tiedote: Koronavirukseen liittyviä toimintaohjeita

Tällä tiedotteella päivitetään Perho Liiketalousopiston osalta tilannetta ja opiskelijoillemme suunnattuja toimintaohjeita, jotka liittyvät koronavirukseen (COVID-19).

Kuvituskuva, koronavirus (COVID-19)

Koronaviruksen huomioiminen Perho Liiketalousopistossa toiminnassa 13.3.2020

Tiedossamme ei tällä hetkellä ole Perho Liiketalousopiston opiskelijoita tai henkilökuntaa koskevia tartuntatapauksia tai epäilyksiä koronavirustartunnasta. Perho Liiketalousopistossa seurataan tarkasti terveydenhuollon asiantuntijoiden ja viranomaisten toimintaohjeita koronaviruksen ja muiden terveyteen liittyvien mahdollisten uhkien osalta.

Virustilanteen huomioiminen käytännön toiminnassa

Tämänhetkisen tiedon valossa Perho Liiketalousopistossa

 • opetusta järjestetään toistaiseksi molemmilla kampuksilla, Malmilla ja Töölössä, normaalien työjärjestyksien mukaisesti. Jos tilanne muuttuu ja opetusta on tarpeen rajoittaa, siitä tiedotetaan viivytyksettä opiskelijoille ja huoltajille Wilman välityksellä. Perho Liiketalousopiston kampusten opetustiloissa ja -järjestelyissä huomioidaan erityisesti, etteivät opiskelijat olisi lähikontaktissa toisiinsa. Molemmilla kampuksilla on kattavasti hygieniaan liittyvää ohjeistusta ja käsihuuhteita.
 • jos opiskelija ja/tai huoltaja päättää opiskelijan jäämisestä kotiin varotoimenpiteenä oppiminen pyritään toteuttamaan etäopiskelun keinoin, hyödyntäen ensisijaisesti iPerhon verkko-oppimisympäristöä. Opettajat antavat tarvittavan ohjeistuksen etäopinnoista opiskelijalle.
 • myös työpaikoilla tapahtuva oppiminen jatkuu toistaiseksi, ellei työpaikkakohtaisesti työnantajan edustaja ole ohjeistanut opiskelijaa toisin esimerkiksi työpaikalla todetun virustartuntariskin takia. Jos opiskelija ja/tai huoltaja päättää opiskelijan jäämisestä varotoimena kotiin, ohjaava opettaja sopii keskeytyksestä tapauskohtaisesti työnantajan kanssa.
 • peruutamme toistaiseksi kaikki ulkomaan matkat – opiskelijavaihtoihin, kansainvälisiin vierailuihin liittyvät ja muut ulkomaan matkat. Riskialueilla olevia opiskelijoita ja henkilökunnan jäseniä pyritään kotiuttamaan tapauskohtaisesti eri kohdemaiden olosuhteet huomioiden.
 • pidättäydymme lähtökohtaisesti kaikista yleisötapahtumista, mikä koskee sekä tapahtumien järjestämistä että niihin osallistumista viranomaisohjeiden ja suositusten mukaisesti.

Tiivistetyt ohjeet hygieniaan

 • Pese kädet vedellä ja saippualla: kostuta kädet kunnolla, ota kaksi painallusta saippuaa automaatista, ja hiero sitä käsiin joka puolelle vähintään 20 sekunnin ajan. Muista myös sormien välit, sormenpäät ja peukalot. Huuhtele kädet huolellisesti ja kuivaa kädet käsipaperiin.
 • Vältä kasvojen koskettamista, ettei mikrobeja joudu silmien, nenän ja suun limakalvoille.
 • Yski tai aivasta olkavarteen (hiha tiukasti suun edessä) tai kertakäyttöiseen nenäliinaan, laita se heti roskiin ja pese myös kädet. Kämmeneen/käteen/ilmaan yskiessä mikrobit leviävät nopeasti kaikille kosketuspinnoille kuten ovenkahvoihin, hanoihin, läppäreihin ja pöytäpinnoille.
 • Kun käytät alkoholipitoista käsihuuhdetta, ota kerralla määrä, jolla pystyt hieromaan kätesi kauttaaltaan.
 • Jos käytät työssäsi kertakäyttöisiä suojakäsineitä, riisu ne koskematta käsineiden ulkopintaan. Pese kädet suojakäsineiden riisumisen jälkeen.
 • Suu-nenäsuojuksen käyttö ei ole tarpeellista. Poikkeuksena on terveydenhuollon henkilöstö, koronavirusinfektioon sairastuneet henkilöt ja heidän lähipiirinsä.

Toimintaohjeet, jos sinulla on virusoireita tai -epäily

Alla oleva Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kuva havainnollistaa, millaisten oireiden ilmetessä koronavirustartuntaa on aiheellista epäillä:

Uuden koronaviruksen tyypilliset oireet

Uusi koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion. Tyypillisiä oireita voivat olla yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky.

Ota yhteyttä omaan terveyskeskukseen tai terveydenhuollon päivystykseen puhelimitse

116 117 (24 h)

 • jos sinulla on edellä kuvattuja oireita
 • jos olet ollut tekemisissä mahdollisesti virusinfektioon sairastuneen henkilön kanssa
 • jos saat kuumetta ja hengitystieoireita 14 vuorokauden kuluessa siitä, kun olet oleskellut epidemia-alueella tai tavannut epidemia-alueella olleen
 • jos opiskelijakaveri tai kampustiloissamme asioiva tuo esille virusepäilyn

Sairastumisen yhteydessä noudatettavat THL:n ohjeet >>

Lisätietoja tähän tiedotteeseen liittyvissä asioissa

Juha Ojajärvi, rehtori
040 093 9269
juha.ojajarvi (at) perho.fi

Petri Vainio
henkilöstö- ja viestintäpäällikkö
050 376 0652
petri.vainio (at) perho.fi

Sara Holmila, tiedottaja
040 778 0441
sara.holmila (at) perho.fi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments