Kestävyyttä kentälle & keittiöön -reseptikirja

Suomen Olympiakomitea on julkaissut nuorille urheilijoille suunnatun reseptikirjan Kestävyyttä kentälle & keittiöön. Projektin toteutti Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea yhdessä ruoka-alan asiantuntijoiden, Marttojen ja Perho Liiketalousopiston, kanssa.

Kestävyyttä kentälle & keittiöön -reseptikirja

Tältä näytää esimerkiksi kohtuukuormitteisen harjoituspäivän lautasmalli  – kuva Kestävyyttä kentälle & keittiöön -reseptikirjasta, alkuperäinen lähde: terveurheilija.fi

Kasviksia ei välttämättä löydy urheilijan(-kaan) lautaselta joka aterialla, vaan usein on vain jokin hiilihydraatin lähde ja jokin proteiinin lähde.

”Toivomme, että reseptikirjan avulla onnistuisimme myös innostamaan kasvisten käyttöön ja sitä kautta nuoret saisivat monipuolistettua omaa ruokavaliotaan”, sanoo Urhean ravitsemusterapeutti Vili Jaakola vinkaten reseptikirjan ideaan.

Eli mitä urheilijat syövät/mitä heidän kannattaa syödä, jota ruokavalio olisi kiinteä osa hyvää treeniä?

Lue lisää, tutustu resepteihin – ja ota käyttöön:


Kestävyyttä kentälle & keittiöön – lisätiedot

Tuuli Merikoski, koulutuspäällikkö, Urhea-linjat
0400 711 728
tuuli.merikoski (at) perho.fi

Olli Takanen, kouluttaja, ravintola-ala/Perho PRO
040 156 3535
olli.takanen (at) perho.fi

#mitäurheilijatsyövät


Kestävyyttä kentälle & keittiöön -reseptikirja

Perho Liiketalousopisto on Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian aktiivinen jäsen Tästä juontaa liiketoiminnan perustutkintoon johtavien palvelumuotoiltujen Urheiluakatemia-polkujemme Urhea-linja -nimi. Oppilaitoksellamme on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä urheilijoiden ammatillisen koulutuksen erityistehtävä ja valtakunnallisen urheiluoppilaitoksen status.