Köksän Mestarit 2024 tulee Jokirinteen oppimiskeskuksesta

Kirkkonummelainen Karhukopla videoi voittoon Köksän Mestarit -kilpailussa!

Kotitaloutta opiskeleville yläkoulujen oppilaille suunnattuun Köksän Mestarit 2024 kilpailuun lähetettiin 14 videota. Teemana oli itsenäisyyspäivä, suomalaisuus ja kotimaiset raaka-aineet. Ruokakokonaisuuden valmistus ja lopputulos videoitiin tuomariston arvioitavaksi.

Kilpailussa toiselle sijalle ylsi upeasti Team Kurre Haapajärven yläasteelta. Kolmannen sijan kuittasi Rontti Ranskikset Maunulanyhteiskoulu/Helsingin matematiikkalukiosta.

1. KARHUKOPLA, Jokirinteen oppimiskeskus

Työn innoittajana on ollut Suomen kaunis luonto, vuodenajat, itsenäisyys sekä perinteet. Ruoka-annokset ovat melko haastavia ja näyttävät onnistuneen hyvin. Karhukoplalaiset ovat myös kommentoineet inspiraatiostaan ruokien alkuperään. Tuomarien mielestä selkeys, liikkuvat kuvat ja kommenttiraita tekevät videosta persoonallisen sekä näyttää katsojalle konkreettisesti mitä kaikkea keittiössä on saatu aikaan. Tuomarit pitävät ideasta nimetä ruot ja juomat.

Alkujuoman ja ruokien esille laitto on erittäin onnistunut. Erityisesti alkujuoma ja lohiannos ovat kauniita. Opiskelijoilla on ollut käytössään monia eri tekniikoita ruokia tehdessään.

2. TEAM KURRE, Haapajärven yläaste

Video on selkeä, ja työvaiheet on esitelty hyvin. Erityismaininta tulee perunamuussin paseeraamisesta [soseuttaa siivilän läpi painellen] Team Kurrelle! Siisteys ja lajittelu oli huomioitu hyvin. Ruoat ovat perinteisiä ja herkullisen näköisiä. Suomenmuotoiseksi tehty lihamureke on hauska idea, harmillista että alkuperäisen idean hirvimureke ei onnistunut. Videota olisi voinut höystää tekstillä ja puheella.

3. RONTTI RANSKIKSET, Maunulanyhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio

Hienoa, että uskallatte laittaa luovuuden peliin! Videolla on kivasti yhdistetty tekstiä ja liikkuvaa kuvaa. Rontti ranskisten iloiset tervehdykset luovat kivan ja iloisen tunnelman.  Musiikkivalintana lennokas polkka saa hymyn huulille. Ruoat ovat hauskoja ja kanssakilpailijoiden annoksiin verrattuna erilaisia. Sapakset [pienet suolaiset syötävät] ja mustikkadrinkki näyttävät  herkullisilta.

Karhukoplan palkinto on matka Helsinkiin 13.–14.3.2024

Vierailun aikana tutustutaan Perho Liiketalousopiston Töölön kampukseen sekä ravintola-alan opintoihin. Päivän päätteeksi nautitaan maittava illallinen HOK-Elannon ravintolassa.

Kiitos kaikille yläkouluille mukanaolosta!

Tuomarit

Finaalin tuomaristossa tänä vuonna on ollut Perho Liiketalousopiston ravintola-alan ammattilaiset:

Roope Myyryläinen, ruokatuotannon ammattiopettaja
Satu Hakkarainen, ravintolapalvelun ammattiopettaja
Karoliina Karusuo, Köksän Mestarit -projektinjohtaja
Marja Hemmi, koulutusalajohtaja, ravintola-ala

Lisätiedot–Köksän Mestarit 2024 tulee Jokirinteen oppimiskeskuksesta

Karoliina Karusuo, projektinjohtaja
Perho Liiketalousopisto, ravintola-ala
040 774 74 93
karoliina.karusuo (at) perho.fi


Köksän Mestarit 2024-kilpailuorganisaatioon Perho Liiketalousopiston lisäksi kuuluvat Food Camp, Mestarikoulu, Kotitalousopettajien liitto ja HOK-Elanto.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments