EuroSkills Gdansk 2023-kilpailijat lähetettiin matkaan

Ammattitaitomaajoukkue tukijoineen kokoontui lähettämistilaisuuteen perjantaina 25.8. Opetushallituksessa. Perho Liiketalousopistosta EuroSKills Gdansk EM-kilpailuun lähetettiin kokki Hiep Nguyen, joka kilpailee lajissa cooking 5.–9.9.2023

Cooking lajissa kilpailee Hiep Nguyen, jonka valmennuksesta on vastannut expertti Antti Porna. Kuva: SkillsFinland, Laura Luomalehto

Suomesta lähtee Puolaan 25 kilpailijaa

Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills järjestetään Puolan Gdanskissa 5.–9.9.2023.  Kilpailijat ovat korkeintaan 25-vuotiaita ammatillisia huippuosaajia kukin omalta alaltaan.

Suomen osallistumisen tavoite kilpailuissa on suomalaisen huippuosaamisen kehittäminen ja ammatillisen koulutuksen eurooppalaisen yhteistyön vahvistaminen. Suomen joukkueen kilpailuun kokoaa ja lähettää Skills Finland ry yhteistyössä ammatillisten oppilaitosten kanssa. Kilpailijoiden lisäksi joukkueeseen kuuluu 21 eksperttiä, jotka toimivat kilpailussa asiantuntijoina ja tuomareina. Ekspertit ovat usein ammatillisia opettajia, ja kilpailuvalmennusta tehdäänkin osana ammatillisen koulutuksen ja työelämän yhteistyötä.

Ammattitaitomaajoukkue EuroSkills Gdansk 2023. Kuva: SkillsFinlad, Laura Luomalehto[/caption

Kilpailussa on yhteensä 43 lajia, jotka edustavat ammatillisen koulutuksen eri ammatteja kokista hitsaajaan ja lähihoitajasta sähköasentajaan. Kilpailijoita on yhteensä 600 ja kävijöitä AmberExpo-messukeskukseen odotetaan 100 000.

EuroSkills -kilpailijat lähetettiin matkaan – Lisätiedot

Katja Katajamäki, viestintäpäällikkö
katja.katajamaki (at) skillsfinland.fi

Emmi-Maria Husu, joukkueenjohtaja
emmi-maria.husu (at) skillsfinland.fi


Skills Finland ry >> edistää ammatillisen koulutuksen laatua ja vetovoimaa kilpailu- ja valmennustoiminnan avulla. Tavoitteenamme on rakentaa yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa maailman parasta ammattiosaamista.

Skills Finland on yleishyödyllinen yhdistys, joka edistää ammatillisen koulutuksen laatua ja vetovoimaa kilpailu- ja valmennustoiminnan avulla. Kansainvälisen kilpailutoiminnan lisäksi Skills Finland on ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan taustaorganisaatio. Vuonna 1993 perustetun yhdistyksen taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

 

2 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments