Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä


Lauantain 21.9.2019 aurinkoiseksi kääntynyt kirpeä syyspäivä houkutteli väen herkuttelemaan, tekemään lähiruokaostoksia, nauttimaan mukavasta tunnelmasta ja tutustumaan kaupunkipeltoon Perho Liiketalousopiston Green City Farmin sadonkorjuumarkkinoilla.


Kiitos tämänkertaisesta!

Tavataan taas ensi vuonna syyskuussa näissä merkeissä:

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä

Green City Farmin sadonkorjuumarkkinoiden juontajana, jututtajana ja viihdyttäjänä toimi trubaduuri Ari Joki

Reilun hehtaarin kaupunkipelto kantaa satoa kuin maalaisserkkunsa

Perho Liiketalousopiston Helsingin kaupungilta vuokraama 1,2 hehtaarin pelto kuuluu kiinteästi oppilaitoksen toiminta- ja opetussuunnitelmaan – ja Sadonkorjuumarkkinoihin.

Green City Farmilla kantoi tänäkin vuonna runsasta satoa ilman teollisia lannoitteita muun muassa maissi, tomaatti, kurpitsa, kurkku, punajuuri ja lehtikaali. Niitä käytiin ihastelemassa ja maistelemassa personal farmer Steven Lowndes’in opastamilla peltokierroksilla.

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä Oskari Mörö

Myös perholainen liiketoiminnan opiskelija, aitajuoksija Oskari Mörö, on kiinnostunut ekologisesta ruoasta – vaikka sitten nimellä SporttiGastronomia

Perhon Ruokarekka

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä Perhon Ruokarekka

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun restonomiopintoja osana ravintola- ja catering-alan perustutkintoaan suorittavat perholaiset väyläopiskelijat pitivät Perho Ruokarekan pystyssä ja vieraat kylläisinä

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun restonomi-väyläopiskelijat ja Perhon Ruokarekka toivat markkinoille vegehampurilaiset, fenkolikakun, grillatun maissin ja vadelma-puolukkamehun.

26-kiloinen kurpitsa ja huomattavasti kevyempi hauva

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä

Iso kurpitsa saattoi pelottaa perheen pienimpiä…

Liiketoiminnan PM19A-ryhmän opiskelijat osallistuivat Sadonkorjuumarkkinoiden järjestelyihin ja toimivat avustajina. He myös organisoivat tapahtumaan ”Arvaa kurpitsan paino” -kilpailun.

Lähimmäksi kurpitsan kilot arvasi Janette Kaita. Onnittelut!

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä

Green City Farmin myyntipöydältä löytyi kotiinviemisiksi pellon kasviksia, Perhon Juustolan juustoja ja Stadin parasta Perhon hunajaa

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä

Nämä tässä ovat etikkapunajuuria Perho Liiketalousopiston tyyliin. Green City Farmin kurkuista ja kurpitsoista oli säilötty hykerryttävän hyviä pikkelssejä ja tomaateista kasvis-makaronilaatikon kruunaavaa ketsuppia.

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä

Biokompostori kiinnostaa lehtori Turusta – tälläinen kotiinkin!

Kaupunkilaisten oma pelto – Herttoniemen ruokaosuuskunta

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä Kaupunkilaisten oma pelto – Herttoniemen ruokaosuuskunta

Myynnissä tuoreet porkkanat suoraan pellosta – ja sitten hippulat vinkuen kotiin. Maukas porkkanasosekeitto valmistuu kädenkäänteessä.

Paavolan Kotijuustola

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä Paavolan Kotijuustola

Suomalaisesta käsittelemättömästä maidosta valmistettuja maukkaita, lisäaineettomia juustoja ja jogurtteja

Bovikin luomutilan

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä Bovikin luomutilan

Luomut liha- ja lammastuotteet sekä lampaanvillasta neulotut sukat, lapaset, sormikkaat ja kynsikkäät – kyllä lämmittää!

Kolin luomutila

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä Kolin luomutila

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä Kolin luomutila

Satokauden perustuotteita ovat perunat, sipulit, porkkanat, punajuuret ja kaalit.

Btw: Tiesitkö että vaaleanvihreä lehtikaali on yhtä ravinteikas ellei jopa ravinteikkaampi kuin tummanvihreä sisarensa?

Ali-Marttilan tila

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä Ali-Marttilan tila

Rouskuvat omenat pitävät lääkärin loitolla ja markkinaväen lähellä: kauppa kävi hyvin!

Stadin Tarhaajat ja Hunajafrendit ry

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä Stadin Tarhaajat ja Hunajafrendit ry

Mehiläistarhaaja Merja-Riitta Laurila ja hunajatuotteet

Tuula Kinnusen Luomukylä

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä Tuula Kinnusen Luomukylä

Jauhoja, hiutaleita, ryynejä, leseitä ym. luomuviljellystä rukiista, vehnästä, ohrasta ja kaurasta

Solotop

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä Solotop

Lauri Saarela esitteli kuinka pois heitettävän jätteen määrä saadaan vähenemään 90 %:lla: syöttämällä biojätteet ja mikro-organismeja Okli-Green Good -kompostoriin jäte hajoaa 24–48 tunnissa maanparannusaineeksi

Fazer Food Services

Sadonkorjuumarkkinat – hyvää läheltä Fazer Food Services

Ja pitäähän markkinoilla aina olla kahvia ja munkkia 🙂

Kuvat: Yani Hartonen ja Perho Liiketalousopisto

Sadonkorjuumarkkinat – lisätiedot

PERHO LIIKETALOUSOPISTO | GREEN CITY FARM

JUHA OJAJÄRVI
rehtori, toimitusjohtaja
0400 939 269, juha.ojajarvi (at) perho.fi

JARMO ÅKE
koulutusteknologian kehittämispäällikkö, lehtori
040 147 8552, jarmo.ake (at) perho.fi


Pääyhteistyökumppanit

Kestävän gastronomian huippis 2019 kiittää!

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of