Opiskele kokiksi: ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut kokki osaa maukkaan ruoanvalmistuksen ja tarjoilun perusasiat ja voi työskennellä kokkina erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa. Perustutkinnon voi nopeimmillaan suorittaa 1,5 vuodessa päiväopintoina. Opinnot alkavat 8.1.2025.
Ravintola-alan opinnot ovat sinun juttusi, mikäli olet innostunut ruoanlaitosta, ravintola työpaikkana tuntuu omalta ja haluat tuottaa asiakkaille hyvää fiilistä. Meillä opiskelet monipuoliseksi ja muuntautumiskykyiseksi ravintola-alan ammattilaiseksi.
Kuka voi hakea jatkuvassa haussa?
Jatkuva haku on tarkoitettu peruskoulun jälkeen opinnot/-toja lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa tai korkeakoulussa suorittaneille ja/tai työelämässä jo kokemusta hankkineille.
Soveltuvuushaastattelut
Haastattelemme hakijoita sitä mukaa, kun hakemuksia tulee. Ilmoitamme hakijoille haastatteluajan sähköpostilla.
Seuraavat opintojen aloitukset ovat tammikuussa, maaliskuussa ja elokuussa 2025 Töölön kampuksella.
Valmistut vauhdilla kokin ammattiin
Heti opintojen alussa kanssasi tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Elämäsi opintojen pyörteissä kulkee nopeasti, kun jo hankkimasi osaaminen, lukio- tai muut opinnot ynnä ravintola-alan työkokemus lyhentävät kokkiopintojesi pituutta. Opiskella voit läpi vuoden, halutessasi myös kesällä.
Kokin opinnot toteutetaan työelämälähtöisesti. Saat monipuolisen ja käytännönläheisen ammattitaidon ja vahvistat työelämätaitojasi.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki >>
Hyvällä ammatillisella perustutkintotodistuksella voi nyt myös päästä suoraan sisään ammattikorkeaan ilman pääsykoetta. Meillä voit myös suorittaa osana perustutkintoa ruokatuotannon johtamisen restonomin opintoja >>
Opiskele ruoanvalmistusta ja kehitä englannin kielen taitoasi
Onko sinua kiehtonut ajatus opinnoista englannin kielellä? Perho Liiketalousopistossa voit opiskella kokin ammattiin englanniksi. Eikä sinun tarvitse olla siinä mikään mestari. Puolitoista vuotta kokin opintoja ja ruoanvalmistusta kansainvälisessä ryhmässä petraa kielitaitoasi samalla kun tutustut uusiin kulttuureihin ja erilaisiin näkemyksiin.
Vocational Qualificaton in Restaurant and Catering Services, Restaurant Cook >>
Haku tammikuussa alkaviin Restaurant Cook päiväopintoihin on parhaillaan käynnissä. Hakuaikaa on 11.11.2024 saakka.
Perustutkinto: kokki – lisätiedot
Hakutoimisto ja opintopalvelut/ Töölön kampus >>
hakutoimisto (at) perho.fi
09 350 9210
Aukioloaika 9.00-14.00
Next Level yseille
/in Tapahtumat /by Jonna OrdningKe 13. marraskuuta Perhon Malmin kampuksella
Koillis-Helsingin toisen asteen opiskelumahdollisuuksista tietoa tarjoava Next Level -tapahtuma marraskuussa Perho Liiketalousopiston Malmin kampuksella! Tapahtuma on kutsuvierastilaisuus.
Mitä voi saada aikaan peruskoulun jälkeen kolmessa vuodessa? —paljon! Yhteishaku ti 18.2.–ti 18.3.2025.
NEXT LEVEL
Jatko-opintotapahtuma Koillis-Helsingin yseille
– KUTSUVIERASTILAISUUS –
Vanha Helsingintie 13, Ala-Malmi (HUOM! Google Mapsia käytettäessäsi löydät parhaiten perille osoitteella Hietakummuntie 1a >>)
Aika: Ke 13.11.2024 klo 9–15
Koillis-Helsingin koulutustarjonta all-in-one
Koillis-Helsingin 9.-luokkalaisille suunnattu Next Level -tapahtuma auttaa löytämään parhaan suunnan jatko-opinnoille tekemällä tutuksi alueen ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden monipuolisen koulutustarjonnan.
