Kaisa Laanamäe & Bocuse d’Or-kilpailukausi

Kokki omistautuu Ismo Sipeläisen MM-taistolle

Perholainen kokki Kaisa Laanemäe toimii Suomen edustaja Ismo Sipeläisen assistenttina Bocuse d’Or -kilpailukauden loppuun asti.

Tammikuussa 2023 päättyneellä edellisellä Bocuse d’Or -kilpailukaudella Laanemäe oli yksi Suomen edustajaa Johan Kurkelaa ja tämän assistenttia Aino Kasasta avustaneista kokkiopiskelijoista.

Nuori kokkilupaus Laanemäe hakeutui opintojensa yhteydessä Perho Liiketalousopiston kilpailutiimiin. Päivät venyivät pitkiksi, kun hän seurasi muiden valmistautumista kisoihin ja saattoi jäädä koululle iltakymmeneen saakka kirjoittamaan muistiinpanoja.

Pätevän kisa-avustajan löytäminen ei ole Bocuse-edustajille aina helppoa, sillä kilpailun säännöissä assistentin yläikärajaksi on määritetty 23 vuotta.

Kun Ismo kysyi minua tähän, niin kerroin, että tiedän kyllä mihin olen lähtemässä.

Tässä käytetään tosi paljon päätä ja ollaan koko ajan jalkojen päällä. Kun jatkuvasti joudut miettimään kaikenlaisia asioita, niin kyllä se väsyttää. Joka toinen päivä vedetään 5,5-tuntiset kisasuoritukset. Niitä edeltävinä päivinä tehdään punnaukset ja laitetaan setupit kuntoon, eivätkä nekään mitään istuskelupäiviä ole.

Sipeläisen valitsi Kaisa Laanemäen, joka avusti Anssi Riihimäkeä Vuoden Kokki 2021 -kilpailussa. Riihimäki jäi sijoituksesta piirun verran, mutta Laanemäe valittiin kilpailun parhaaksi assistentiksi.

Perholainen kokki Kaisa Laanemäe

Työ: Suomen Bocuse d’Or -edustaja Ismo Sipeläisen assistentti kisakauden loppuun asti. Finaaliin karsinta Norjan Trondheimissa 19.–20. 3. Loppukilpailu järjestetään Ranskan Lyonissa tammikuussa 2025.

Opinnot: Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, valmistunut Perho Liiketalousopistosta 2023

Kaisa Laanemäen kisakokemuksista ja tulevaisuuden suunnitelmista enemmän Avecmedian jutusta

Alkuperäinen teksti ja ylin kuva Jaakko Sandqvist

Lisätiedot

Marja Hemmi, koulutusalajohtaja, ravintola-ala
040 480 5577
marja.hemmi (at) perho.fi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments