa työskenteleville, opiskeleville ja vieraileville:

 • Tulen vain terveenä ja hyvävointisena kampukselle.
 • Kuljen koululle polkupyörällä tai jalan jos suinkin mahdollista. Pyrin välttämään ruuhkabusseja ja -junia (HSL:n vinkit turvalliseen matkustamiseen >>)
 • Huolehdin kahden metrin turvavälistä mahdollisuuksien mukaan.
 • Pesen käteni kuumalla vedellä ja saippualla aina tultuani kampukselle, ennen ruokailua sekä esim. niistettyäni tai yskittyäni – ja vähän väliä päivän aikana.
 • Yskin ja aivastan hihaani ja niistän kertakäyttöiseen nenäliinaan, jota en käytön jälkeen jätä lojumaan, vaan laitan roskiin.
 • Käytän käsidesiä, jos käsienpesu ei ole mahdollista.
 • Tervehdin edelleen tuttavallisesti, mutta ilman kättelyä tai halaamista.
 • Haen itselleni kampukselta hyvän ja väljän työskentelytilan. Jos työskentelen yhteistilassa, pidän saman pisteen koko päivän ajan.
 • Puhdistan yhteiskäytössä olevat työpisteet ja työvälineet käytettyäni niitä.
 • Vältän ovenkahvoihin ja pintoihin koskemista paljain käsin.
 • Huomioin turvavälit taukotiloissa ja lounastauolla. Pidän muihin väliä ruokajonossa ja myös ruokaillessa.

Kaikkien perholaisten pitää huomioida turvallisuus ja vastuulliset toimintatavat myös vapaa-ajallaan koulun ulkopuolella. Perho Liiketalousopistossa opiskelevan on jäätävä kahden viikon karanteeniin mahdollisten ulkomaan matkojen jälkeen riskimaista tultaessa.

Välinpitämättömästi turvallisuusohjeisiin suhtautuvaa opiskelijaa ei voida päästää kampukselle lähiopetukseen, vaan oppimistavoitteet tulee saavuttaa vaihtoehtoisilla tavoilla.

2. Käsihygienia ja tehostetut desinfiointi- ja siivoustoimenpiteet

Jokaisen meistä on tärkeää huolehtia, että kädet pestään lähimmässä wc-tilassa heti kampuksille saavuttaessa.

Perho Liiketalousopistossa kampustiloja siivotaan tehostetusti. Sen yhteydessä toimitilahuoltajat pyyhkivät pöydät, ovenkahvat ja muut kosketuspinnat päivittäin niin työ- kuin oppimistiloissakin. Myös WC-tiloja siivotaan ja desinfioidaan tehostetusti.

Kampuksilla on asianmukaiset käsidesipisteet sisääntulojen, ruokailutilojen ja wc-tilojen yhteydessä.

3. Suojaetäisyyksien mahdollistaminen ja varmistaminen, etätyöskentelyn suosiminen

Jokaisen kampuksella asioivan tulee noudattaa suojaetäisyyksiä niin luokka-, neuvottelu- ja työhuoneissa kuin henkilöstön taukotiloissa ja ravintoloissakin. Tätä korostetaan myös kampusten toimintaohjeissa. Toimintaa pyritään rytmittämään ja porrastamaan siten, että samassa tilassa olisi mahdollisimman vähän henkilöitä.

4. Erilaisten oppimisympäristöjen ja opetusjärjestelyiden hyödyntäminen

Kun oppiminen ja opetustoiminta nyt elokuussa palaavat kampuksille, tavoitteena on mahdollisimman normaalit opetuskäytänteet, edellä mainitut turvallisuusohjeet jatkuvasti huomioiden. Koulutusalakohtaiset ohjeet oppimisjärjestelyistä ja esimerkiksi etäopiskelun eri muotojen sekä verkkokampuksen hyödyntämisestä annetaan opintovuoden alkaessa.

Seuraa aktiivisesti viestintäämme! Koronatilanteen ohjeet ja järjestelyt voivat muuttua pikaisestikin.

5. Opastamiseen oikeisiin toimintatapoihin

Edellä kuvatut toimintaohjeet ovat kampuksillamme korostetusti näkyvissä ja saatavilla mm. opetusluokissamme ja yhteisissä tiloissamme. Kaikki henkilökuntaamme kuuluvat ohjaavat ja auttavat toimintaohjeisiin liittyvissä asioissa ja toimivat itse esimerkkeinä.

Toimintaohjeet koronaepäilyn sattuessa

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Opiskelijan tai opettajan ei pidä osallistua lähiopetukseen tai muuhun oppilaitoksen tiloissa järjestettävään toimintaan, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita tai, jos hän ei muutoin voi hyvin.

Myöskään muiden oppilaitoksen tiloissa työskentelevien tai siellä vierailevien ei myöskään pidä tulla oppilaitoksen tiloihin oireisina.

Jos henkilö sairastuu päivän aikana, tulee hänen poistua välittömästi oppilaitoksesta tai siirtyä erilliseen tilaan. Oireisten tulee hakeutua matalalla kynnyksellä koronavirustestiin.


Turvallinen paluu Perho Liiketalousopiskelun kampuksille onnistuu yhdessä ja vastuullisesti – lisätiedot

Juha Ojajärvi, rehtori
040 093 9269
juha.ojajarvi (at) perho.fi

Petri Vainio, henkilöstö- ja viestintäpäällikkö
050 376 0652
petri.vainio (at) perho.fi