Kysy omalta opoltasi, onko sinun koulusi kutsuttujen listalla!
Tapahtuman järjestäjät:
Kouluihin ja niiden tarjontaan tutustumiseen kannattaa oikeasti satsata, sillä opinnoissa onnistumisen mahdollisuudet kasvavat isosti, kun osaa valita itselleen koulutusalan ja -paikan, jossa pääsee hyödyntämään omia vahvuuksiaan.
Jatko-opintomahdollisuuksiin tutustumiseen kannattaa satsata!
KE 13.11. TSEKKILISTA
Mitä voi saada aikaan peruskoulun jälkeen 3 vuodessa?
Tässä esimerkkejä:
Perho Liiketalousopiston Urhea-linjoilla on näiden lisäksi mahdollisuus edistää myös urheilijauraa.
Tarjolla tietoa ja tukea aloista sekä ammateista myös opinto-ohjaajille/opettajille ohjaustyöhön.
Next Level yseille – lisätiedot
Karoliina Karusuo, koulu- ja hakumarkkinoinnin koordinaattori
040 774 7493
karoliina.karusuo (at) perho.fi
Helsingin Medialukio >> | Helsingin uusi yhteiskoulu >> | Stadin AO >> | Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu >>
Kaupan alaan tutustumassa
/in Yleinen /by Jonna OrdningMerkonomit tutustumassa K-Citymarket Eastoniin
Amiksessa opiskelun ohella voi käydä töissä. Yleensä se tarkoittaa, että töissä suoritetaan opintoja joko koulutus- tai oppisopimuksella.
Liiketoiminnan ryhmä PM23B Malmin ja PM23T Töölön kampukselta kävi ke 6. marraskuuta tutustumassa harjoittelu- ja työllistymismahdollisuuksiin Suomen toiseksi suurimmassa Cittarissa K-Citymarket Eastonissa >>
Vierailun emäntinä toimivat tavaratalojohtaja Laura Toivanen ja elintarvikepuolen henkilöstö- ja taloushallintopäällikkö Mirva Mällinen.
Kilpailu kaupan alan työpaikoista on kova; ala palkkaa vain parhaat – kuten M19U -alumnimme Romyn, joka työllistyi Eastonin Cittariin suoraan oppisopimuksesta. Kävimme tietysti moikkaamassa, kun paikalla oltiin!
Askel kerrallaan kohti omaa uraa
Eastonin Cittarissa kaupan alalle suuntaavat merkonomiopiskelijat voivat suorittaa hyvän setin tutkinnon osia kuten
Sitten on tietysti Eastonin Cittarin verkkokauppa. Sieltä lähtee per päivä maailmalle 200 tilausta, joista 90 % kotitalouksiin. Verkkokaupan tehtävissä voi suorittaa tutkinnon osat
Isosti oppia isossa
Jo yhdessä isossa myymälässä, kuten Cittarissa, on siis mahdollista hankkia arvokasta hands-on -osaamista vaikka koko liiketoiminnan perustutkintoon. Samalla tulee usein hommattua myös vakituinen työpaikka.
Ensi viikolla taas yksi liiketoiminnan opiskelijoistamme aloittaa työharjoittelun monipuolisella kaupan alalla K-Citymarket Eastonissa.
Käytäiskö taas moikkaamassa?
Kaupan alaan tutustumassa – lisätiedot
Kati Saario, lehtori, liiketoiminta
040 680 0339
kati.saario (at) perho.fi
Koulutussopimus ja oppisopimus >>
Jatko-opintoinfot
/in Yleinen /by Jonna OrdningInnostu opiskelusta, onnistu elämässä.
Jatko-opintoinfot Perho Liiketalousopiston opiskelijoille.
Jatko-opintoinfoissa ravintola-, matkailu- ja liiketoiminta-alojen perholaiset kuulevat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun >> hakijapalvelun esittelyn ja Sure – Restonomiliiton >> toiminnanjohtajan Joel Kettulan puheenvuoron sekä yleisesti korkeakouluun hakemisesta ja jatko-opinnoista perholaisten opojen kertomana.
to 12.12. klo 9.30–11
to 16.1. klo 9–10.30
HUOM! Olethan paikalla ajoissa, sillä heti tilaisuuden alettua ovet suljetaan.
Lämpimästi tervetuloa (ajoissa :) – matka jatkuu!
Jatko-opintoinfot – lisätiedot
Anne Maijala, opinto-ohjaaja, matkailu
anne.maijala (at) perho.fi
Karoliina Kemppainen, opinto-ohjaaja, liiketoiminta
karoliina.kemppainen (at) perho.fi
Päivi Kaksonen, opinto-ohjaaja, ravintola-ala
paivi.kaksonen (at) perho.fi
Koulua ja futsalia – yhteishakuinfo ma 25.11.
/in Tapahtumat, Uutiset /by Jonna Ordning– KUTSU –
Ammatilliset opinnot, lukio tai molemmat futsaliin yhdistettynä
Tervetuloa ma 25.11.2024 Perho Liiketalousopiston Koulua ja futsalia -infotilaisuuteen kuulemaan, mitä tavoitteellisen urheilun ja opiskelun yhdistäminen käytännössä tarkoittaa ja mitä se vaatii eri osapuolilta.
Futsal on aiempaa vahvempi laji Perho Liiketalousopiston urheilun ja opiskelun yhdistävillä Urhea-linjoilla, kun aloitamme elokuusta 2025 futsal-yhteistyön Käpylän Pallon (KäPa) >> kanssa.
Koulua ja futsalia – YHTEISHAKUINFO 2025
Aika: ma 25.11.2024 klo 17.30–n. 19.00
(* Google Mapsia käytettäessäsi löydät parhaiten perille osoitteella Hietakummuntie 1a >>)
Koulua ja futsalia -yhteishakuinfossa avaamme yhteishaussa peruskoulusta hakeville tarjolla olevia eri urheiluoppilaitosvaihtoehtoja (lukio, ammatillinen) sekä niiden hakuprosessit ja valintaperusteet.
Tilaisuus on tarkoitettu v. 2009 syntyneille pelaajille sekä heidän valmentajilleen, huoltajilleen ja muulle lähipiirille.
Lämpimästi tervetuloa!
Tilaisuus järjestetään osana Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia URHEAn >> ja urheiluoppilaitosten sekä Käpylän Pallon yhteistyötä.
Koulua ja futsalia
YHTEISHAKUINFO 2025 – lisätiedot
Lars ”Lasse” Eriksson, koulutusjohtaja, urheilijan ammatillinen koulutus
0400 529 016
lars.eriksson (at) perho.fi
P.S.
KäPan v. 2009 syntyneet poikapelaajat voittivat Suomen mestaruuden keväällä 2024!
perustutkinto: Yo-pohjainen merkonomi, tammikuun aloitus
/in Avoimet haut, Uutiset /by Jonna OrdningYlioppilaspohjainen merkonomi – tammikuussa alkavat opinnot
Varmista elämäsi parhaat jatkot työelämässä sekä korkeakouluopinnoissa – opiskele merkonomiksi! Hyödynnä välivuosi ja käynnistä opinnot työn ohella. Esim. pankit ja vakuutusyhtiöt ovat hyvin kiinnostuneita yo-merkonomeista. Liiketoiminnan opinnoista on myös hyötyä, vaikka suuntaisit juristiksi, sosiologiksi tai vaikka lääkäriksi.
Jatkuvan haun hakemukseen liitettävät pdf-dokumentit
Seuraava opintojen aloituspäivä ke 8.1.2025!
Polkuvaihtoehtoina ovat muun muassa
Lähiopetusta on kolmena päivänä viikossa, ja muina päivinä voit vaikka tehdä osa-aikaisia hommia. Oppisopimusopiskelu onnistuu, kun sinulla on työpaikka liiketoiminnan alalla. Ja jos et asu pk-seudulla, niin verkko-opinnot ovat sinulle.
Meiltä matkasi jatkuu työelämään tai korkeakouluun
Yo-pohjaisten opintojen kesto on yksilöllinen (keskimäärin noin 1–1,5 vuotta).Osana merkonomiopintoja voit suorittaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulun väyläopintoja ja jatkaa meiltä suoraan tradenomin 2. vuosikurssille.
Hanki tutkinto, joka kestää
Seuraava opintojen aloituspäivä on ke 8.1.2025. Kutsumme jatkuvan haun hakijoita soveltuvuushaastatteluun. Hakemus on voimassa neljä kuukautta.
Liiketoiminnan perustutkinto & jatkuva haku
Jatkuvan haun hakemukseen liitettävät pdf-dokumentit
Yo-pohjainen merkonomi – lisätiedot
Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi >>
Tekoäly osana johtamista koulutus alkaa 5.2.2024 – Haku on auki!
/0 Comments/in Avoimet haut, Uutiset /by Marjo KerkeläTekoäly osana johtamista (Tutkinnon osa)
Konkreettista, innostavaa ja hauskaa – Nauti uutta tietoa ja haasta ajatteluasi! Kolme tehokasta koulutuspäivää – suoritat tutkinnon osan ja saat roppakaupalla uutta näkemystä.
Koulutus sopii sinulle, joka työskentelet johto- tai esihenkilötehtävissä yksityisellä tai julkisella sektorilla tai asiantuntijatehtävissä johtaen tulosyksikön toimintaa.
Koulutus tarjoaa strategista näkemystä, osaamisen kehittämistä, käytännön työkaluja ja verkostoitumisen mahdollisuuksia.
Kolme tehokasta koulutuspäivää:
Kouluttajina toimivat Pinja Valkonen ja Arttu Ruukki
Pinja Valkonen yhdistää syvällisen asiantuntemuksen ja käytännönläheisen otteen tekoälyyn ja viestintään. Pinjalla on monipuolinen ura sisällöntuottajana ja viestinnän datalähtöisenä kehittäjänä, digivelhona, muutosmoottorina ja tekoälyasiantuntijana.
Arttu Ruukki on Fondia Oyj:n Senior Legal Counsel, AI and Data Economy Lead. Hän keskittyy juristin työssään pääasiassa immateriaalioikeuksiin, sopimusjuridiikkaan, datan käyttöön sekä tekoälyn hyödyntämiseen liittyviin kysymyksiin.
Suoritat tutkinnon osan
Koulutuksen aikana suoritat tutkinnon osan johtajana toimiminen Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta. Koulutuksen hinta on 250€.
Hae nyt!
Tervetuloa mukaan! Hakuaika päättyy 31.12.2024.
Lisätietoja koulutuksesta löydät täältä.
Jäikö kysyttävää?
Emilia Sorsa, koulutusasiantuntija
+358 (0)40 774 7530
emilia.sorsa@perho.fi
perustutkinto: Yo-matkailuala, 2025 startit
/in Avoimet haut, Uutiset /by Jonna OrdningMatkailualan perustutkinto, jatkuva haku
Oletko suorittanut esim. lukion? Haluatko varmistaa innostumisen ja onnistumisen niin työelämässä kuin ammattikorkeassakin? Opiskele matkailun asiakaspalvelijaksi! Hae nyt – opintojen lähin aloitus on ke 8.1.2025.
Jatkuvan haun hakemukseen liitettävät pdf-dokumentit
Innostu opiskelusta, onnistu elämässä.
Perustutkinto-opintojen pituus on on keskimäärin kaksi vuotta, johon voit sisällyttää Haaga-Helia ammattikorkeakoulun matkailun liikkeenjohdon 1. vuoden opinnot >>
Myös työvaltaiset opinnot ja osatutkinnot
Jos sinulla on jo mieluisa opintoja vastaava alan työpaikka, siitä ei tarvitse luopua: meillä voit opiskella myös työvaltaisesti oppi- ja/tai koulutussopimuksella.
