Vuoden Tarjoilija 2020: Erinomaisella palvelulla erottuu edukseen

Vuoden Tarjoilija on Perho Liiketalousopiston ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut Christian Angelov. Kokiksi hän valmistui vuonna 2017, koska halusi tarjoilijan ammattitaidon lisäksi osaamisen keittiön puolelta.

Huippukokemuksia ensimmäisistä kilpailuvoitoista

Uransa huippuhetkiksi hän mainitsee Vuoden Tarjoilija voiton lisäksi Coupe George Baptiste -kilpailuissa vuonna 2017 saavuttamansa salityöskentelyn Euroopan ja maailmanmestaruudet. Kokeilumielessä kilpailuun valmentajansa Seppo Honkasen kanssa osallistunut Vuoden Tarjoilija sanoo, että ensimmäiset kilpailuvoitot tuntuivat hyvältä, sillä niiden eteen oli tehty yhdessä paljon töitä.

Sali ja keittiö sopivat yhteen

Ravintolassa työskentely perustuu Angelovin mielestä salin ja keittiön vahvalle yhteistyölle. Huippuravintola erottuu edukseen erinomaisella palvelulla.

— Koin tärkeäksi oppia molemmat puolet, koska ravintola-ala perustuu salin ja keittiön yhteistyölle. Keittiötyön ymmärrys antaa myös salityöhön näkemystä, esimerkiksi raaka-aineiden ja valmistusmenetelmien hyvä tuntemus auttaa palvelemaan asiakkaita entistä paremmin. On hienoa pystyä kertomaan asiakkaalle possetin ja pannacotan ero – olen kiitollinen, että olen saanut mahdollisuuden oppia.

Perhe ja työyhteisö tukena

Nuoren lupauksen suurin tuki ja esikuva perheestä on ollut Suomen palkituin sommelier, Samuil Angelov. Ravintola Murun Taneli Lehtonen ja Saara Alander ovat auttaneet häntä tuoreella uralla eteenpäin.

—Toivon, että jonain päivänä kehityn jopa esikuviani paremmaksi ja voin puolestani ottaa omien siipieni suojaan jonkun alalle pyrkivän uuden lupauksen, niin kuin minut on otettu. Saamani tuki on ollut hienoa, ja vienyt eteenpäin kilpailuissa.


Elo-säätiö nostaa esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten, tulevaisuuden kykyjen ja avainsidosryhmien osaamista yhteistyössä Vuoden Kokki , Vuoden Tarjoilija ja Bocuse d’Or Academy Finland yhteistyöverkostojen kanssa.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments