Sadonkorjuumarkkinat la 13.9.2025

Tervetuloa! Sadonkorjuumarkkinat la 13.9.2025 klo 9–15

Myynnissä Perho Liiketalousopiston Green City Farmin ekologisesti kasvatettua syksyn satoa: vihanneksia, yrttejä ja kukkia. Sadonkorjuumarkkinoilla on tarjolla myös valmiita herkkuja, lähiruokaa, peltokierroksia  ja ohjelmaa myös lapsille.

Paikka: Green City Farm >> Perho Liiketalousopisto, Malmin kampus
Vanha Helsingintie 13, 00700 Helsinki

Sadonkorjuumarkkinoiden ohjelmaa

  • Perho Liiketalousopiston opiskelijoiden luotsaamat peltokierrokset. Kierroksella tutustuu ekologiseen peltoviljelyyn ja satokauden vihanneksiin, yrtteihin ja kukkiin.
  • Perhon Juustolan >>  tuotteita muun muassa kultamitalilla palkittu sinihomejuusto Perhon Rehtori.
  • Mocktailien maistelu. Perho Liiketalousopiston ravintola-alan opiskelijat kehittelevät mocktaileja varta vasten Sadonkorjuumarkkinoille.
  • Perhon Panimon >> oluet
  • Kurpitsan painon arvausta – paras arvaaja voittaa kurpitsan omakseen.
  • Lapset jumppaavat liiketoiminnan opiskelijoiden kanssa temppuradalla liikunta- ja hyvinvointikeskus Helmi Centerissä. Opiskelija maalaa kivat naamakuvat lapsille ja miksei aikuisillekin.
  • Perhon Helmen kahvi, pulla ja virvokkeet.

Pientuottajat Sadonkorjuumarkkinoilla

Pientuottajat tuovat kotimaiset ja laadukkaat ruokatuotteensa, vihannekset ja käsityöt markkinoille.

Pientilat tuotteineen Sadonkorjuumarkkinoilla

Johan i hallen bergfalk >>: Savustettua kalaa ja lihatuotteita sekä makkaroita
Kolin luomutila: Luomuvihannekset Vaskiosta
Ali-Marttilan tila >>: Omenat, kasvikset ja leikkokukat Rekijoelta
Mesilä isä&poika >>: Kaikkea hunajasta
Raaseporin hapattamo >>: Aidot maitohapapetut tuotteet Fiskarsista
Puotimaalla >> : Luomujauhot ja ryynit Korialta
Uudenmaan lähiruokakioski >>
Chihhuli >>: Vegaaniset chilituotteet
Green City Farm >>
Perhon Panimo >>
Perhon Juustola >>

Tuottajat päivitetty 12.6.


Belgian jättikani, aasi ja minisika kuvissa

Kiertävä farmi Pyhtäältä >> saapuu markkinoille mukanaan suloiset pieneläimet. Poni, kani, minisika, lammas, kana, kukko…


Malminseudun Yritysyhdistys ry järjestää Yrittäjämessut klo 9–15 Perhossa

Malminseudun Yritysyhdistys ry. kutsuu jäsenistönsä mukaan Yrittäjämessuille. Jäsenyritykset pääsevät verkostoitumaan, esittelemään yrityksensä palveluita ja/tai tuotteita sekä luomaan uusia kauppasuhteita. Messujen osallistumismaksu on 100 € (sis. alv 25,5%). Paikkana Perho Liiketalousopisto, Vanha Helsingintie 13.

Varaa paikkasi 15.8. mennessä yrittäjämessuille >> lisätiedot: jukka.aro (at) kuljetusrinki.com



Lisätiedot–Sadonkorjuumarkkinat la 13.9.2025 Malmin kampus

Jouni Leinonen, hankinta-asiantuntija
040 169 5977
jouni.leinonen (at) perho.fi

Työvoimakoulutus: Matkapalvelujen myynti, kurssitunnus 25006966

Matkatoimistot ja matkanjärjestäjät etsivät nyt uusia osaajia vauhdikkaaseen ja kansainväliseen ympäristöön. Tule mukaan ja ota askel kohti työtä, jossa pääset suunnittelemaan elämyksiä ja tekemään unelmista totta.

