Lisätietoja
Kestävän kehityksen opas
Kehitys kehittyy – opitaan lisää ja uutta
Hienoa, että olet kiinnostunut kestävästä kehityksestä ja haluat tietää enemmän kuin mitä oppaamme sivuilla olemme jo kertoneet.
Matka jatkuu – linkkejä lisätietoihin
Kestävä kehitys Suomessa
- Valtioneuvoston kanslian ylläpitämä kestävän kehityksen sivu: https://kestavakehitys.fi/
- Kestävän kehityksen sitoumuksen nettisivut: https://sitoumus2050.fi/agenda2030#/
- Perho Liiketalousopiston kestävän kehityksen sitoumus: https://sitoumus2050.fi/toimenpidesitoumukset#//details/59284DB67D10C8B33E7E8E4B
- Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaatti: www.koulujaymparisto.fi
- Ympäristö- ja energiamerkit: https://www.kuluttajaliitto.fi/tietopankki/vastuullinenkuluttaminen/ymparisto-ja-energiamerkit/
- HSY:n jäteopas: https://www.hsy.fi/jatteet-ja-kierratys/
Kestävä kehitys Perho Liiketalousopistossa
- Green City Farm: https://perho.fi/oppimisymparistot/kaupunkipelto-green-city-farm/
- Kestävä gastronomia: https://www.kestavagastronomia.fi/
- Perhon vastuullisuusraportti: https://perho.fi/vastuullisuusraportti-sustainability-report-gri/
Tietoa sosiaalisesta kestävyydestä
- Mikä on turvallinen työympäristö: https://ttk.fi/tyoturvallisuus_ja_tyosuojelu/tyoturvallisuuden_perusteet
- Hyvinvointivinkkejä opiskelijoille: https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/
- Asiaa hyvinvoinnista: https://www.nyyti.fi/hyvinvointitoimijoille/
- THL:n ohjeet erityiseen tukeen liittyen: https://thl.fi/fi/web/lapset-nuoret-ja-perheet/peruspalvelut/opiskeluhuolto/opiskeluterveydenhuolto/erityinen-tuki
- Naava-viherseinä: https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/
Kestävä kehitys ravintola-alalla
- Unilever Foodsin sivuilla paljon tietoa ja työkaluja liittyen kestävällä tavalla toimimiseen keittiössä: https://www.unileverfoodsolutions.fi/teemat-ja-ratkaisut/kestava-kehitys.html
- Ilmasto-oppaan vinkit ilmastoystävälliseen ruokavalioon: https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/hillinta/-/artikkeli/ab196e68-c632-4bef-86f3-18b5ce91d655/ilmastomyotainen-ruoka.html
- WWF:n Kalaopas auttaa tekemään vastuullisia kalavalintoja: https://wwf.fi/kalaopas/
- WWF:n ohjeet ympäristöystävälliseen ruokailuun: https://wwf.fi/ruokaopas/syo-ymparistoystavallisesti/
- WWF:n lihaopas auttaa valitsemaan ympäristöystävällisempää lihaa: https://wwf.fi/lihaopas/
- Tietoa Hävikkimestari-palvelusta: https://www.cgi.fi/fi/tuoteratkaisut/aromi/havikkimestari
- Tietoa ruokahävikin merkityksestä: https://www.luke.fi/ravintolafoorumi/ruokahavikin-maara-laatu-ravitsemispalveluissa/
- Portaat luomuun –ohjelma: http://www.portaatluomuun.fi/
- Annoksen CO2-laskuri Unilever Foodsin sivuilla: https://www.unileverfoodsolutions.fi/teemat-ja-ratkaisut/tyokalu/co2-laskuri.html
Tietoa luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä
- Suomen kansallisen biodiversiteettiohjelman strategia: https://www.luonnontila.fi/toimintaohjelma/biodiversiteettisopimus/strategia
- Lantakuoriaiset luonnon monimuotoisuuden tukijoina: http://www.helsinki.fi/foodwebs/lantakuoriaiset/2011/kuoriaiset2.pdf
- Tietoa luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen vaikutuksista: https://wwf.fi/uhat/luonnon-monimuotoisuuden-koyhtyminen/
- Tietoa mehiläistarhauksesta ja hunajantuotannosta: https://www.hunaja.fi/hunajasta/
- Tietoa hunajantuotannosta Suomessa: https://www.hyvaasuomesta.fi/suomalainen-ruoka/suomalainen-ruokaketju/hunaja
- Perustietoa mehiläisistä: https://www.hunaja.net/mehilaiset-ja-muut-polyttajat/perustietoa-mehilaisesta/
- Lisätietoa kumppanuusmaataloudesta englanniksi: https://urgenci.net/
Tietoa ravintola-, matkailu- ja liiketoiminnan alojen opinnoista sekä urheilijakoulutuksesta
Marja Hemmi, koulutusalajohtaja, ravintola-ala
040 480 5577
marja.hemmi (at) perho.fi
Satu Sandman, koulutusalajohtaja, matkailuala
040 775 3266
satu.sandman (at) perho.fi
Katriina Klén, koulutusalajohtaja, liiketoiminta
050 366 6711
katriina.klen (at) perho.fi
Tuuli Merikoski, koulutuspäällikkö, huippu-urheilu
0400 711728
tuuli.merikoski (at) perho.fi
Kestävän kehityksen oppaan sivunavigaatio
2. Vastuulliset koulutusalat
3. Monipuoliset ja vastuulliset oppimisympäristöt
4. Sinäkin voit toimia vastuullisesti
5. Lisätietoja/lähteitä