Perhon Juustolan sinihomejuustolle kultaa

Perhon Rehtorille kultaa maailman arvostetuimmassa juustokilpailussa

Perhon Juustolan sinihomejuustolle World Cheese Awards -kultaaPerhon Juustolan valmistama sinihomejuusto, Perhon Rehtori, voitti kultaa 27.10.2023 maailman arvostetuimmassa World Cheese Awards -juustokilpailussa Norjan Trondheimissa, missä esillä oli laaja valikoima eri tyylisiä juustoja puhvelin, lehmän, vuohen ja lampaan maidosta.

Perhon Juustolan sinihomejuustolle World Cheese Awards -kultaa

Made in Helsinki! Juustojen aatelia, Perhon Juustolan pastöroidusta luomulehmänmaidosta valmistettu Perhon Rehtori -sinihomejuusto.

Perhon Rehtori teki vaikutuksen 264 juustoasiantuntijan paneeliin, johon kuului kokkeja ja reseptien tekijöitä, juustojen asiantuntijoita sekä kriitikkoja, ostajia, jälleenmyyjiä ja toimittajia 38 eri maasta. He arvioivat jokaisen juuston huolellisesti ottaen huomioon juuston ulkonäön, aromin, koostumuksen ja rakenteen eli summaten: kulinaristisen muodon, maun ja suutuntuman.

Perhon Juustola -logoArvoinnin lopputulos oli, että pastöroidusta luomulehmänmaidosta käsityönä valmistettu ja viisi kuukautta kypsytetty pähkinäinen, lempeän luonteikas & aromikas Perhon Rehtori, oli kaikilta osiltaan paras kilpailuun osallistuneesta 4 502 juustosta.

“Tämä oli ensimmäinen kerta meille näissä kilpailuissa ja olihan tämä saavutus, että Perhon Juustolalle heltisi heti myös ensimmäinen sija, kultaa. Toki olemme saaneet muutenkin erittäin hyvää palautetta juustoistamme. Lähdimme Trondheimiin luottavaisin mielin. Tiesimme kuitenkin, että kovassa seurassa kilpaillaan”, kertoo juustontekijä Olli Takanen Perhon Juustolasta >> joka on toiminut vuodesta 2018 Ravintola Perhon yhteydessä Helsingin Töölössä.

World Cheese Awards esittelee laadukkaat uutuudet

World Cheese Awards -kilpailu järjestettiin nyt 35. kerran ja osallistujia oli 43 eri maasta. Perhon juustola oli ainoa suomalainen juustola tämän vuoden mittelössä.

Kilpailussa on sen historian aikana esitelty uusia juustoja muun muassa Puolasta, Intiasta, Liechtensteinista ja Turkista. Vakiintuneet juustontuottajamaat, kuten Italia, Espanja, Ranska ja Iso Britannia, olivat tänäkin vuonna hyvin edustettuina.

Eniten osallistujia tuli Espanjasta, kun taas isäntämaa Norja toi kisaan kaikkien aikojen suurimman juustotarjottimensa, kaiken kaikkiaan 293 juustoa.

Onnittelut Perhon Juustolalle!

Perhon Juustolan sinihomejuustolle kultaa – lisätiedot

Olli Takanen, kouluttaja/trainer, PerhoPRO
olli.takanen (at) perho.fi
+358 (0)40 156 3535