Matkapalvelujen myynti -koulutus työvoimakoulutuksena

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille työllisyyspalveluiden asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Koulutus järjestetään Helsingissä. Opetuskieli on suomi.

Onko sinulla?

  • vahvaa motivaatiota matkapalvelujen myynnin tehtäviin
  • hyvää suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa (muu kielitaito katsotaan eduksi)
  • kokemusta asiakaspalvelutyöstä
  • tietoteknisiä valmiuksia varausjärjestelmien käyttöön
  • valmiutta toimia välillä nopeastikin muuttuvissa tilanteissa asiakaslähtöisesti

Jaksot ja sisällöt

Lähi- ja verkko-opetusjakso: 22.9.–21.12.2025
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen jakso: 7.1.–29.5.2026

Opintoihin kuuluu kaksi tutkinnon osaa matkailualan perustutkinnosta: Matkapalvelujen myynti ja välitystoiminta (30 osaamispistettä) ja
Amadeuksen käyttö matkailualalla (15 osaamispistettä)

Hakeutuminen viimeistään 14.8. kurssitunnuksella 25006966

Haastattelut järjestetään Perho Liiketalousopiston tiloissa Malmin kampuksella viikoilla 36 ja 37. Kouluttaja lähettää haastattelukutsun sähköpostilla noin viikkoa ennen haastattelua. Opiskelijoiden esivalinnasta vastaa Helsingin työllisyyspalvelut.

Lisätiedot koulutuksen toteutuksesta

Satu Sandman, koulutusjohtaja, matkailuala
satu.sandman(at) perho.fi
040 775 3266

Työvoimakoulutus: Juomien myynti ja tarjoilu 25006081

Juomien myynti ja tarjoilu (nro 25006081)

Hallitse juomien myynti- ja tarjoilutyö kuin ammattilainen! Tartu tilaisuuteen  suorita tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta joustavalla täsmäkoulutuksella – ota tärkeä askel kohti ammattilaisuutta.

Juomien myynti ja tarjoilu –koulutus on työelämälähtöisesti suunniteltua juomien myynnin ja tarjoilun perustaitoihin keskittyvää osatutkintotavoitteista koulutusta. Opiskelijat suorittavat työssäoppimisjakson aikana Juomien myynti ja tarjoilu –tutkinnon osan ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.

Koulutusaika: 22.9.2025–28.11.2025

Koulutus on kokopäiväistä opiskelua. Koulutuksen opetuskielenä on suomi. Koulutuspaikka on Perho Liiketalousopisto Helsingissä.

Lisätietoja ja hakeminen Työmarkkinatorilta

Haku avoinna 19.6.2025–21.8.2025

Juomien myynti ja tarjoilu – Baarin asiakaspalvelun osaajaksi – Työvoimakoulutukset – Henkilöasiakkaat – Työmarkkinatori >>

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta

PERHO LIIKETALOUSOPISTO

Anu Piirainen, lehtori
040 774 7608
anu.piirainen (at) perho.fi

"

Kesän aukioloajat

Opinto- ja hakupalvelut avoinna

  • 19.06.2025 klo 9.30–13.00
  • 23.6–27.06.2025 klo 9.30-14.00

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Opiskelupaikka on vastaanotettava 26.6.2025 mennessä. Paikka vastaanotetaan Opintopolun lähettämän linkin kautta.

Hakijoiden ohjaus kesällä

30.6.–01.8.2025

Mikäli sinulla on kysyttävää hakemukseesi liittyen tai tarvitset lisätietoa hakuprosessista, otathan yhteyttä sähköpostitse. Kaikki hakijoita koskevat tiedustelut pyydetään lähettämään osoitteeseen: hakutoimisto (at) perho.fi.

Opinto- ja hakupalvelut suljettu

  • 14.7–18.7.2025

Opiskeluajat ja lomat 2025-2026

Hyvää kesää!