Voit myös suorittaa vain haluamasi tutkinnon osan tai osia >> ja ottaa vauhtia uralla etenemiseen.
Jatkuva haku auki 24/7 läpi vuoden
Matkailulan opintojen aloitukset:
Kutsumme hakijoita soveltuvuushaastatteluun. Hakemus on voimassa neljä kuukautta.c
Jatkuvan haun hakemukseen liitettävät pdf-dokumentit
Matkailualan lukiopohjainen perustutkinto – lisätiedot
Matkailun asiakaspalvelija >>
Tarjoilijoille SM-kultaa ja kokit pronssille
/0 Comments/in Uutiset /by Ruth ArponenKokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden suomenmestaruuskilpailut 2024
Perho Liiketalousopiston tarjoilijoille, Eemu Lindfors ja Leevi Nyström, kultaa kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden suomenmestaruuskilpailussa 2024! Perhon kokkijoukkue, Rasmus Jämsä ja Eino Mauno, sijoittuvat pronssille.
Perholaisten tarjoilijoiden vahvuutena huomattiin iloisuus ja vuorovaikutustaidot, jotka näkyivät erityisesti englannin kielellä suoritetussa baaritehtävässä. Kokit palkittiin parhaasta kala-annoksesta.
Tarjoilijoiden kilpailussa toiseksi sijoittuivat Tredun kilpailijat Aino Ahvonen ja Oona Mäntyniemi, ja kolmanneksi REDUn opiskelijat Jonna Vuorinen ja Maria Ylisaukko-oja. Tarjoilijakilpailun päätuomarina toimi ravintolapäällikkö Markku Häiväläinen opetusravintolastamme.
Kilpailussa oli mukana 22 opiskelijaa ravintola- ja catering-alan koulutusta tarjoavista oppilaitoksista eri puolilta Suomea.
Kokkikilpailun voittivat REDUn opiskelijat Inga Karjalainen ja Saranukhul Intha. Toiseksi sijoittuvat kokkipari Jemina Oravasaari ja Otto Tapiovaara Winnovasta.
Voittajat jatkavat tarjoilijoiden ja kokkien PM-kilpailuun Tanskaan.
Kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden suomenmestaruuksista kisattiin REDUn Jokiväylän toimintayksikössä Rovaniemellä 30.-31.10.2024.
Kuvat: Satu Hakkarainen
Lentävä lautanen -ruokakulttuuripalkinto Perholle
/0 Comments/in Blogit, Onnistumiset /by Ruth ArponenRavintola- ja catering-alan koulutus lisää ruokakulttuurin kiinnostavuutta
Perho Liiketalousopiston ravintola- ja catering-alan koulutus sai Lentävä lautanen -ruokakulttuuripalkinnon. Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö, ELO-säätiö nostaa palkinnolla esiin edelläkävijöitä, jotka lisäävät ruokakulttuurimme kiinnostavuutta meillä ja maailmalla.
Lentävä lautanen -palkintoa vastaanottamassa vas. Marja Hemmi, rehtori Juha Ojajärvi. Oik. ELO-säätiön hallituksen jäsen Heikki Antolainen
Perho Liiketalousopiston ruokakulttuuripalkintoa perustellaan seuraavasti:
”Perhon ravintola-alan koulutus juontaa juurensa vuoteen 1935. Perho on kouluttanut Suomeen lukemattomia alan ammattilaisia ja mukautunut esimerkillisesti maailman muutokseen vuosikymmenten varrella. Siitä kertovat esimerkiksi yhdistyminen Helmi Liiketalousoppilaitoksen kanssa, englanninkielinen perustutkinto, Perhon omat panimo ja juustola sekä Helsingin Malmilla sijaitseva oppilaitoksen oma pelto, Green City Farm. Perhon ravintola- ja catering-alan koulutus on vieraanvaraisuusalan keskeinen edelläkävijä ja laadukkaan ammatillisen osaamisen kivijalka.”
