Tarjoilija on POP

Opiskelija- ja uratarinat – kokemuksia

Kuka #perholainen tarjoilija

Onerva, 18 v
espoolainen ravintola- ja catering-alan opiskelija, tarjoilija
cosplay, lukeminen, partio

Tarjoilijaopiskelija baariympäristössä Perho Liiketalousopisto

Mitä nyt, ONERVA?

Opiskelen ravintola- ja catering-alan perustutkintoa kaksoistutkintona (kokki + lukio). Kiirettä on ollut, kun valmistauduin ylioppilaskirjoituksiin ja samaan aikaan treenaan ravintola-alan kilpailuihin. Tähtäimessäni ovat Taitaja-semifinaalit 2021 tammikuussa ja ravintola-alan ammattitaidon SM-kilpailut keväällä.

Miten/miksi hakeuduit opiskelemaan Perho Liiketalousopistoon?

Aikomuksenani oli mennä peruskoulusta suoraan lukioon. Kotitalousopettaja toi meidät 8. luokalla tutustumaan ravintola-alan koulutukseen Perho Liiketalousopiston Töölön kampukselle. Tunsin oloni erittäin mukavaksi  – ja sain syödäkseni hyvää ruokaa! Ravintola-ala tuntui heti omalta. Tähän ehkä vaikutti myös selvästi aistittava erityinen yhteenkuuluvuus opiskelijoiden ja henkilöstön kesken, jolle tiedän nyt sanankin: perholaisuus.

Stoorisi

Tarjoilijan työssä on sitä tietynlaista 40-luvun tyylikkyyttä. Sitten kokin opintojen aikana hoksasin pitäväni enemmän asiakaspalvelusta. Ihmiset ovat todella kiinnostavia. Baaritiskillä on joillakin asiakkailla kerrottavanaan tarinoita, joihin pakostakin tempautuu mukaan.

Taitetut servietit ovat kauniita ja niiden taittelu on hauskaa, jopa rentouttavaa.

Drinkkien tekeminen on kiehtovaa, kun juomista rakentuu värikkäitä ja kauniita. Olenkin ostanut kotiini omat baaritarvikkeet, joilla valmistan oman fiilikseni mukaan kavereilleni juomia. Ne tykkäävät googlettamalla löytämästäni Earl Grey -martinista, johon tulee siirappia ja Earl Grey -teetä.

Miksi haluan mukaan kilpailuihin?

Kilpailuissa ja niihin treenatessa pääsen arvioimaan omaa osaamistani ja työskentelyäni harkitusti. Esimerkiksi baaritreeneissä käytetään erikoisia välineitä ja viinien opettelun kautta perehtyy väkisinkin kulttuureihin, viinialueisiin ja rypälelajikkeisiin. Ylipäätään treeneissä näkee hienoja juttuja, joita ei perusopetuksessa juurikaan tehdä.

Tarjoilija on POP – lisätiedot

Joonas Heino, hovimestari, kilpailuvalmentaja
joonas.heino (at) perho.fi