Perhon koulutuksiin voi hakea ja aloittaa opinnot syksyllä

Jatkuva haku ammatillisiin perustutkintoihin avoinna ympäri vuoden, joten opiskelupaikkaa voi hakea yhteishaun jälkeen. Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikki ikään katsomatta.

https://perho.fi/hae-meille/

Perho kantaa ammattiin

 

perustutkinto: Yo-pohjainen merkonomi

Ylioppilaspohjainen merkonomi

Varmista elämäsi parhaat jatkot työelämässä sekä korkeakouluopinnoissa – opiskele merkonomiksi! Hyödynnä välivuosi ja käynnistä opinnot vaikka työn ohella. Esim. pankit ja vakuutusyhtiöt ovat hyvin kiinnostuneita yo-merkonomeista. Liiketoiminnan opinnoista on myös hyötyä, vaikka suuntaisit juristiksi, sosiologiksi tai vaikka lääkäriksi. Seuraava aloituspäivä on tiistai 23.9.2025.

Jatkuvan haun hakemukseen liitettävät pdf-dokumentit

  • Tutkintotodistus
  • opintosuoritusote tai tutkintotodistuksen liite, josta näkyvät kurssit ja arvosanat
  • Suomen kielellä laadittu kuvallinen CV
  • lukion/aikuislukion päättötodistus
  • peruskoulun kuluvana vuonna tai edellisvuonna päättäneiltä peruskoulun päättötodistus / todistus TUVAsta
  • kielitaitotodistus tarvittaessa.

Polkuvaihtoehtoina ovat muun muassa

  • myynti & markkinointi
  • finanssiala (työ pankissa/vakuutusyhtiössä)
  • palkanlaskenta & henkilöstöhallinto
  • kirjanpito ja tilinpäätökset
  • vähittäiskauppa.

Lähiopetusta on kolmena päivänä viikossa, ja muina päivinä voit vaikka tehdä osa-aikaisia töitä. Oppisopimusopiskelu onnistuu, kun sinulla on työpaikka liiketoiminnan alalla. Ja jos et asu pk-seudulla, niin verkko-opinnot ovat sinulle.

Perhosta jatkat työelämään tai korkeakouluun

Yo-pohjaisten opintojen kesto on yksilöllinen (keskimäärin noin 1–1,5 vuotta).Osana merkonomiopintoja voit suorittaa Haaga-Helia  ammattikorkeakoulun väyläopintoja ja jatkaa meiltä suoraan tradenomiopintoihin. Tiesithän, että erinomaisella merkonomitodistuksella voit päästä suoraan tradenomitutkinto-opiskelijaksi.

Hanki tutkinto, joka kestää

Kutsumme jatkuvan haun hakijoita soveltuvuushaastatteluun. Hakemus on voimassa neljä kuukautta.


Liiketoiminnan perustutkinto & jatkuva haku

Jatkuvan haun hakemukseen liitettävät pdf-dokumentit

  • Tutkintotodistus
  • opintosuoritusote tai tutkintotodistuksen liite, josta näkyvät kurssit ja arvosanat
  • Suomen kielellä laadittu kuvallinen CV
  • lukion/aikuislukion päättötodistus
  • peruskoulun kuluvana vuonna tai edellisvuonna päättäneiltä peruskoulun päättötodistus / todistus TUVAsta
  • kielitaitotodistus tarvittaessa.


Yo-pohjainen merkonomi – lisätiedot

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi >>

 

Hae nyt liiketoiminnan perustutkintoon

Lisäpaikkoja liiketoiminnan perustutkintoon– aloita opintosi tänä syksynä!

Opiskele käytännönläheisesti ammattiin! Jos et saanut toivomaasi opiskelupaikkaa, voit hakea vielä Perho Liiketalousopiston liiketoiminnan perustutkintoon suorittamaan merkonomin opintoja 13.8.2025.

Merkonomi: Asiakaspalvelu, markkinointi, pankki-, vakuutus- ja kaupan ala, myynti tai taloushallinto

Merkonomiksi opiskelet nopeasti, ja se on mielekäs tutkinto liike-elämän monipuolisiin tehtäviin. Merkonomi työskentelee yleensä asiakaspalvelun, markkinoinnin, pankki-, vakuutus- ja kaupan alan, myynnin tai taloushallinnon tehtävissä. Liiketoiminnan perustutkinnosta saat eväitä myös yritystoimintaan! Tarjolla on runsaasti valinnaisia tutkinnon osia, joilla rakennat osaamisestasi oman näköisesi.