Samassa tapahtumassa Lentävä lautanen -ruokakulttuuripalkinnon otti vastaan laadukkaiden suomalaisten raaka-aineiden puolestapuhuja ravintoloitsija-keittiöpäällikkö Ari Ruoho.
Palkinnot jaettiin Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija –kilpailujen finaalien yhteydessä Viini & Ruoka –tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa perjantaina 25.10.2024.
Lisätiedot–Perho Liiketalousopistolle Lentävä lautanen–ruokakulttuuripalkinto
Marja Hemmi, koulutusjohtaja, ravintolapalvelu
040 480 5577
marja.hemmi (at) perho.fi
Peter Fredman, ELO-säätiön hallituksen puheenjohtaja
peter.fredman (at) fredmangroup.com
Perustutkinto: Kokki
/in Avoimet haut, Uutiset /by Jonna OrdningOpiskele kokiksi: ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut kokki osaa maukkaan ruoanvalmistuksen ja tarjoilun perusasiat ja voi työskennellä kokkina erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa. Perustutkinnon voi nopeimmillaan suorittaa 1,5 vuodessa päiväopintoina. Opinnot alkavat 8.1.2025.
Ravintola-alan opinnot ovat sinun juttusi, mikäli olet innostunut ruoanlaitosta, ravintola työpaikkana tuntuu omalta ja haluat tuottaa asiakkaille hyvää fiilistä. Meillä opiskelet monipuoliseksi ja muuntautumiskykyiseksi ravintola-alan ammattilaiseksi.
Kuka voi hakea jatkuvassa haussa?
Jatkuva haku on tarkoitettu peruskoulun jälkeen opinnot/-toja lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa tai korkeakoulussa suorittaneille ja/tai työelämässä jo kokemusta hankkineille.
Soveltuvuushaastattelut
Haastattelemme hakijoita sitä mukaa, kun hakemuksia tulee. Ilmoitamme hakijoille haastatteluajan sähköpostilla.
Seuraavat opintojen aloitukset ovat tammikuussa, maaliskuussa ja elokuussa 2025 Töölön kampuksella.
Valmistut vauhdilla kokin ammattiin
Heti opintojen alussa kanssasi tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Elämäsi opintojen pyörteissä kulkee nopeasti, kun jo hankkimasi osaaminen, lukio- tai muut opinnot ynnä ravintola-alan työkokemus lyhentävät kokkiopintojesi pituutta. Opiskella voit läpi vuoden, halutessasi myös kesällä.
Kokin opinnot toteutetaan työelämälähtöisesti. Saat monipuolisen ja käytännönläheisen ammattitaidon ja vahvistat työelämätaitojasi.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki >>
Hyvällä ammatillisella perustutkintotodistuksella voi nyt myös päästä suoraan sisään ammattikorkeaan ilman pääsykoetta. Meillä voit myös suorittaa osana perustutkintoa ruokatuotannon johtamisen restonomin opintoja >>
Opiskele ruoanvalmistusta ja kehitä englannin kielen taitoasi
Onko sinua kiehtonut ajatus opinnoista englannin kielellä? Perho Liiketalousopistossa voit opiskella kokin ammattiin englanniksi. Eikä sinun tarvitse olla siinä mikään mestari. Puolitoista vuotta kokin opintoja ja ruoanvalmistusta kansainvälisessä ryhmässä petraa kielitaitoasi samalla kun tutustut uusiin kulttuureihin ja erilaisiin näkemyksiin.
Vocational Qualificaton in Restaurant and Catering Services, Restaurant Cook >>
Haku tammikuussa alkaviin Restaurant Cook päiväopintoihin on parhaillaan käynnissä. Hakuaikaa on 11.11.2024 saakka.
Perustutkinto: kokki – lisätiedot
Hakutoimisto ja opintopalvelut/ Töölön kampus >>
hakutoimisto (at) perho.fi
09 350 9210
Aukioloaika 9.00-14.00