Hae opintoihin jatkuvassa haussa

Jatkuvassa haussa opintoihin voi hakea peruskoulun päättötodistuksella:

  • liiketoiminnan kaksoistutkintoon, josta valmistut merkonomiksi sekä ylioppilaaksi
  • liiketoiminnan perustutkintoon, josta valmistut merkonomiksi.

Opinnot alkavat keskiviikkona 13.8.2025.

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi>>

Lisätiedot – Hae nyt liiketoiminnan perustutkintoon

Heidi Havumäki, koulutusjohtaja, liiketoiminta
heidi.havumaki(at)perho.fi
040 714 4246

Matkailualan perustutkintoon haku, 2025 startit

Matkailualan perustutkinto, jatkuva haku

Haluatko varmistaa innostumisen ja onnistumisen niin työelämässä kuin ammattikorkeassakin? Opiskele matkailun asiakaspalvelijaksi! Hae perustutkintoon nyt.

Jatkuvan haun hakemukseen liitettävät pdf-dokumentit

  • Tutkintotodistus (suoritettu tai kesken jäänyt tutkinto)
  • opintosuoritusote tai tutkintotodistuksen liite, josta näkyvät kurssit ja arvosanat
  • Suomen kielellä laadittu kuvallinen CV
  • lukion/aikuislukion päättötodistus
  • peruskoulun kuluvana vuonna tai edellisvuonna päättäneiltä peruskoulun päättötodistus / todistus TUVAsta
  • kielitaitotodistus tarvittaessa.

Perustutkinto-opintojen pituus on on keskimäärin kaksi vuotta, johon voit sisällyttää Haaga-Helia ammattikorkeakoulun matkailun liikkeenjohdon 1. vuoden opinnot >>

Myös työvaltaiset opinnot ja osatutkinnot

Jos sinulla on jo mieluisa opintoja vastaava alan työpaikka, siitä ei tarvitse luopua: meillä voit opiskella myös työvaltaisesti oppi- ja/tai koulutussopimuksella.

Voit myös suorittaa vain haluamasi tutkinnon osan tai osia >> ja ottaa vauhtia uralla etenemiseen.

Jatkuva haku auki läpi vuoden

Matkailulan opintojen aloitukset:

  • 13.8.2025
  • 19.9.2025
  • 10.11.2025

Kutsumme hakijoita soveltuvuushaastatteluun. Hakemus on voimassa neljä kuukautta.

Jatkuvan haun hakemukseen liitettävät pdf-dokumentit

  • Tutkintotodistus (suoritettu tai kesken jäänyt tutkinto)
  • opintosuoritusote tai tutkintotodistuksen liite, josta näkyvät kurssit ja arvosanat
  • Suomen kielellä laadittu kuvallinen CV
  • lukion/aikuislukion päättötodistus
  • peruskoulun kuluvana vuonna tai edellisvuonna päättäneiltä peruskoulun päättötodistus / todistus TUVAsta
  • kielitaitotodistus tarvittaessa.


Matkailualan perustutkinto, startit 2025 – lisätiedot

Matkailun asiakaspalvelija >>

Perustutkinto ja Ammattitutkinto: PerhoTarjoilija

PerhoTarjoilija – Ravintolan asiakaspalvelun ammattilainen

Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee erilaisten ravintoloiden ja baarien asiakaspalvelutehtävissä.

Tarjoilijan tehtävä on saada asiakas viihtymään ja tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Tehtäviin sisältyy ruoan ja juomien esittelyn ja myynnin lisäksi paljon osaamista ja tietoa. Mistä ruoka tulee? Mistä se on valmistettu? Mikä viini sopii yhteen juuri tämän ruoan kanssa?

Tarjoilija huolehtii asiakkaiden laskuttamisesta, usein myös kassan hoitamisesta ja yleisestä siisteydestä. Tarjoilun lisäksi työhön sisältyy paljon läsnäoloa ja huomaamatonta työtä, joka parantaa asiakaskokemusta.

Meillä on monenlaista tarjoilija -koulutusta, voit suorittaa perustutkinnon, ammattitutkinnon tai vaikka tutkinnon osia. Myös englanninkielinen tarjoilija -koulutus, Restaurant Waiter löytyy.

Jos sinulla on vasta vähän kokemusta, tutustu perustutkintoon ja hae koulutukseen:

Jos sinulla on jo enemmän kokemusta, tutustu ammattitutkintoon:

 

 

 

"

Yritykset ja koulutuksen järjestäjät rakentamassa kaupan tulevaisuutta

Osaava kauppa -akatemiassa jaetaan tietoa ja osaamista alan kehittämiseksi

Uusi Osaava kauppa -akatemia on verkosto, jossa kaupan alan yritykset ja koulutuksen järjestäjät pääsevät jakamaan tietoa ja osaamista alan kehittämiseksi ja vetovoiman lisäämiseksi. Akatemiaa koordinoivat Kaupan liitto, Business College Helsinki, Mercuria kauppaoppilaitos, Perho Liiketalousopisto ja Rasekon Ammattiopisto.

Tänä keväänä käynnistynyt Osaava kauppa -akatemia lisää ja syventää kaupan yritysten ja koulutuksen järjestäjien käytännön yhteistyötä. Tavoitteena on kehittää koulutusta vastaamaan kaupan alan osaamistarpeita, edistää alan koulutusten järjestäjien ja yritysten yhteistyötä, lisätä alan vetovoimaa ja tuoda alan monipuoliset koulutuspolut näkyviksi.

”Toiminta aloitetaan kuluvan vuoden aikana kaupan yritysten ja toisen asteen ammatillisten oppilaitosten kanssa. Vuodesta 2026 alkaen kohderyhmää laajennetaan myös korkeakouluihin”, Kaupan liiton koulutusasiantuntija Moona Naakka kertoo.

Toimintaan osallistuvat yritykset pääsevät kertomaan valtakunnallisesti kattavalle oppilaitosjoukolle tärkeistä osaamistarpeistaan, eri koulutusasteiden ja -alojen työmahdollisuuksista sekä työnantajabrändistä. Oppilaitokset saavat verkoston kautta arvokasta tietoa koulutusten työelämälähtöisyyden kehittämiseen ja opiskelijoiden alavalintojen tukemiseen.

Seuraavaksi akatemian koordinaatioryhmä kutsuu toisella asteella kaupan koulutusta järjestävät oppilaitokset sekä alan yritykset mukaan toimintaan.

Oikeat taidot, oikeaan aikaan – kaupan osaajat kasvavat yhteistyössä

Opetus- ja kulttuuriministeriön tänä keväänä toteuttaman, ammatillisen koulutuksen tulevaisuutta selvittävän verkkoaivoriihen tulokset kertovat parhaan mahdollisen ammatillisen koulutuksen nojaavan vahvasti työelämän kanssa yhdessä kehitettävään ja toteutettavaan laadukkaaseen koulutukseen.

”Yhteistyöverkoston käynnistäminen juuri tässä hetkessä on siis erityisen merkityksellistä ja hieno yhteisponnistus työelämäyhteistyön kehittämiseksi. Verkoston kautta alan toimijat saavat suoran keskusteluyhteyden toisiinsa alan kehittämiseksi ja uudistamiseksi”, sanoo Naakka.

Kaupan alan yritykset tekevät jo nyt merkittävää yhteistyötä alan oppilaitosten kanssa. Jatkuva kehittäminen on kuitenkin tarpeen osaavan työvoiman saatavuuden varmistamiseksi.

”Toimintaympäristön ja osaamistarpeiden muuttuessa tarvitaan monipuolista yhteistyötä koulutuksen järjestäjien ja työelämän välillä. Yksittäiset yhteistyömallit ovat tärkeitä, mutta eivät riitä yksinään vastaamaan muutokseen. Tästä syystä kaupan alan koulutuksen järjestäjien ja yritysten yhdistäminen Osaava kauppa -akatemiaan on erittäin tärkeää”, verkoston koordinaatioryhmässä toimivista Business College Helsingistä, Mercuria kauppaoppilaitoksesta, Perho Liiketalousopistosta ja Rasekon Ammattiopistosta todetaan.

Kuvaa kaupan alasta ja koulutuspoluista on myös syytä monipuolistaa, sillä kaupan alan työtehtävät ja niihin tarvittava osaaminen saattavat tuntua monista itsestään selviltä. Ala nähdään usein liiketoiminnan ja -talouden sekä kauppatieteiden osaajien toimialana tai alana, jossa tehtäviä on vain ammattiosaajille. Todellisuudessa kaupan alan osaajaksi voi päätyä monipuolisia koulutuspolkuja pitkin. Liiketoiminnan ja hallinnon koulutusalojen lisäksi alalla tarvitaan esimerkiksi tekniikan alojen osaajia – sekä ammattiosaajia että korkeakoulutettuja.

Lisätietoja – Osaava kauppa -akatemiassa yritykset ja koulutuksen järjestäjät rakentavat kaupan tulevaisuutta

Moona Naakka, koulutusasiantuntija
Kaupan liitto
moona.naakka (at) kauppa.fi
045 651 8474

Tunnelmia valmistujaisista 30.5.

Perho kantaa ammattiin

Perho Liiketalousopiston Malmin ja Töölön kampusten ravintola-, matkailu- ja liiketoiminnan alojen uusien osaajien valmistujaisjuhlia vietettiin pe 30.5.2025.

Apulaisrehtori Katriina Salmikuukka avasi molempien kampusten valmistujaisjuhlat puhumalla nuorille kannustavasti. Parhainta menestystä teille nuoret työelämään.

Sinulle ruusu ja halaus! Tie maailmalle kulkee ammatillisten opintojen kautta. Tutkintotodistuksen valmistuva saa sähköisessä muodossa tänä keväänä.

Perholaisille ammattiin valmistuneille jaettiin stipendejä, joita myönsi Pohjois-Helsingin yrittäjät ry:, Etelä-Suomen aluerahasto ja alueen K-ruokakauppiaat, MaRa Ry Henrik Bitten rahasto, Chef Eino, PAM osasto 107, Suomen Gastronomien Seura, ja Perho Liiketalousopisto.


Valmistujaisjuhla Malmin kampus

Perholaisten lehtoreiden musiikkiesitys Malmin kampuksella.

Ammattilakki kruunaa opiskelijan monen vuoden opskelun ja saavutuksen.

Liiketoiminnan ja matkailualan perustutkinnon kaksoistutkintoja suorittaneiden ylioppilaaksi julistaminen ja lakitus. Vararehtori Jonna Ekstrand jakoi ylioppilastutkintotodistukset ja julisti kaksoistutkintolaiset ylioppilaiksi.

Valmistuvan opiskelijan puheet pitivät Jenosan Suomela, KT22MT ja Sanchita Hänninen, KT22LT.

Yhteislauluina laulettiin Gaudeamus Igitur ja Suvivirsi. Säestys Matleena Nyyssönen-Edwards.


Valmistujaisjuhla  Töölön kampus

Ravintola-alan/Restaurant and Catering Services sekä liiketoiminnan uudet osaajat matkalla juhlapaikalle Temppeliaukion kirkkoon Töölössä.

Ammattiin valmistuneita onniteltiin ja muistettiin kukkasin.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon kaksoistutkintona suorittaneet julistettiin ylioppilaiksi ja lakitettiin. Kukat ja todistukset jakoivat Katriina Salmikuukka Perhosta ja Hilkka Koskimäki Eiran aikuislukiosta.

Perho Liiketalousopiston stipendit ravintola- ja catering-alan perustutkinnnosta valmistuneille jakoi koulutusjohtaja Marja Hemmi.

Temppeliaukion kirkossa tutkitaan ylioppilastodistuksia.

Valmistujaisjuhla pe 30.5.2025 – lisätiedot

Maarit Nevalainen, tiimi- ja kehittämisvastaava, opintopalvelut
040 714 4294
maarit.nevalainen (at) perho.fi